Těhotná na svatbě. Co si o tom myslíte?

13. lis 2024

Dobrý den, posledný listopadový pátek máme svatbu a postupně finišujeme.
Problém je v hostech. Snoubenec má tetu, která je sestra jeho táty a na všechny rodinné sešlosti se pozývá ona a její rodina, je to tak zaužívané. Taky je to jeho jediná příbuzná, co mu zbyla. Ale ona je fajn, já ji mám ráda a je s ní zábava. Akorát její syn by přišel se svojí ženou, co je těhotná. My jim byli na svatbě (brali se v srpnu). A moje máma má velkou starost o to, že co když tam bude rodit. Termín bude mít 21.12. Což je tři týdny a něco. Taky budou cestovat z dálky (120 km), máma hned že otrasy v autě, vyvolá ji to, ať s břichem radši leží doma, bude ji tam líp, začne rodit a všude bude plno krve, naruší se chod svatby, nevěsta a ženich budou upozaděni. Myslím, že dramatizuje. Oni se jí ptali, jak se cítí a své první těhotesntví snáší nad očekávání dobře, nic jí není, z práce ji museli vyhnat, protože by tam šla snad i v den porodu, opravud je to takový horor? Vždyť i v mistě konání svatby je ulici dál vynovená hezká porodnice a určitě nebude volat na celý sál ,,Lidi, já rodím", ale řekne manželovi a on se o ni postará. Taky tam bude mít tchyni a tchána. Co myslíte? Ona si na svatbu troufá, těší se, že si před kolotočem budoucí maminky ještě trochu ,,vyhodí z kopýtka" s ohledem na svůj stav, nic divokého, můj budoucí tchán si vztahy se svou sestrou rozhodně nechce ničit, mně tam těhotná žena určitě vadit nebude, vždyť je to hezké, ale moje matka nemá nic jiného, než že tam začne rodit a potok krve a tak dále.

konidana
13. lis 2024

Nechte tehotnou, at si sama urci zda to zvladne. Ja jsem mela stejny termin meho prvniho porodu, a jeste o 5 dni pozdeji(mezi svatky) jsem s muzem jela na vylet autem a asi 10km prochazku lesama a po kopcich
Rodila jsem na silvestra😁

Jo a nanasi svatbe teda bohuzel nebyka tehotna kamaradka, ktera zrovna musela mit klidovy rezim, ale byla tam zas jina s asi 3 tydennim miminkem. Svatbu to fakt nijak nenarusilo.

alice180
13. lis 2024

Máma trochu drama Queen. Nechat to na ní je dospělá. Přesně, jak říkáš pri nejhoršín porodnice je nedaleko.

1pomnenka
13. lis 2024

Hlavně je to tvoje svatba a ne tvojí maminky, řekni jí, ať to neřeší. Kdyby se na to nastávající maminka necítila, nešla by.

ele_nka
13. lis 2024

Já potom co mi praskla voda jela do porodnice 100km.😃 Pokud se na to těhotná cítí, nechala bych to na ní. Při nejhorším se s manželem během svatby vytratí.

gbp
13. lis 2024

🤣🤣🤣🤣 hrozně vtipné, promiň. jak z filmu, že? bílé svatební šaty, k tomu ty potoky krve🤣 super kontrast 👍 rodila sem teda dvakrát a pokaždé to začalo prasklou vodou. to by bylo lepší než krev? byla bych pozvaná?😅 ale pokaždé v noci, takže vlastně klid. podle mě to v pohodě zadrží až do konce obřadu a pak se ozve 🤣 nemyslím, že by si ve chvíli kdy si budete říkat ano, stoupla a začala řvát já rodím 🤣🤣🤣 maminka, asi moc kouká na TV...
ne, ale teď vážně. to jí řekněte, promiň, ale tebe nezveme, protože jsi těhotná? normálně bych jí řekla, že vzhledem k termínu svatby to rozhodnutí necháte na ni, i kdyby se zrovna necítila ten den, že pochopíte, kdyby se necítila. ale že jinak je zvaná, obzvlášť když vy ste na její svatbě byli.

