Ahoj holky,nejsem sice jeste mama,ale potrebuji pomoc s hubnutím.Po skoncení braní ha jsem hrozne pribrala a nejde mi to vubec zhodit.Poradkyne na vyzivu mi rekla,ze mam podhodnotu bazalniho metabolismu z hladovění.Takze kdyz zacnu sportovat,nic se nedeje.Nema nekdo z vas dobrou zkusenost s nejakym poďradcem na hubnuti nejlepe Brno?Díky za každou radu.
Byla doba, kdy jsem resila to, co Ty. Dala jsem dolu 30kg. A nebylo treba poradce. Jen hromadu pevne vule 😉 Pokud Ti poradce rekl o Tvem metabolismu, znamena to jedine, malo jis. Zacala jsem jist po 2-3 hodinach male porce, celkem 6x denne a 3x tydne jsem zacala chodit cvicit. Pokud chces, muzu Ti doporucit fitko v Brne, kam chodim a kde mi se zacatkem cviceni pomohl trener. Chodim tam porad a nedam na ne dopustit a jezdim tam pres cele mesto 😉
Na fb je skupinka s názvem cvičení s jillian Michaels je ve skupince holčina která dělá perfektní jídelníčky na míru s cvicebnim programem holky si ji ve skupině hoooodně chválí ze začátku vám zdarma vypočítá kolik by jste měla přijímat makrozivin a jaky by jste měla mít výdej energie při redukci a pak pokud se rozhodnete pro jídelníček tak vám ho sestaví na míru aby jste měla dostatečný příjem všeho a výdeje čeho potřebujete.jmenuje se Karolina Lacinová když tak koukněte 🙂
@lassii Záleží na tom, co jíš. A bez sportu to nejde, nemá cenu si akt nic nalhávat. Pokud víš, že máš pomalý metabolismus (i když - je to spíš takový kouzelná alibistická formulace🙂 ), tak je třeba ho zrychlit. A to tak, že sportem nastartuješ spalování a 100% vhodným pravidelným jídlem dodáš energie méně, než tělo spotřebuje.
Celé hubnutí je jen jednoduchá matematika, menší příjem, než výdej. Sport - běhat zabere 40 minut denně včetně obutí kecek🙂. A zpočátku stačí chůze, ne procházka, ale svižná min 45 min trvající intenzivní chůze, až se zadýcháš.
Žádné výmluvy ti zhubnout nepomohou, ale ten pocit, když to dáš, ten je k nezaplacení.
Držím palce.
@berenika39 pevné vůle mám mraka,uz se mi to jednou podarilo,ale po praskach hrůza,jako bych to nebyla já.A času opravdu moc nemam,denne si varim abych mela zdravy obed a s konem a s cestou je to hrozne unavujici...ale vim ze s tim musim neco udelat.
Michal Josef Tóth.. najdeš ho na facebooku v jeho skupině Fitness motivation CZ. Je to borec, píše knihy, rady, plány... všechno, co vypustí z pusy dává smysl.
Hele zhubni jidlem a vyprdni se momentalne na cvičení. Az se naucis jist, pak pridej cviceni.
Stahni si do mobilu kaloricke tabulky (aplikace) a tam si vloz hodnoty, neznam ten uni vzorec tak ti to napisu podle sebe. Mam 172cm,65kg a musím prijmout aspon 7200kJ. Rozlozeni: bilkoviny 130g, sachariky 170g, tuky 55g, vlaknina 28g. Zkus si sama sestavit jídlo abys mela predstavu: pr. snidane 2 vejce, celozrny chleba, paprika; svacina jablko a kysane mleko, obed kureci platek s ryzi a sopskym salatem atd. Podle toho si poskladej sama jidlo jak ti chutna a budes mit i predstavu o jeho vyzive. Tvoje telo po takovem stravovani dostane signal ze nehladovi, takze neni treba ukladat tuky a bude hezky spalovat...az si z toho udelas po mesici zvyk muzes pridat pohyb jaky budes chtit a uvidis jak to pofici. Jinak kdyz uz jdu trosku do extremu: kava pouze bez cukru a mlika, alkohol nejlepe zaden, sladke jenom vysoce % cokolady a jen trosku, na piti neslazene caje a cistou vodu 😎
@lassii za Brno neviem doporučiť, čo však doporučujem ako nutričný terapeut, ktorý výživu človeka študoval na VŠ: jednoznačne si nájdi pani/slečnu, kt. výživu študovala (nie rekvalifikačný kurz na výživového poradcu!). Každý VŠ nutričný terapeut dokáže vypočítať jedálniček na mieru, zohľadniť zdravotný stav napr. alergie (mne klientky nosili aj krvné testy, doporučenia lekára a pod) každý terapeut si je vedomý rizík. Spýtaj sa na vzdelanie, referencie od klientov, nechaj si ukázať jedálničky, spýtaj sa, či zohľadní, čo ti chutí (myslím samozrejme zdravé potraviny). Veľmi často ľudia nemůžu zredukovať váhu kvůli nízkej enegetickej honote stravy napriek tomu, že cvičia 4x týždenne aj s trenérom.
