Holky potřebuji Váš názor. Budeme mít maličkou svatbu jen na radnici, přesto bychom tomu chtěli dát nějakou důstojnost. Jsme my, svědkově s partnery, tři děti (dvě naše) a moje mamka. Pro nedobré vztahy z jeho rodiny nikdo nepřijde. A teď se ptám, jak to uspořádat při nástupu do obřadní síně. Původně jsem myslela, že muž půjde s mamkou a já potom sama v doprovodu družiček. Ale vzhledem k tomu, že jeho máma nejspíš nepřijde, by musel jít sám, nebo případně s mojí mámou, ale to je asi nevhodné. Takže lepší, když půjdou svědkové a za nimi rovnou my oba s dětmi?
Vím, že je to u svateb tohoto formátu úplně jedno, jak si to uděláme, ale zajímá mě Vášá názor 🙂
Děkuji
Já bych šla s budoucím manželem. Už jsem to na svatbě viděla a přišlo mi to fajn.
Ja sla s budoucim manzelem až uplne nakonec. Nejdriv si pani matrikarka usporadala hosty sama a pak sme chvilku cekali, až se odehraje kousek z nasi vybrane hudby a pak sme sli s manzelem... Bylo to super. Jinak nam navrhovali aby nas porovodili maminky, tatinky uz ani jeden nemame..
Já jsem šla rovnou s budoucím manželem, ačkoliv jsme tam oba rodiče měli. Úplně se mi příčí tyhle tradice z dob, kdy nevěsta byla považována za majetek otce, který je nutné předat z ruky do ruky dalšímu majiteli.
My jsme šli s budoucím manželem...
Jednoduše z toho důvodu, že můj otec zemřel když jsem byla malá a manžel zase vzhledem ke špatnému vztahu s jeho matkou, odmítl aby jej doprovázela...
Také jsem šla s budoucím manželem. Otec sice na svatbě byl, ale naše vztahy nejsou takové, aby mě vedl k oltáři nebo tak něco. Takže nechala bych všechny usadit a pak novomanželé společně.
Na první svatbě za mlada nás vedli rodiče,na druhé jsme šli s manželem spolu i když rodiče i vztahy máme v pořádku,líbilo se nám to takhle.
My měli hostů plnou místnost, ale příchod jsme zvažovali, že buď my dva dohromady nebo každý s dětmi. Děti chtěly být zapojeny, takže muž šel se svou dcerou a naším psem (taky dítě 😀) a já se svými dětmi
My šli s mužem sami spolu, i když jsme tam rodiče měli oba, tak jsme nebyli přivedeni. Za námi svědci a rodiče a sourozenci už byli v místnosti napřed. Včetně našich dětí, ktere ale při obřadu stály vedle nás a každý měl prstýnek, který pak dal svému rodiči, aby jej navlékl tomu druhému.
My sme šli s manželom ako prví, za nami svedkovia a potom ostatní.
Ste dospelí, máte deti, nepotrebujete symboliku odovzdávania od rodičov
Šla bych se ženichem. Mně vedl brácha,ale kdyby na svatbě nebyl,tak buď tchán nebo bychom šli spolu se ženichem.
A co kdybyste šel každý s jedním dítětem, a k tomu s tebou ještě tvoje mamka? Jako muž + dítě, pak svědci, a nakonec ty+dítě+maminka...