klokanka31
13. lis 2024

No tak začne rodit na svatbě, do porodnice by to určitě stihla 😃 já tohle fakt nepochopím, jak se z těhotných dělají nesvéprávné křehotinky co musí jen sedět/ležet doma, nejlíp od druhého trimestru, a jen čekat na porod 🤦‍♀️

edddie
13. lis 2024

Nikde není přece napsáno, že zrovna na vaší svatbě začne rodit. Je to vaše svatba a ty si můžeš pozvat, koho chceš, neřešila bych to vůbec. 😉 To jsou fakt názory. 😀

cherie24
13. lis 2024

To jsou docela vtipné obavy. Na svatbě vám určitě rodit nebude, přinejhorším odjedou do nejbližší nemocnice. Potok krve v začátku porodu určitě nepatří. To by bylo něco hodně špatně. A i kdyby se jí tam náhodou porod rozjel, určitě nebude celá svatba jen o ní. Obava z toho, že rodící žena úpozadí nevěstu, mě opravdu rozesmála. Taky jsem jela chvíli před porodem 150 km na několika denní návštěvu a popravdě jsem docela doufala, že bych tam porodila, protože porodnice tam je mnohem lépe vybavená. Bohužel jsem se asi v autě málo natřásala. 🙃

alianan
13. lis 2024

A tvoje máma nikdy nerodila nebo kde bere ty potoky krve?😲
To je jak z filmu, první bolest nebo praskne voda a nic se nestíhá, dítě se narodí ve výtahu.
Také bych to nechala na těhotné. A i kdyby porodila na svatbě, vždyť by to bylo fajn a vtipné.

vapi32
13. lis 2024

Nechala bych to čistě na ni. Však snad ví, co se s ní děje. Kdyby k něčemu přišlo, tak není tak těžké to vyřešit.

cherie24
13. lis 2024

@gbp taky mě hned napadlo, že se mamka moc kouká na americké filmy. 😄 Až bude nevěsta stát u oltáře a oddávající se zeptá, jestli má někdo nějaké námitky, tak těhotná žena vyskočí a začne křičet - já rodím!!! Načež jí odrodí sama nevěsta s ženichem ještě před tím, než během pár minut přijede sanitka. 🤣 Takový scénář by se mi náhodou líbil👌vzhledem k tomu, že to tak nechodí a většina porodů trvá spousty hodin až dní. 😄

klokanka31
13. lis 2024

@cherie24 A na takovou svatbu by se fakt jentak nezapomnělo 😄

barmil
13. lis 2024

U první jsem rodila po 12hod od první bolesti, druhé 15hod po prasknutí vody. Potoky krve jsem nezažila ani jednou. Možná by se maminka měla přestat dívat na tv a hodit se do klidu

hennrietta
13. lis 2024

Domluvte se hlavně vy dvě a maminka, ať se nestará. Jak kdyby byla nesvéprávná.🤦‍♀️😄
Mně osobně už by třeba vadilo jet takovou dálku. Ale pokud to ona zvládá, troufá si a kdyby na to došlo a nevadilo by jí rodit v jiné nemocnici, tak jen to přece její věc.🤷‍♀️ A zvlášť když tobě to nevadí.🙂
Užijte si svatbu! 🌸

merope
13. lis 2024

Mnohem vyšší pravděpodobnost, než že začne rodit na svatbě je, že nepřijede vůbec, protože bude rodit před svatbou - a mnohem mnohem větší pravděpodobnost je, že bude rodit bez problémů mnohem později - když má termín 3 týdny po svatbě.

