Svatba v zahraničí. Měl někdo?

nnikola24
26. lis 2020

Zdravím
Je tu někdo kdo měl svatbu v zahraničí ( u moře ) zda by jste mi odpověděli na nějaké otázky. ☺️ A ano vím že je tu teď covid a že je a bude vše jinak a jiné (cestování atd .) ale rada bych nějaké rady ☺️ Děkuji

Jak to probíhalo ?
Zařizovali jste si vše sami ? Nebo jste to nechali na cestovce (některé totiž zařizují svatby a zařídí všechno☺️)
Na kolik to tak vyšlo ? ☺️
A jak to vzala rodina že tam třeba nebyli ☺️

Děkuji ☺️

krisvm
27. lis 2020

Ahoj. u nás trochu byla jiná situace, brali jsme se v zahraničí, protože jsem to potřebovala kvůli vízu a tak...., a teď v zahraničí žijeme. Rodina to nesla těžko, jak máma, tak babička. Pro prarodiče by to na cestování bylo daleko, pro mámu - spíš to asi vzala jako podraz na svou osobu, takže sice tvrdí, že to prostě bylo příliš daleko,ale kdo ví 🙂 Jednou se to třeba změní. Ale bylo i pro mě důležité je nějak mít u sebe, takže byly dva počítače se skype na celé svatbě ;) máme s nimi i fotku :D 🙂

nnikola24
autor
27. lis 2020

@krisvm take si prave myslim že mama bude nastvana 🙈 jenze ja bych chtela svatbu podle sebe - jeste se mi libi vecerni obrad ale na to neni misto kde to udelat - jsem z litvinova a fakt nevim kde

krisvm
27. lis 2020

@nnikola24 to záleží asi celkově na představě 🙂 my jsme ji dělali na zahradě u manželova tatínka, ten vyrobil pódium pro tanec, všude byla světýlka a dekorace a strašně moc svíček, stoly jsme pronajali, ubrusy taky, jídlo jsme měli připravované na místě jakože taco stánek :D a hudbu a vůbec z anic bych to neměnila 🙂

nnikola24
autor
27. lis 2020

@krisvm to muselo být hezke ☺️ Takhle nějak bych to chtěla jenže nemame zahradu a chtěla jsem si ji na klínech pronajmout ( protože to dělaji lidi ) jenze mi řekl pán dost hnusně - že to pronajme raději někomu kdo to bude chtít na měsíc a ne jen na víkend

budouci_maminka
27. lis 2020

Přemýšlíme o svatbě v zahraničí na jaře. Ale není pro nás dulezita ta pravoplatnost v Čechách jde nám pouze o obřad jako takový. Pravoplatny obrad mame v planu v Čechách, snad se uz povede (ťuk ťuk).
Budeme zařizovat jen domluvou s hotelem aby pripravil vse potrebne

nnikola24
autor
27. lis 2020

@budouci_maminka tak držím palce ať to vyjde ☺️ A nebude branit treba covid
No my by jsme když už tak chtěli právoplatný je mi jasne že to bude drahe ale zase 100 000 za svatbu dat nechceme

budouci_maminka
28. lis 2020

@nnikola24 tak vyloženě tolik to stát nemusi.. taky záleží zda budeš počítat do té svatby i ten pobyt v zahraničí...třeba Řecko je oblíbená destinace na svatby a vychází asi nejlevneji..
Jako ono když začneš počítat oblek, prstýnky, šaty, boty, šperky, fotograf, obrad, výzdoba, dort a přípitek, neco oddavajicimu a svědkum, večeře, tak bych počítala tak s 30-40 tis pri low cost.
A jestli zapoctes i letenky, ubytko, stravu, kapesné v destinaci tak si myslim ze to hodí minimálně dalších 30 tis pri low cost...

badyr
28. lis 2020

@nnikola24 měli jsme svatbu na Zakynthosu, vše nám zařídila svatební agentura, o nic jsme se nestarali. Zážitek k nezaplacení, všichni na to stále vzpomínáme, úžasný, pohodový den, bez stresu, spěchu. Každému doporučujeme. Já jsem tam měla rodiče, manžel ne, tam nejsou vztahy nejlepší, ale o svatbě věděli, byli zvaní, jejich rozhodnutí.

nnikola24
autor
28. lis 2020

@badyr To muselo byt krasne , skoda ze o to jeho rodice prisli ☺️ A na kolik vas to prislo jestli se muzu zeptat ? ☺️ Na starsi diskuzi jsem nasla ze dali 20tisic za svatebni balicek + dali asi 100 000 tisic za 6 dni co tam byli 🙈

piggy123
28. lis 2020

@nnikola24 my jsme měli svatbu v Americe v Las Vegas 🤟 Koupili jsme letenky pro všechny rodiče a oznámili jim to jako hotovou věc 😂 Svědkové si koupili letenky sami. Všechno jsme si zařídili sami přes internet - kaple na obřad, podali žádost ke svatbě na tamních úřadech, svatební večeře, fotograf a v neposlední řadě ubytování a pronájem auta atd... Jsou to dva roky a moc ráda na to pořád vzpomínám ❤️ Poté jsme to spojili s cestováním. Byla to absolutně nejlepší dovolená v celém mém životě.

badyr
28. lis 2020

@nnikola24 vyšlo nás to do 100.000, s týdenním pobytem, veškeré příslušenství (šaty, oblečení, prstýnky, oznámení atd, atd) a včetně oslavy po návratu pro cca 20 lidí, kam jsme si nechali udělat i svatební dort, i když jsme měli přímo na Zakynthosu.

