Jak se srovnat na malém svatebním obřadu?

27. lis 2023

Holky potřebuji Váš názor. Budeme mít maličkou svatbu jen na radnici, přesto bychom tomu chtěli dát nějakou důstojnost. Jsme my, svědkově s partnery, tři děti (dvě naše) a moje mamka. Pro nedobré vztahy z jeho rodiny nikdo nepřijde. A teď se ptám, jak to uspořádat při nástupu do obřadní síně. Původně jsem myslela, že muž půjde s mamkou a já potom sama v doprovodu družiček. Ale vzhledem k tomu, že jeho máma nejspíš nepřijde, by musel jít sám, nebo případně s mojí mámou, ale to je asi nevhodné. Takže lepší, když půjdou svědkové a za nimi rovnou my oba s dětmi?
Vím, že je to u svateb tohoto formátu úplně jedno, jak si to uděláme, ale zajímá mě Vášá názor 🙂

Děkuji

sarihy
27. lis 2023

A co kdybyste šel každý s jedním dítětem, a k tomu s tebou ještě tvoje mamka? Jako muž + dítě, pak svědci, a nakonec ty+dítě+maminka...

aktakd
27. lis 2023

Já bych šla s budoucím manželem. Už jsem to na svatbě viděla a přišlo mi to fajn.

kadz
27. lis 2023

Ja sla s budoucim manzelem až uplne nakonec. Nejdriv si pani matrikarka usporadala hosty sama a pak sme chvilku cekali, až se odehraje kousek z nasi vybrane hudby a pak sme sli s manzelem... Bylo to super. Jinak nam navrhovali aby nas porovodili maminky, tatinky uz ani jeden nemame..

gruyerre
27. lis 2023

Já jsem šla rovnou s budoucím manželem, ačkoliv jsme tam oba rodiče měli. Úplně se mi příčí tyhle tradice z dob, kdy nevěsta byla považována za majetek otce, který je nutné předat z ruky do ruky dalšímu majiteli.

veruuu_kubesovic
27. lis 2023

My jsme šli s budoucím manželem...
Jednoduše z toho důvodu, že můj otec zemřel když jsem byla malá a manžel zase vzhledem ke špatnému vztahu s jeho matkou, odmítl aby jej doprovázela...

rnika
27. lis 2023

Také jsem šla s budoucím manželem. Otec sice na svatbě byl, ale naše vztahy nejsou takové, aby mě vedl k oltáři nebo tak něco. Takže nechala bych všechny usadit a pak novomanželé společně.

izz76
27. lis 2023

Na první svatbě za mlada nás vedli rodiče,na druhé jsme šli s manželem spolu i když rodiče i vztahy máme v pořádku,líbilo se nám to takhle.

suzanna123
27. lis 2023

My měli hostů plnou místnost, ale příchod jsme zvažovali, že buď my dva dohromady nebo každý s dětmi. Děti chtěly být zapojeny, takže muž šel se svou dcerou a naším psem (taky dítě 😀) a já se svými dětmi

20190418
27. lis 2023

My šli s mužem sami spolu, i když jsme tam rodiče měli oba, tak jsme nebyli přivedeni. Za námi svědci a rodiče a sourozenci už byli v místnosti napřed. Včetně našich dětí, ktere ale při obřadu stály vedle nás a každý měl prstýnek, který pak dal svému rodiči, aby jej navlékl tomu druhému.

mia_von_prag
27. lis 2023

My sme šli s manželom ako prví, za nami svedkovia a potom ostatní.
Ste dospelí, máte deti, nepotrebujete symboliku odovzdávania od rodičov

andelka
27. lis 2023

Šla bych se ženichem. Mně vedl brácha,ale kdyby na svatbě nebyl,tak buď tchán nebo bychom šli spolu se ženichem.