Ahoj holky jaký máte názor na kvetnovou svatbu? Kvůli poveram řešila jste některá ze jste právě kvůli povere v květnu nebraly
I kdybych věřila, zrovna tahle pověra už je v dnešní době těžký přežitek. První svatbu jsem v květnu měla. Nelezela jsem do roka na marach, jen jsme se rozvedli 😂
Dneska to je přeci už uplně jedno. Když se ti narodí dítě v únoru, žádné ohrožení to pro něj přeci není.
Já se vdávala v květnu ( dokonce dvakrát během 2 dní 😃) a pověrám jsme nevěřili. Dřív to bylo kvůli případnému těhotenství a porodu v zimě, kdy bylo hodně úmrtí. Teď už se na to nehraje.
Vzali jsme se v kvetnu 👍
Letos jsme měli výročí 6 let od květnové svatby, ani jsem tehdy o takové pověře nevěděla.
@barulina My měli 18. 5. 2017. Občas bych ho samou láskou ubezdušila, ale to nemá s pověrou nic společného. 😃
28.5. slavíme již 7. výročí svatby.Počasí bylo akorát, nikdo nemrzl ani se neuvařil horkem.Za nás je květen super.
My sme dali na poveru a brali se až v červnu :D taky prý není dobre mít stejná čísla v datumu :D třeba 5.5. nebo 8.8. Apod, to taky nosí smůlu, všichni znami co se tak brali jsou dávno rozvedení :D
14.5.2016 v 17 hodin 😉🤭 letos 7.vyroci a oba zijeme...
Ale babi to nemohla prekousnout 😃
Mi se právě líbí termín 4.5.2024 tak uvidím jestli s tím bude souhlasit partner
Asi bych to úplně neřešila v dnešní době 🙂
Minuly tyden se vdávala neteř. Povery a terminy neresim.
za pár dní oslavíme 15 let od květnové svatby 🙂
Na pověry nevěřím, slyšela jsem 2 varianty pověry, jedna, že porod pak vycházel na konec zimy, kdy už nebylo dost potravin a proto se umíralo a druhou, že první trimestr vycházel na období žní, ty byly hodně náročné a hrozil potrat. Dnes už neplatí ani jedno.
@arzakon my se 31. 5. skoro upekli, dorty se topily na stolech a největší účet byl za nealko. Dnes by zase člověk skoro umrzl. Počasí je nevyzpytatelné, ať je květen, nebo srpen 🙂
Měla jsem svatbu v červnu, ale jinak myslím, že žádný datum ti štěstí nezaručí, ani smůlu nepřinese a co se má stát, to se stane i tak 😎
My o té pověře ani nevěděli (a pravda, stejně by nás to zároveň neodradilo, i kdyby ano) a divili jsme se, že 2 týdny před je tolik možných volných termínů a nikdo si nikoho nebere 😂 No, letos jsme zrovna měli 19té výročí od svatby na 1. máje, vdávala jsem se už jako viditelě prvně těhotná a super, květnová příroda a často i počasí je prostě super.
@marry94 Já jsem moc chtěla svatbu v květnu, ale na matrice nebyli ochotní. Oddávali v květnu jen první sobotu a úřední dny, tak jsme to museli přesunout.
Kamarádka měla svatbu 13. května, za pár let se rozvedli, nemohli mít děti. Ona se pak znovu vdala a má dítě.
@betelgeuzz to zní logicky
@marry94 Jak už zaznělo, je to dané historicky, ženské v létě s břichem dřely a mimino se narodilo na konci zimy. Myslím, že víc záleží na těch dvou než na datu. Jo a první svatbu jsem měla v pátek třináctého, rozluka do roka a do dne. Takže druhá svatba v květnu a s modrými doplňky mě nechala zcela chladnou 😁
My měli květnovou svatbu, před pěti lety, zatím dobrý. Původně jsme se ten rok chtěli brát o měsíc dřív, v pátek 13. dubna, ale tenhle termín nám vyfoukli kamarádi 😁
Ta povera z davnych dob a je kvuli tomu, ze pokud nevesta otehotnela hned po svatbe, tak se dite narodilo nekdy v unoru, kdy nebylo uz dost jidla ve spizi. Takze zena byla na porod zeslabla a mohla umrit. To v dnesni dobe opravdu nehrozi, takze tuto poveru bych neresila.
@betelgeuzz to jsme se asi vdávaly ve stejný den😉
Před 17 lety jsem se v květnu vdávala a pořád dobrý 😉 Za mě je květen na svatbu super. Všechno kvete, ještě není takové teplo, ale zase už není zima.
Moji praprarodiče se také brali v květnu a byli spolu šťastný celý život.
@marry94 na tohle bych se vůbec nekoukala na pověry 🤨