martulka88
13. lis 2024

Nauč se jednu věc - svatba je tvá a tvého budoucího 😊 Taky jsme měli nějaké výtky na seznamu mé tchýně. Byla to naše svatba, naše rozhodnutí, jak a kde bude probíhat 😊 Takže s mou povahou, bych mamce řekla, že je to vaše svatba a vy si tam pozvete koho chcete. A pokud se budoucí maminka na to cítí jít na svatbu, tak směle do toho 😊 Já to kecání rodičů - ať už jde o vlastní nebo vyvdané, fakt "miluju". Ale já mám naštěstí moje rodiče normální a oni vše respektují (tchánovci jsou lehce opak). A i kdyby ta budoucí maminka se začala rozroďovat v den svatby, tobě by to vadilo? Ono, i kdyby nebyla na svatbě, tak by se určitě vědělo, že "doma" rodí a neslo by se to tam v tom duchu. Kdyby rodila na svatbě, odjede do porodnice a pro vás se nic nemění. Maximálně byste zapili nový rodinný přírustek 😊

cilkat
13. lis 2024

Tak nezvi svojí matku, když jí vadí, že někdo svatbu může "zkazit". Protože někdo něco "neočekávaného" udělá určitě. Někdo se určitě "nezachová" podle představ paní maminky... ... Co třeba nepozvat babičky, protože co kdyby náhodou dojetím třeba dostaly mrtvici? To je úplně stejná logika.
Ségra měla svatbu v malý vesničce na louce na vysočině. V plnym létě a uprostřed "ničeho" ... a svědkyni v 38 tt. Rozhodně to obřad nijak nenarušilo. ... Naopak sestřenka rovnou hlásila, že nepřijede - měla termín tři dny po svatbě (nakonec v době svatby akorát odjížděla z porodnice domů). Naprosto v klidu bych těhotnou pozvala a nechala na ní, jestli se na to bude cítit.

levandule_k
13. lis 2024

Tak ať si mamka připraví kýbl a hadr, aby mohla likvidovat ty potoky krve 🙂

A ví tvoje mamka, že auta mají tlumiče, že to není jak když jedeš 120 km na koni, to jsou úplně jiné otřesy 🙂

Tak rodit samozřejmě může začít, může to být dokonce překotný porod, ale to je poměrně vzácné. Když rodit začne, tak jí zavoláte záchranku.

Já bych se snažila mamku zkorigkovat, ať nevymýšlí kraviny, nestresuje těhotnou sestřenici na svatbě.

autor
13. lis 2024

Právě moje budoucí tchyně řekla, že pozvání dostali, ale s ohledem na její stavo to rozhodnutí nechají na nich. Těhule je úplně v pohodě, jít na svatbu se zatím cítí, nevidí důvod pro co nejít. Snoubencova maminka je s tím v pohodě, ale...moje matka se hned zakabonila, že když se vdávala ona, tak její sestra nebyla na její svatbě, protože měla měsíc před termínem a radši zůstala doma, aby náhodou nerodila tam. Porodila pochopitelně + - pár dnů po termínu. A její sesta je taková, že nic jí nemohlo uniknout, ale byla natolik rozumná, že nešla, aby to tam všechno nepokazila, navíc by cestovala vlakem. Já jí řekla, že to by její sestra, no tak nešla, možná se opravdu necítila, tak to je rozumnější zůstat doma než zbytečně riskovat, ale pokud se žena cítí, nevidím důvod se klincovat do postele. Je to na asi na dlouhou dobu poslední možnost se takhle pobavit. Po narození jí čekají trochu jiné radosti. Řekla, že zakazovat jí chodit nemůže, ale dobrý pocit z toho nemá, navíc ty otrasy v autě, náhodou to bude zachycené na kameře, ty kontrakce, ten porod. No tak doufám, že na na tý svatbě opravdu porodí, aby bylo co kamerovat 😀

málem jako napsala cherie24

A i kdyby porodila, no tak porodí, co. Tak se zapije nový přírustek, určitě někdo plácne, ať nevěsta a ženich koukají následovat a do roka křtiny, ai když to takhle hned v plánu není, ale musí se to říct a svatba bude pokračovat,

esmeralda11
13. lis 2024

Tak to je bizár😅 To vypadá, že chce být středem pozornosti spíš tvoje mamka😁 Přijde mi to docela hnusný chtít někomu zrušit pozvání na svatbu jen proto, aby náhodou neukradla pozornost svým hypotetickým porodem🙈 Předpokládám, že ji ani většina ostatních svatebčanů nezná a její porod by tak pro ně nijak extra zajímavý nebyl.
Mimochodem já byla na svatbě 4 týdny před porodem, taky jsme tam jeli hodinu a i jsem si tam trsla a kupodivu žádné potoky krve tam nebyly. A ikdybych začla rodit, tak z toho bude tak maximálně zajímavá historka, rozhodně by to tam ostatní neřešili zbytek večera🙄

lti
13. lis 2024

Promin, ale tvoje mama je dramaticka umelkyne.