@lassii je to jednoduchý,stačí se zaměřit na příjem a výdej. Je hromada receptů který jsou zdravějši a nemusis si odpirat jidlo. Omezit jednoduchý cukry a nasycený tuky. strava je tak 70% úspěchu, pokud to chceš podpořit tak přidat pohyb. cas se najde vždycky, vzdyt co jsou dvě hodiny cvičení v jednom týdnu. To se zvládnout dá.
Můj přítel chodil k nějaké výživové poradkyni v Brně a chválil si ji, necpala mu žádné výživové doplňky, spíš mu všechno vysvětlila, sestavila jídelníček a průběžně ho vážila. Teď nejsem doma, ale kdybys měla zájem, tak ti zítra zjistím kontakt.
@barbiel jo,aji s ni běhám,jasně,občas se povozim,ale je to asi málo.Musim se vrhnout poradne do toho jidla.Ale mam trochu zmatek v tom co muzu jist a co ne a kdy atd...nekdo radi omezit pečivo,ale ja ho jim jen na svačinu,někdy na večeři...omezit sladke,to uz jim jen občas a jen dopoledne pokud prijde chuť.Jinak furt zobu ovoce,orisky,zeleninu,jen v omezenem mnozstvi samozrejme...jsem z toho uz zrichu unavena kdyz to nezabira :-/
@lassii obecne pravidlo, rano ovoce, vecer zeleninu, rano k snidani si klidne dej celozrnne pecivo, ale vecer si dej kus masa, pokud nejsi vegetarian, popripade jine bilkoviny 🙂 Jogurty a tvarohy (myslim prirodni a neochucene) jsou dobre jak samostatne svaca nebo se zeleninou k veceri, ci s ovocem k snidani. Ma velmi oblibena snidane: Banan, jablicko, rozinky a bily jogurt! Mnam 😉 A nemas nekoho v okoli, kdo by do toho sel s Tebou? To je taky super motivace 😉
@valkyra222 ahojky a znáš někoho komu pomohla chystám se na ní napsat jí o jídelníček
@markiiska to je právě ten problém, poradkyně mi řekla, že se zase nesmím zadychat moc, že pak to už zase nefungule, že to chce lehký kardio...což je asi ta rychlá chůze. Já totiž celý život něco dělám, vždycky jsem sportovala, kondičku mam v pohodě, ale nemůžu tím zhubnout prostě...
@lassii na hubnutí je potřeba tzv. aerobní zátěž, kdy tvoje tepová frekvence je na 65-75% tvojí maximální tepové frekvence.
Tak nějak - musíš při tom tačit ještě mluvit, ale musí to trvat minimálně 45 minut. Chůze, běh, kolo, tanec, cokoliv.
Posilování si nech na potom. Nebo - máš li čas, kombinuj 45 minut aerobní zátěže plus posilku. Ideální.
Tvoje max tep frekvence je 220 - tvůj věk. Z toho si spočítej 60% a na té tepové frekvenci se musíš držet těch 45 minut. Nejprve ji budeš mít už při svižné chůzi, později při běhu.
@barbiel já mám ještě problém, že jsem laktóza intolerantní, takže pokud nejdu vyloženě do speciálního obchodu, nekoupím si tvaroh ani sýr :-/. Ale to vše co píšeš dodržuji a vím, že to tak funguje. A nikoho kdo by do toho šel se mnou nemám bohužel, všechny kamošky jsou vyžlata ☹
@lassii nechci ted urazit poradce na vyzivu, ale dost casto jsou to jen podvodnici z rychlo kurzu co hlavne chteji prodat doplnky stravy. pokud by ses nebala jit do toho sama, pokud ti nekdo vysvetli jak to funguje tak doporucuju knihu z mojetelo.cz, Kristina pomohla hodne lidem jak zacit a na netu je hromada jejich vernych co diky ni zhubly. (ja 15kg). Ta jeji nova kniha je super v tom, ze tam krasne vysvetluje jak telo funguje a co clovek delal blbe a co s tim aby se to napravilo. je to fakt super vysvetleny ze to pochopi kazdy.