Ahoj,
chceme se vzít s přítelem na úřadě jen se svědky, případně rodiči. Pak si jít jen sednout někam na oběd. Jak takový obřad bez té velké slávy probíhá? Budu za blázna, když půjdu v tradičních šatech? Když si pak sednem ve čtyřech do restaurace a já v dlouhých bílých, to se asi úplně nehodí, že? 🙂
Podělí se prosím někdo o své zkušenosti?
Děkuji.
Bylo nás celkem 8, my dva, svědci a rodiče, po obřadu jsme šli do restaurace na oběd. Měla jsem krátké šaty ke kolenům ve světlé lososové barvě. Bílé jsem nechtěla a ani by mi neslušely. Bílé se mi líbí hlavně na tmavovláskách. Hlavně ať máte všichni platné občanky.
@1pomnenka Právě já bych taky radši něco méně okázalého, ale dáme to asi až v zimě a já v pokročilém těhotenství, takže vlastně vůbec nevím, co si vezmu na sebe 😀
Nas bylo 5,já,manžel,svedci a můj syn...měla jsem modré obyc šaty,můj chlap kalhoty a košili. Pak jsme zašli na oběd a doma jsme si dali kafe a kolac😉 bylo to v březnu. Potom jsme v červnu udělali venku becku a gulas pro ostatni😉 měla jsem zároveň i kulatiny,tak se to vzalo najednou..před 20 lety jsem si prožila i velkou svatbu,ale tahle malá byla 100x lepší 👍
Podle mě by jsi měla jít tom, v čem se cítíš dobře. Pokud má někdo sen obří princeznovské šaty na malou svatbu, ať si je pořídí. Pokud chce jít někdo v riflích, tak ať jde, je to jeho svatba, tak mu nebudu říkat, jak má být oblečený.
Kdysi jsem viděla nějaké video o etiketě na svatbě od Špačka a tam říkal, že na malou svatbu, to chce něco decentnějšího, klidně bílý kostýmek, na velkou slavnostnější, výraznější šaty.
Mně se třeba líbí víc jednoduché šaty než princeznovské. Líbí se mi třeba tento styl https://rivalenti.cz/p/krajkove-dlouhe-tehotens...
Já měla na i radu jen mámu, manzelovo rodiče a za svědky nám šli sourozenci :D normálně jsem měla svatební šaty, po obřadu sme se šli aspoň vyfotit a pak na oběd 🙂
Dobře. Svědčil nám švagr se švagrovou a my zároveň jim, dvojitá svatba.
My měli obřad se svědky a s rodiči, na oběd jsme pak šli jen se svědky a velký oběd pro rodinu (na kterém ve finále nebyl brácha a táta, protože byli v covid karanteně) až další den. Za mě to bylo naprosto ideální a je to jediná svatba, kterou bych byla ochotná podstoupit.
Šaty jsem chtěla takové, které využiju víc než na dvě hodiny, tak jsem vybrala tyhle od ByVeru a normálně je nosím
Já se zeptám, když máš jen svědky. Musí tam ten nástup při ty hudbě ?
No, normálně, jako by tam bylo lidí víc
Nám tam při nástupu hrála paní varhany (i ke konci, myslím) a řeč od oddávajícího byla taky klasická, ale člověk si vše může udělat úplně podle sebe, přijít tam oblečený podle libosti..., vůbec bych neřešila, co je divné a co ne, prostě jak je libo, my třeba neměli prstýnky, ale něco jiného, nemusí být nic, prostě jaké si to uděláte, takové to bude 😉
My jsme měli snad do 15 minut hotovo i s focením.. meli jsme v žádosti o svatbu psano, co nejkratší proslov. Kdyby bylo na nás, tak to jen podepíšeme. Měli jsme tam jen rodiče, tatove nám to odsvědčili a mamky hlídali děti. Pak jsme šli do restaurace na oběd, poseděli a my pak jeli dom. Jinak jsem dala na flashce 3 melodie písniček, co hráli při příchodu, obřadu a odchodu. A šaty jsem měla dlouhé starorůžové, a dají se vynést i na jinou akci, nejspi svatební.
Muj muž se ženil v džínách a kožené bundě, já se vdávala v černých šatech a kožené bundě, v kostele (ne katolickém ☝️). Dnešní doba je velmi uvolněná a nakloněná netradičním svatbám, nebála bych se ničeho 😉
My se brali na Bali, v CR jen kvuli uspore penez a casu za legalizaci. Takze na urade jen ve dvou, bez cehokoliv. Papiry jsme tam vyplnili asi mesic predem, kdyz jsme rezervovali datum. Predem jsme rekli, ze to bude jen formalita. Dorazila jen jedna svedkyne, jako druhou jsme meli pani z infocentra sehnanou na rychlo, kdyz manzeluv svedek nedorazil 😁🙈 s sebou jsme meli jen obcanky, obleceni jsme byli normalne v civilu, prstynky jsme stahli z ruky a znovu navlekli, nemeli jsme zadnou hudbu, zadne povidani, jen to nejnutnejsi. Obrad vc. vseho 7 min 😁Po obradu jsme s kamoskou jakozto svedkyni zasli do cukrarny na kafe a dortik.
Neměli jsme s sebou nikoho. Odsvědčily nám to úřednice z úřadu, prstýnky nebyly, ani přípitek (já těhotná a manžel řídil). Do 10 minut jsme byli venku. Byl to pro nás jen úřední akt, jako svatbu to nebereme, bylo to z pragmatických důvodů a rodina to dodnes neví. Až se budeme chtít brát, tak uděláme normálně velkou oslavu pro všechny a nebudeme muset termín a místo přizpůsobovat cizímu člověku (úředníkům).
Dopoledne jsme se fotili s mužem, ve 14 byl obřad s rodiči a svědky, poté oběd a stihli jsme potom ještě s mužem večerní procházku (byla jsem v 7. měsíci), šaty jsem měla těhotenské ze ZOOT a prodala jsem je hned za týden. Kdybych těhotná nebyla, vzali bychom se sami dva někde hodně daleko.
Svatba ted na zacatku zari… my dva a svedci. V zamecky zahrade. S nastupem na klasickou svatebni hudbu ( tů-tů-tu-tůůů, tů tů tu tůůů) 😁 mne se to libi 😁, kecy oddavajici, prstynky, polibek… I focenim 30 minut, pak grilovacka na zahrade pro rodinu. Presne jak jsme si planovali. Za me 👍
Ahoj, je to v pohode, normalni saty dle vlastni volby, my jsme ani nemeli prstynky, to taky neni problem. Musi byt svedci a musite mit vsichni obcanky, to je asi jedina podminka 😄