Svatební rituál. Máte tip na průvodce v MS kraji?

bibaugust
16. srp 2022

Ahoj ženy,
máte některá tip na průvodce svatebním rituálem v Moravskoslezském kraji? Moc děkuji.

levandule_k
16. srp 2022

Slyšela jsem jenom o poporodních rituálech, tzv. zavinování kostí. Svatební neznám, jak by to mělo vypadat?

tasimia
16. srp 2022

@levandule_k Například louceni ze svobodou je rituál. 🤷🏻‍♀️

gracinka7
16. srp 2022

@levandule_k znám jen ten, kdy dva jdou do kostela a řeknou si ano 😁

helen_h
16. srp 2022

A není tedy myšleno hledání oddávajícího??

levandule_k
16. srp 2022

@gracinka7 Když si dva v kostele řeknou ano, to je pro mě normální svatba, to mě nenapadlo brát jako rituál :D ale i to je možné, že paní hledá jenom někoho na obřad. Já si představila nějakou meditaci na míru, kdy se uzavírá jedna kapitola života a otvírá druhá, něco s nádechem ezoteriky, ne jít na striptýz a opít se pod obraz :D

bibaugust
autor
17. srp 2022

Pro někoho to může být i svatba v kostele 🙂 jde mi o to projít obřadem vědomě, ne jen poslouchat někoho kdo má naučené povídání a vlastně kdoví jestli vůbec ví o čem mluví. A to, že někteří oddávající na svatbě zmiňují jak koronavirus poznamenal turismus, nebudu raději ani komentovat :D
Zkrátka hledám člověka, který pomůže vytvořit prostor pro skutečné spojení cest dvou lidí, samotný rituál může vypadat všelijak, v některých zemích je běžný handfasting apod. 🙂

galatea_a
17. srp 2022

@bibaugust Zkus Alenu Cardovou, je ze Strakonic, ale třeba tě někam nasměruje. 🙂

bibaugust
autor
17. srp 2022

@galatea_a děkuji za tip 🙂

maruska_martinova
18. led 2023

to je krásný záměr, vědomě se dá uspořádat i rozlučka se svobodou - rituál pro nastávající nevěstu. provází například pruvodkyneritualy.cz