me_druhe_ja
13. lis 2024

Tohle je spíš úsměvná věc, ale pokud má maminka nutkání takhle kecat už do svatby, tak bych si dala sakra velký pozor na to, aby neměla tu samou potřebu i později. Aby ti neorganizovala život, výchovu dětí, vaše bydlení.... protože "já to přece myslím dobře, dělám to pro tebe".

alianan
13. lis 2024

@esmeralda11 Já se čtyři dny před porodem vdávala.😅

autor
13. lis 2024

@alianan Jo, já byla jednou u kadeřnice a ona mi řekla, že jedna těhotná se vdávala týden před porodem, zrovna na Velikonce. A hrozně chtěla mít na hlavě čelenku soba. Kadeřnice jí řekla, že sob se spíš hodí na Vánoce, snad jen že by jí tam dala zajíce a malovaná vajíčka. Nakonec se sobem nevdávala, ale její dcera čelenku se sobem nosí.

Navíc - ta těhuli na té svatbě moc lidí nezná, takže případný porod by extra rozruch neudělal a já sice nerodila, ale vím, že málokdy to vypadá stylem rodící žena si lehne, okamžitě veliké bolesti, potoky krve a dráma na pokračování. Navíc na tý jejich svatbě v létě tam byla jedna paní, která opravdu měla porodit každou chvíli a dobře se bavila, tančila jen pomalé tance, její partner jí bříško každou chvíli hladil, vypadala velice spokojeně, a kdyby, tak nezačne hysterčit.

ai30
13. lis 2024

Tyjo, tebe mame fakt asi prinesl cap. 😂😂

zlataberta
13. lis 2024

My jsme byli na svatbě s těhotnou po termínu, normálně se bavila, měla tašku sbalenou v autě a nic neřešila, porodila v pondělí😀😀.....pokud se necítí špatně, proč by nemohla jít?? Může porodit v prosinci, ale taky v lednu, pokud bude přenášet. Neřešila bych to, to je její věc.

gruyerre
13. lis 2024

To má být vtip, doufám. Jak si někdo může dovolit kecat někomu do toho, jestli půjde na svatbu nebo jestli má ležet doma? Ať už radši tvoje máma mlčí a nemontuje se do toho, nebo bude (zcela právem) celá rodina na ní nasraná a svatba bude zkažená. Sakra co si to dovoluje? Ať si radši sama dřepí doma, když se bojí, že tam bude cákat krev a neopruzuje normální lidi.

ninive211
13. lis 2024

Nechápu,co máma řeší a co je jí vůbec po tom.Snad ta dotyčná těhotná je dospělá a má vlastní rozum a pokud nebude mít zázrak od dr. a bude se na to cítit, normálně se může svatby zúčastnit.Nechala bych to na ní

barulina
13. lis 2024

Tvoje svatba, tvoje peníze, tvojí hosté. A i kdyby platili rodiče, tak je to jejich asi dar, nebo jak to vnímat a nenechala bych si do ničeho kecat. Ale já jsem člověk, co si umí říct své. Mě by těhotná určitě nevadila a kdyby to na ní přišlo, tak ji ještě pomůžu.

mourovatakocka
13. lis 2024

K té těhotné holčině a megahrozbě porodu v důsledku jízdy autem a deště meteoritů už tu zaznělo dost. Já mám jen takový postřeh, nevím, jestli ty sama už máš děti, ale pokud tvoje máti takhle vyšiluje kvůli těhotenství, tak bych radila vymezit se proti tomu - protože až budeš ty sama těhotná, budeš s ní mít potenciální peklo.