Ahoj holky.Pristi rok v červnu se budeme s přítelem brát.
Jak dlouho dopředu jste svatbu plánovali?Jako schaneni dekorací a věcí atd.?
Já začala aktivně schanet věci a zařizovat oznámení atd 3 mesice před svatbou.
@letalnica co to je za otázku tvl? Proč by mělo jít o registrované partnerství?🤭🤣
@nat
@leniczka23 Z textu to jasně vyplývá 🙂 🙂
@letalnica jo já už chápu, to tvrdé ,,y" 🤣🤣
@leniczka23 Prostě to bije do očí, no. Je to strašný, jak ta vzdělanost upadá.
@letalnica no já to jen tak prelitla, až když si napsala, že to z toho vyplývá tak sem si to přečetla znova pořádně.
Ano máš pravdu, já už tohle ani neřeším, protože to bych nepsala na koníků od rána do večera nic jinýho. Opravdu se někdy stydím za ty lidi.
@letalnica Napadlo me to same, jak jsem videla vsude ta "y". 😁
@veronika8808 My ji planovali rok. Meli jsme dost exponovane datum, tak abychom zvladli mit vse, co jsme chteli. A navic me zarizovani svatby desne bavilo 😊
@letalnica 🙊 hihi 😝
@makovice88 taky mě to "y" udeřilo do 👁️
@nat tak ta "y" právě v této pokročilé době jsou velmi důležitá, tak se pak není čemu divit, že v pokročilé době prostě v tomto kontextu s použitím "y" může kde koho napadnout právě reg.partnerstvi. 😉
@veronika8808 též jsme měli svatbu v červnu, termín jsme domlouvali v lednu téhož roku + i místo pro hostinu, na konci ledna jsem vybrala šaty, v březnu zamluvila dorty a cukrovi...a vše ostatní v průběhu dubna a první polovina května 🙂 Na svatbě jsme měli cca55 lidí a bylo vše zajištěné přesně tak, tak mělo být. Vše se v pohodě stíhalo a bylo dost časového prostoru.
Já jsem dosti flegmoš a svatbu jsme neměli velkou, takže jsme nějaké velké zařizování nehrotili.
Brali jsme se na konci črc a když jsem so v únoru byla zkoušet šaty, tak jsem nadhodila, jak dopředu tam jsem a paní na mě hleděla, že jdu spíše skoro pozdě, že všechny řeší strašně moc dopředu.
Důležité je zamluvit místo a datum na matrice, případně někoho, kdo vám upeče koláče (tito lidé taky bývají zamluvení hodně dopředu) a pak už si zvolte vlastní tempo
@nat Promiň, ale taky jsem pochopila, že sis brala ženu 😀 😉
@veronika8808 Svatbu jsme měli v červnu. Místo pro obřad a oslavu jsme vybírali léto před tím, šaty v lednu, pak prstýnky. Dort a kytky asi 2 měsíce předem.
To ste myslela jako mě??? Tak to o vás fakt dost vypovídá...
@veronika8808 Opravdu zalezi na spouste faktoru. Chcete specialni datum? Lukrativni misto? Velka ci mala svatba? Specialni fotograf? Atd... podle toho se to bude odvijet. Kazdopadne my se rozhodli koncem unora pro misto a termin a pak jsem vicemene vse zarizovala kveten,cerven (i kvuli korone), svatba byla minuly tyden. A to jsem uz mamkou jedny trilety dablice, tak to bylo slozitejsi s casem. Takze se podivejte na misto a vyberte datum a pak mate furu casu 😉
Kdo si pamatuje veškeré učivo ze základní školy a nikdy neudělá chybu, nechť hodí kamenem 😉 Já se klidně přiznám, že někdy plavu i v učivu zprvního stupně 🙂
@llluckaaa já taky někdy udělám chybu, ale třeba tak maximálně, že nedám čárku kam patří, velká písmena a píšu slangově..ale ,,i" ,,y" nikdy..to je pro mě základ.
Presne 2 mesice predem. Ale zalezi fakt na miste, kde muze byt cekacka az 2 roky.
@veronika8808 my máme svatbu za měsíc. V březnu jsme došli na matriku a když jsme se domluvili na volném datu, tak jsme začali plánovat další věci. Měli už jen volné místo v sobotu pro svatbu na konci srpna a pak až září atp., na speciálním datu nám nezáleželo 🙂. Postupně jsme si zařídili catering, sladké, dekoraci, stoly, stany, parkování, pozvánky, prstýnky, květiny, šaty, fotografa apod. Budeme mít svatbu venku na naší chalupě, takže jsme museli zařídit i ty stoly, ubrusy, slavobránu, židle, talíře, příbory atp. Záleží jakou svatbu a kde to chcete mít. My to máme spíš jako takovou zahradní slavnost bez slavnostního oběda (ty talíře apod. budou papírové, příbory dřevěné,.... žádné sklo, aby nedošlo k rozbití na dvoře, kde budou děti a psi).
boze to je tu zas des.. a i kdyby to bylo reg. partnerstvi, tak jako to je rozdil od svatby?jako ze svatba je neco vic a tak je na to potreba vic casu, nez na reg. partnerstvi?
jde to zaridit za mesic pokud se clovek spokoji s tim co je. ja jsem chtela konkretni datum, misto a proto jsme veci zarizovali rok dopredu. Postupne kazdy mesic jsem neco koupila, zaridila, aby toho pak nebylo moc.
Plánovali jsme 9 měsíců dopředu a magické datumy už byly dávno obsazené. Nicméně měsíc předem nám vypadla restauračka na hostinu, takže to bylo veselý 🙄.
@veronika8808 Nejdůležitější je zajistit si místo na hostinu a obřad, pokud je to populární místo a fotografa. To bych klidně obvolala už teď, některá místa jsou i rok dopředu zabraná.
Jinak my měli svatbu v říjnu, byla to malá akce. Takže řešit jsme to začali někdy v květnu nebo červnu, zamluvili jsme si restauraci, domluvili se v kostele a na matrice. Zbytek jsem řešila v průběhu prázdnin, ale žádné velké cavyky. Šaty jsem měla z konfekce, boty jsem objednala z eshopu, dekorace jsem nakoupila v ikee a něco málo objednala.
@tulikiss O to tu preci nejde. Jde o to, ze pokud nekdo neumi napsat i/y, musi pocitat s tim, ze se psany text pochopi jinak. Ja si treba opravdu myslela, ze se braly dve zeny. Ale nepovazovala jsem to za neco min.
Záleží jakou svatbu 🙂 je to opravdu o tom na čem vám záleží co chcete. Já třeba fotografa zamlouvala skoro rok dopředu 🙂 hudba bývá taky občas problém sehnat. Vzhledem k tomu že letos se dost svateb přesouvalo na příští rok asi bych se začala zajímat poměrně brzo. Trochu fotím a sleduji spoustu profesionálních fotografů a většina už objednává na příští rok. Mě už také zaskočila otázka jedněch zákazníků zda jim nafotím svatbu příští rok 🙂