Zelený čaj. Jaký pijete při hubnutí?

zutinka
9. říj 2023

Ahoj všem,pijete při hubnutí zelený čaj?Pokud ano tak jaký?Začala jsem cvičit a byl mi doporučený zelený čaj.Diky

sarihy
9. říj 2023

@zutinka Je úplně jedno, jaký čaj budeš pít. Když ho nebudeš sladit 10 kostkami cukru, je to úplně fuk. Kalorií to má nula nula prd. Pij vodu, čaje nelazené a pohoda.

tereza_hru
9. říj 2023

Pomohl mi přírodní doplněk stravy H2 Slim&Fit

miryp
9. říj 2023

Tak pokud se ptáš, který čaj při hubnutí, tak jakýkoliv na střídačku s vodou a samozřejmě neslazený. Pokud se ptáš, zda zelený čaj podporuje hubnutí, tak za sebe říkám, že nikoliv. Navíc klasický zelený čaj obsahuje dost teinu, což není dobré pro trávení (a zdravá střeva jsou půlka úspěchu). Já třeba u zelených čajů dávám přednost Japan Bancha čaji, který má teinu minimum. Pak piji hodně rooibos čaj, protože ten neobsahuje žádný tein, navíc je to přírodní antihistaminikum a má spoustu dalších benefitů. K tomu piji nějaké bylinkové čaje, sem tam ovocný. Ráno odvar z lněného semínka pro ozdravení střev. Jednu čekankovou či pampeliškovou kávu s mandlovým mlékem denně. A jinak vodu.

cilkat
9. říj 2023

Pro mě je naopak teda tein z čaje výhoda, protože má povzbuzující efekt podobně jako kofein v kávě, jenže kávu nejsme schopná pít bez mléka, zatímco zelený čaj ano. ... a smáznout potřebu "dotovat bdělost" cukrem tím, že si dám čaj vlestně bez kalorií, je docela výhoda. ... Ale vzásadě pokud "nezajídáš únavu" je efekt zeleného i černého čaje na hubnutí nulový.

g_m
9. říj 2023

Já mám ráda čaj maté - ideálně v sypané formě od Oxalis. Mám ho místo kafe, které nepiju, protože mě nakopne a tlumí pocit hladu. Pili ho v dobách dávných Indiáni, aby právě neměli hlad 😉

martinah92
11. lis 2023

Beru zelený čaj v kapslích a pro mě super.