emmuska18
29. lis 2020

toto by i mne zajímalo, tak se sem připnu ❤

emmuska18
29. lis 2020

@piggy123 toto ti tak v koutku duše závidím 😂 ❤ celé to zní, jako americký sen v akci. Kolik přibližně taková svatba stála?

piggy123
29. lis 2020

@emmuska18 ono hodně záleží, jakou kapli člověk zvolí. Je tam neskutečné množství a výběr. Jednoduché, Elvis, svatba v autě stylem “přijeď k okénku - řekni ano - a jeď”, klasické, malé, velké, luxusní.... Cenové kategorie se hodně liší dle stylu a kaple od kaple. Každý si najde své dle svých přání a financí. My jsme měli maličkou svatbu jen 7 lidí včetně mě jako nevěsty a ženicha s klasickým obřadem. Celý obřad trval asi 10 minut 😂

Úplně nejdražší byl fotograf. Protože většina kaplí nepovoluje externí fotografy, a pokud lidé chtějí fotky z obřadu, jsou nuceni mít jejich místního kapelního fotografa a právě oni toho využívají a chtějí astronomické částky.... My máme i videozáznam z celého obřadu. A taky si člověk může vybrat vlastní hudbu. Já jsem v žádném případě nechtěla to klasické “tá da ta dá, tá da ta dá” a vybrali jsme si Bittersweet symphony ❤️ A dodnes pokaždé, když to slyším v rádiu, tak jsem celá pohlcená pocity a vzpomínkami na svatbu ❤️❤️❤️

Já jsem nikdy nechtěla velkou svatbu. Mám dost početné příbuzenstvo a většina sestřenic a bratranců jsou o generaci starší, takže já jim byla na jejich svatbě, když jsem byla dítě. A teď mají všichni už dávno děti a zvát je všechny na svatbu, tak by nás bylo nejméně 100 🙈 Toto bylo velice elegantní řešení. A navíc už řadu let nežiju v ČR. A manžel je cizinec. A toto bylo nejjednodušší řešení, jak se všemu tomu obsáhlého příbuzenstvu vyhnout 😂

emmuska18
29. lis 2020

@piggy123 už jen při čtení to zní jako úžasný zážitek 😍 můj muž vždycky říkal, že by chtěl svatbu ve Vegas, ale spíše myslel tu takovou, když se tam jdeš opít s partou a ráno se vzbudíš jako někoho manžel 😂 ale opravdu velmi pěknou musíš mít na to vzpomínku a hlavně, je to takové netradiční a romantické provedení ❤
a rodiče na to jak reagovali, když jste jim to oznámili, jak hovotú věc? 😅
já si neumím představit, jak by naši zareagivali, kdyby jim jen tak zavolám a řeknu, ať přijdou do Vegas 🙈 😂

piggy123
30. lis 2020

@emmuska18 ono to s tou svatbou v opilosti a nevědomosti nebude tak žhavé, jak známe z amerických filmů 😂 Nevím tedy, jak to mají přímo američtí občané, ale ostatní musí nejprve navštívit “marriage bureau” a zažádat o “marriage license”. To se dá zažádat i on-line a poté jen na místě vyzvednout. A s touto licencí pak může člověk mít svatbu - jediný potřebný dokument k vyřízení je cestovní pas. Nic jiného 😂 Žádné složité kopie a potvrzení, že je člověk svobodný, žádné rodné listy atd. Rychlé a nekomplikované 😎 To byl také jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli mít svatbu ve Vegas. Protože manžel cizinec a bydlíme oba v zahraničí a pro svatbu jak u nás, tak v ČR nebo u manžela, bychom potřebovali složité vyřízení a hlavně překlady všech možných dokumentů... A v Las Vegas JEN cestovní pas 😂😂😂 V jednoduchosti je krása ❤️

Jinak rodiče.... Mamka a tchyně byly nejprve v šoku, že v životě neletěly letadlem déle než hodinu a nikdy nebyly v Americe, a že se na stará kolena nepovlečou někam za oceán 😂 Ale letenky byly koupené, a tak se s tím musely smířit. Letenky jsme koupili s předstihem asi 7 měsíců (datum svatby jsme určili podle nejlevnějších letenek 🙈😂 ), takže měly dost času se na to psychicky připravit. Před odletem byly lehce nervózní, ale nakonec všechno zvládly a vzpomínají na to jako na obrovské dobrodružství a byly neskutečně rády, že mohly vidět na vlastní oči tamní krásy a potom o tom všem povídat všem známým.... A taťka ten byl v pohodě ihned a strašně se těšil a nemohl se dočkat.

A jako bonus jsme vybrali na ubytování obrovskou vilu s bazénem, kde jsme všichni bydleli společně. Protože to vyšlo levněji, než aby měl každý zvlášť hotelový pokoj (chtěli jsme lepší ubytování - samozřejmě nějaké levné hotely by se našly, ale nesplnily by naše očekávání).

USA forever ❤️❤️❤️

roxulka
5. zář 2021

@badyr ,ahojky kolik vás prosím vyšla svatba?

zuzineckah
5. zář 2021

@roxulka Mauricius 2014, 5* resort, 9 nocí, cca 150 tisíc včetně letenek (Emirates) a svatebního servisu. Ve dvou. Nejlepší svatba 👍

badyr
5. zář 2021

@roxulka do 100 tisíc se vším, včetně posvatební oslavy v ČR.

roxulka
6. zář 2021

@badyr ,ahojky,prosím osvědčenou agenturu nebo radu kde v Evropě?chceme jen my dva...

badyr
6. zář 2021

@roxulka my jsme měli agenturu Svatby v Řecku, ale nejsem si jistá, jestli nyní nepatří pod Yacht wedding. Řecko je krásné, každý ostrov má své kouzlo.