Ahoj holky, potrebuji radu pokud mate nektera zkusenost... Mam dvou a pul mesicniho chlapecka a po sestinedeli jsme museli prejit na UM. Davam mu podle toho jak ma hlad, ale tedka mi za necele tri tydny probral 1,3kg...a doktorka nam vynadala, ze mu mam davat mene jist, ale kdyz to udelam tak pak furt place a cajem se osidit take nenecha. Tak ja nevim...
Jake mel porodni miry?
Narodil se 52cm a 3030g a ted na 60,5cm a 5750g
Doktorka nema co nadavat, ma poradit. Bud rada,ze pribyva a prospiva,horsi by to bylo naopak🙂
me taky mala pribirala kolem kila za mesic a doktorka nerikala ani pul slova,jeden mesic pribrala kolem 1,5kg.dalsi mesic treba jen 1kg.jak se zacnou hybat to pribirani se zastavi.bud vyzkouset dat mene mleka,jesti vydrzi,a nebo slabsi mleko(vice vody a treba o odmerku mene UM) ja to teda nedelala.davala jsem ji kolik chtela.mame v rodine chlapecka co mel v pul roce 9,5kg a v roce 11kg a je jak vyzle.
@kacireksro tak to jsem rada , dekuji za uklidneni 🙂 asi to tedy necham jak to je. Kdyz mu dam mene, tak je neklidny a je to na prd...jinak je to zlate mininko, tak ho asi zbytecne nebudu trapit. Pritel je dvoumetrovy chlap, tak si rikal ze maly ma byt po kom velky.
@kacireksro presne tak,jak bych tohle neresila...tihle tabulkovi doktori:((( jinak UM se dava jednou za tri hodiny,casteji se nesmi, myslim...
@hittman presne tak🙂 bud rada,ze papa,ze pribyva, na doktorku se zvysoka a uzivej si spokojeneho chlapecka🙂
Porodní váha 3840g,51 cm (na UM plně v polovině 6ti nedělí) a na 3 měsících 5940g a 61 cm, takže něco jako u vás. ,A to mi po příchodu z porodnice spadla na nějakých 3600g. Nikdo mi nikdy nic neříkal. Jak začla líst, váha se skoro zastavila a teď na 16ti měsících má cca 11,5kg a 82cm. Takže bych to neřešila.
Tak dekuji za podporu devcata ❤ ja byla cela vyplasena, strasila me jak mu timhle ublizim a ze bude mit sklony k obezite a vysokemu tlaku a k cukrovce...a ze se bude zaparovat na krcku protoze ma faldy...
@hittman
@arwen_arina
ja jsem rada ze mam doktorku takovou jakou mam,neresi nejaky kila,a tabulky,vzdycky se jen pozasmala nad tim jak pekne "kyne" nikdy mi nerekla ze bych ji mela krmit mene,ani bych to neudelala,kdyz je spokojena,tak jak je. nase doktorka ma rada buclatejsi deti,nerikam ze by moje pridela,mohla mit nejake to kilo mene,uvitala bych to ja i moje zada,ale je to tak jak to je 😀
@kacireksro to je dobre, vsak jo, jen at papkaji🙂 rostou, potrebuji to...ono staci,co tu nekdy clovek od mamin cte...by byly schopne uz kojenci zadelat na anorexii:(
@hittman Nas maly se taky trochu zaparuje a faldiky na krku si myslim,ze nema.jak jsme byli na prohlidce u pani domtorky v 10 mesicich navazili jsme 10930g a 79cm ted v nemocnici kdyz nas pousteli(byli jsme hospitalizovani kvuli epileptickemu zachvatu) mel uz 11200g.11 mesicu bude mit ted 27. Kazde ditko pribira jinak a opravdu to pak vybeha a kdyz ne ted tak pozdeji se vytahne urcite.normalne davejte kolik potrebuje.nas maly pil mlecko chvilku tabulkove chvilku mimo tabulky 😀 proste jsem mu dala kolik potreboval.a ted kdyz ji i neji prikrmy tak pribira zase jinak 😉 vaseho maleho je taky kus chlapa 🙂 nas maly mel v sesti tydnech 4910 a 57,5 cm a ve trech mesicich uz mel 6660g a 64cm a nerikala pani doktorka,ze by byl tlusty.proste kus chlapa.porodni miry mel 3500g a 51cm dva mesice plne kojen pam mu ode me uz nestacilo tak jsem musela zacit dokrmovat.
@denisa060491 vsak jo, chlap ma byt chlap a ne zaprdek a zenska zase poradna baba, ne chrastitko🙂 kdy jindy by mel clovek prijimat zivin nez v dobe rustu a vyvinu? Az jim bude dvacet,at klidne drzi dietu:D
@arwen_arina 😀 moje rec.ikdyz ja u zadne diety nikdy nevydrzela 😀 taky to tak vypada.samy jojo efekt.jen kdyz jsem jedla podle macingove tak jsem zhubla asi pet kilo a pak uz to dal neslo pokud jsem nechtela detox jist porad a ted po porodu se toho nejak nemuzu zbavit a navic,aby toho nebylo malo jsem se nejak rozmlsala a nemuzu prestat ☹
@denisa060491 tak to jste s tou vahou jako moje Klaudinka
@kacireksro 🙂 maleho prababicka mi povida,ze uz mu nemam davat tolik jest,ze je ho dost 😀 myslim si,ze ji normalne ikdyz ted posledni asi mesic me moc nechce jist prikrmy ☹
@denisa060491 tak to jsme na tom uplne,ale uplne stejne🙂
@hittman doktorku bych neřešila.
Každopádně u přípravy UM bych se řídila dle návodu, tzn., když je na 30ml vody 1 odměrka, tak nemohu dát např. 200ml vody a do toho jen 2 odměrky.
Zkus mu dát čaj. Holky jedly co 2 hodiny (ale menší množství UM - měly reflux) a pokud mi zakňurkaly mezi tím, tak dostaly čaj. 🙂
Syn přibíral pravidelně cca 1,5 za měsic 🙂 s příkrmy se to trošku snížilo, jak začal lézt, poté chodit, tak už přibírá jen okolo 400 gr měsíčně. A je to zdravý kluk akorát 🙂
To pribral opravdu hodne,ja bych ho zkusila osidit slabsim mlikem,do stejneho mnozstvi vody,co davate,dejte min odmerek um.