Měl někdo svatbu jen na úřadě ve 4 lidech?

7. únor 2024

Prosím vás měl někdo svatbu jen na úřadě,ve 4 lidech ?
Jde mi jen o to jestli je nutné mít svatební šaty,oblek, kytici
Jde mi jen fakt to jen podepsat bez těch věci okolo ,
Neptej se mě proč ,ale mám tomu pár důvodu moc děkuji za odpovědi

pavca1982
7. únor 2024

Šaty můžeš mít normální třeba i sukni s blůzou úplně klidně. Místo kytice normální obyč kytku za pár korun a chlap sako taky nemusí mít stačí třeba jen košile.Prostě jaký si to uděláš, takových to máš přeci.🤷‍♀️

krisstina93
7. únor 2024

Nemusis mít vůbec nic, stačí přijít nějak slušně oblečená, ale nemusis mít zrovna bílou robu. Moje mamka měla společenské kalhoty a bílou halenku. Ani prstýnky nepotrebujes, když na to přijde.

alianan
7. únor 2024

Nepotřebuješ nic, akorát tomu hloupému proslovu neunikneš, ale je ve zkrácené verzi, za pět minut vyřešené.
Vím o čem mluvím, vdávala jsem v běžném letním oblečení, bez kytky a prstýnku. Původní plán byl podepsat papíry během kolečka kolem nákupů, ale to je nemožné, prostě musíš tu trapno chvilku přetrpět.

autor
7. únor 2024

Holky,děkuji !

lencaa11
8. únor 2024

Není nic co by řeklo že to tak musí bejt je to na vás už jsem viděla pár džíny - košile a paní měla třeba kostimek nebo šaty klasické ..vše je na lidech

lenkalubina
8. únor 2024

My takhle svatbu měli a každý si oblékl co chtěl 😉 žádný nátlak 🤣

autor
8. únor 2024

@lenkalubina Super,aspoň nebudu jediná

kolibricek36
9. únor 2024

Taky jde o něco víc než jen papír, I když na sobě můžeš mít třeba montérky. Trapný se to může zdát jedině tomu kdo to nemysli vůbec vážně. Tomu radim do toho vůbec nejít, ubude pár rozvodů.

nelinecka1
9. únor 2024

Kamarádka to tak měla, ona měla jen rifle a košili, manžel sako, na radnici, potom měli oslavu jeho narozenin a tam řekli, že se vzali. Jeho mamka to nerozdychala a byly z toho zbytečně problémy, jak sama řekla, už by to neudelala. Já nejsem na velké akce, nemám to ráda, ale upřímně pokud bych se vdávala, tak bych chtela hezké místo (fotky z radnic mě děsí🤣) a hezké oblečení (nemusí být svatebky) a hodně bych zvážila, jak to resit s rodinou.

lizzie02
9. únor 2024

Můžeš mít co chceš🙂 já měla bílé šaty a růžový kabátek, mazel oblek, po nás šel pár a byl tak běžně 🙂 radím určitě to dobře promyslet, on to člověk třeba v tu chvíli považuje za nejlepší řešení, stejně jako já, ale upřímně mě to mrzí dodnes 🙂

zlatik1
9. únor 2024

Měla jsme ji i loni .. po 12 letech, šli jsme nakonec v 6 .. my, svědčí a naše 2 děti..
Manžel měl standartní oblek, ale v něm chodí do práce běžné, já chtěla dlouhé bílé.. nakonec jsme měla jednoduché květované slavnostnější šaty .. užijí je na plesy.. tulipány z Lidlu .. děti jen košili .. ale měli jsme v loni 3.3. asi 15 stupňů .. úplná parada.. rozhodovali jsme se hrozně dlouho udělat tento krok.. směle do toho .. A gratuluji z tomuto kroku

autor
9. únor 2024

Holky děkuji,za názory, vážím si všech

@kolibricek36 já neříkám,že je to jen papír možná to tak vyznělo,ale hold nemůžu mít vše ..

@nelinecka1 jo mě děsí ta radnice a tak ,je hnusná,ale hold vše musí jít stranou, hlavně já kdybych mohla bylo by to vše jinak. A co se týče rodinou moje maminka už bude 18 měsíců mrtvá,můj táta to je marné aby tam byl to nehrozí,můj brácha to taky nevím a co se týče ségry nikdy udělala první kroky nesla by už kvůli tomu svému,a co se týče jeho strany tak to je mi celkem jaksi jedno ;) stoho důvodu,že dělají rozdíly,ale to je jiná kapitola ;) ,..

