Zdravím, mám na vás dotaz. Můj milý ma trošku "extravagantního" bratra a ten si usmyslel, že chce na naši svatbu v bílém obleku, snažíme se mi to rozmluvit, bude tam jak maják a strhne u nas veškerou pozornost, ještě bude mít burinku... neexistuje nějaké pravidlo, že v bílém ma byt pouze nevěsta??
@karol1996 pokud. Neni pravidlo o bilem obleceni vztahující se na chlapy, tak urcite plati pravidlo, ze tu "nejvetsi pozornost" ma mit prave nevesta.
Snad bude stacit rozumne si promluvit, ze je to tvuj den a tveho muze. Protoze chlap v bilem s burinkou to opravdu strhne pozornost. A nebo neznalymi muze byt povazovan za zenicha. Kdysi jsem byla na svatbe, kde i zenich byl v bilem.
Od bratra je značně netaktní a myslím, že takovému člověku to nevysvětlis, i kdyby existovalo tisíc pravidel. Každopádně bych se nebála, že strhne pozornost. Všichni jdou na svatbu vám, to ty budeš ta, na kterou budou vsichni zvědaví. Nad ním maximálně budou kroutit hlavou!
Souhlasím s Codal... Asi by mi to bylo jedno, protože stejně by to byla moje svatba a moji hosté a pozornost bych měla já :D i kdyby přišel v růžových boratkách a fialovým čírem :D já bych se tímhle fakt rozhodit nenechala a rozhodně by mi to nestálo za to dělat v rodině dusno 🙂 mimochodem vdaná jsem a svatba byla veliká 🙂
Pokud si to nenecha rozmluvit, tak bych toho zneuzila... Dala mu roli... Takova ta holka pro vsechno - uvadet hosty, rozdavat cokoliv, svolavat lidi k obedu/obradu. A klidne bych z nej udelala druzbu co pred Vami bude rozhazovat kvitka. Samozrejme vsechno prizpusobene Vasi svatbe. I kdybych ho mela strcit do fotokoutku jako rekvizitu... Bud to vezme s humorem a toho klauna si zahraje nebo se prevlece.
Sla bych za nim, bud normalni host nebo tady mas seznam, co budes delat...
Poslala byCh ho do riti. At si oblek pocaka temperama treba, ale jen v bilem jit je proste sprosty. To bych uznala jen u nevesty a zenicha.
My na svatbě měli daný dress code : žádná bílá a růžová..Bílou má mít nevěsta,ženich a růžové jsem měla družičky a výzdobu.
Důrazně mu to vysvětli!!😊Držím palce!!
Můj muž se ženil ve světlém obleku.
Mne to pride ako blbost, ved nech si ide v com chce.. ked ho to urobi stastnym. Asi nebude vyzerat ako nevesta takze na seba tvoju pozornost fakt nestrhne....
@ah1234 Pokud je to tradicni svatba, tak chlap v bilem a s burinkou... Bude jako pest na oko. Ja sama bych byla porad jednim okem ve strehu, co z nej vypadne za predstaveni a k cemu je tak obleceny...
Plus, pokud mi nevesta i zenich reknou sve prani, coz i dress code je, snazila bych se to dodrzet. Je to jejich radostny den a ne jeho...
@karol1996 Mně by bylo celkem fuk, v čem si kdo přijde. Jako jasně, můžeš mu to nějak naznačit, že se to asi nehodí, ale chytrému napověz, hloupý...si obleče stejně co chce. Bude to jeho trapas, ale opravdu si nemyslím, že by na svatbě strhl pozornost na sebe. Většína svatebčanů rozhodně upíná pozornost na nevěstu.
Také bych to absolutně neřešila... konkrétně na mé svatbě byl svědek v bílém obleku doplněném červenou kravatou se souložícíma prasátkama. Nikdo se z toho nehroutil, naopak ocenili smysl pro legraci. Myslím, že svatba nestojí na tom, jak přijdou oblečeni hosté. Být tebou, tak se od toho úplně odpoutám, vyřešíš bratra a nakonec budeš rozdychávat nějakou spoře oděnou slečnu s velkým výstřihem a minisukní.. a že snad na každé svatbě se nějaká taková najde a věř, že upoutá víc pozornosti než bílý oblek a buřinka 😀
Děkuji za názory, šel v bílém.. vypadal hrozně. :D je dost baculaty, byl zarostly a bylo to fakt vtipný.. :D
Můžete mu zkusit říct, hlavně ženich. Ale jinak....
Zažila jsem svatby kde matka nevěsty ve světlounce béžovím kostýmku, jen nádech.....
Nevěsta v bílém, matka a sestra rovněž v bílém.... To jako proč????
2 švagrové ve světle zlatavé, obě už starší, robustnější... A ještě měly stejnou barvu (nevím, jestli to tehdy bylo in nebo co) a ztrapnily se leda samy, páč byly barvou stejný a ta barva ani jedné z nich vůbec neslušela a činila je robustnějšími.
Pokud není přímo určený dress code... No a i když je, když ho někdo nedodrží, vyhodíš ho? Sám bude vypadat blbě a nerespektujícně.
A extravagantně, nebo jakkoli jinak poutající pozornost může i při jeho dodržení přijít oděn kdokoli.
Těmahle věcma bych si svůj den nekazila. Bez ohledu na to, co on/oni, bych si svůj den hezky užila, zaměřila se na to, abychom my byli krásní, sladění, všechno klapalo a měla jsem dobrou náladu bez ohledu na to, jestli si někdo udělá něajký společenský exces.
@karol1996 pravidlo samozřejmě existuje, otázka je, jestli se vztahuje i na chlapy 🙂 já slyším poprvé, že by někdo chtěl přijít v bílém obleku..... Podle mě by se mělo respektovat přání nevěsty a ženicha a normálně se s bratrem na základě toho domluvit. Ale chápu, že v rodině je to někdy těžké. Teď je otázka, jak "moc" vám to vadí, zda jste ochotní to přestát, protože by byl jinak problém v rodině, nebo si to bratr dá vysvětlit... Samozřejmě je to vaše svatba a obecně si myslím, že by vaše přání měl respektovat.