@zlatik1 moc děkuji ;) my právě po 10 a půl letech,
Jde mi teďka fakt o to příjmení,a kdy se něco stalo ,ať máme informace,

oveckaluky
13. únor 2024

Není to nutnost, stačí snoubenci a svědci. Kamarádka s teď už manželem se rozhodli najednou a brali se v maskáčích, co zrovna měli na sobě. 😀

veronicka89
13. únor 2024

@kolibricek36 vubec si nepochopila co nam na tom trapne prijde ... ;)

Prave naopak lidem kteri vi ze jde o neco vic nejdou o ty naucene recicky oddavajicich , nutny dresscode , kytlu ani trapne tradice a hry ;)

matusoni
13. únor 2024

Není to nutné, ani prstýnky. My byli v 5 - Kamarádka, co fotila. Bez kytky, prstýnků, byli jsme slušně oblečený - košile, šaty, ale ne svatební, takové, co jsem nosila i pak. Vyslechli jsme si proslov, podepsali a šli.
Táta čekal před radnicí s kyticí a s přáteli jsme pak měli oběd v restauraci.

linusha
13. únor 2024

Moje mamka se vdavala v kostýmku, svagrova v manšestrove sukni. Známí se brali na úřadě v motorkářském, kamarád co žije na statku měl svatbu u nich na statku a v monterkach takže fakt mít nic nemusíš když nechcete.

kolibricek36
13. únor 2024

@veronicka89 kdysi se oddavalo na poli. Doma třeba při malování. Myslíš, že tam někdo měl dresscode?
Když o to stojíš, tak ti může být jedno kdo co říká. To vaše trapné, nemá smysl řešit.

alianan
13. únor 2024

@kolibricek36 Trapný to je a ten pocit nemá s rozvodem nic společného.
Brali jsme se po dvaceti letech společného vztahu a bydlení, čekala jsem čtvrté společné dítě. Schválně, kolik vdaných toto může říct? Myslím, že moc ne, když se rozvádí kolem 40% manželství. Takže o pocitu trapnosti ze svatby to není.

Jak jsem psala netajím se tím, že jsem se vdávala pro peníze, být vdova s dětmi je výhodnější než být samoživitelka. Nemít tolik dětí, nevdávala bych se. A neznamená to, že svého teď už manžela nemiluji.

veronicka89
13. únor 2024

@kolibricek36 me je to prave jedno...ty tu davas vypovedi ze kdo nejede podle nejakeho jednoho mustru ze to neberem vazne

tehulinka91
13. únor 2024

Úplně v pohodě. Bracha se ženil jen se svědky. Švagrová už byla v půlce těhotenství šaty nechtěla. Berte se v čem chcete a jak chcete, je to váš den 😊

dohnalovic
13. únor 2024

My měly svatbu taky na úřadě o 4 lidech. Saty jsem měla sice svatební ale to jen proto, ze moje bývala učitelka má půjčovnu svatebních šatů a pujcila mi je za pakatel. Jinak si můžeš oblect co chceš 🙂

kolibricek36
13. únor 2024

@veronicka89 v tím případě ty tomu co píšu nerozumíš

kkryplikk
13. únor 2024

@kolibricek36 Vsichni nestoji o velkolepou svatbu plnou ochanku a tleskanku a saskaren. At si to kazdy udela jaky chce a jak mu to vyhovuje.

kolibricek36
13. únor 2024

@kkryplikk píši něco takového?

gabour
13. únor 2024

My jsme měli takhle hurá akci, svatba během týdne od žádosti o ruku. Doma jsem měla jen černé šaty, tak jsem se vdávala v černé, teď už manžel v černých riflích a tmavé košili. Zkrátka v tom, co jsme pobrali doma. Prstýnky jsme koupili za pár korun u Vietnamců, ani jeden prsteny nenosíme, tak to pro nás nebylo důležité. Jediné co jsem chtěla, byla kytka, tu jsem si nechala uvázat z bílých frézií. A moc se nám to takto líbilo. Bylo nás celkem 5 - my dva, dvě děti, jedno z nich svědčilo a jeden kamarád byl další svědek.

petaov
13. únor 2024

Nemusíš jít ani slušně oblečená. Ten oddávající je kolikrát slušněji oblečený než novomanželé. Švagr měl kraťasy a tričko, švagrová sukni a tričko.

klaina
13. únor 2024

Brali jsme ss v dzinach a tricko a za svedky byly 2 cizi úřednice z místního uradu. Samozrejme vsichni lepe obleceni nez my. Ale nikdo nic neresil.

jane46
13. únor 2024

My meli tajnou, jen se svedky... Ale teda u lesa v prirode. Misto jsme meli vybrane uz roky, jeste nez me vubec pozadal. Stacilo najit pod jakou obec spada, vybrat u nich oddaci den, zaplatit asi 1.000,- ze to neni na urade a dolozit povoleni od majitele. Vubec s tim nemeli problem. Byl to nadherny dokonaly den, nelitujeme ani minutu, uz je to 10 let.
Jo a ja urcite nemela tradicni bile saty a manzel mel cerne dziny, bilou kosili, ksandy... a cervene platene tenisky 😆

autor
13. únor 2024

Holky ,děkuji dám vědět jak to dopadlo jestli bude co ,;)
A moc si vážím názorů;)

lennus
14. únor 2024

@nelinecka1 Upřímně, vůbec nechápu, že to rodič nerozdýchá. Brácha, bratránek, teta i mamka - obě podruhé, se vzali tajně. Nikomu do toho nic není a připravuju se na to, že jakmile děti vyletí z hnízda, nemám právo jim kecat do života. Chápu, že je to rodičům líto, ale není to jejich věc, že? Zbytečně se pak lidi nebaví, protože mají velká očekávání.