Vyklenuté břicho po porodu - jak s ním pryč?

astra11
28. črc 2014

....Ahoj všem, já bych spíš potřebovala poradit nebo získat informace o tom, jak se zbavit vyklenutého břicha po porodu. Jenomže jak tak na nějk koukám, budou to spíš špíčky nabalené na břiše, které je sice vyklenuté po porodu, ale mírně, ovšem špíčky nějak zustaly. Takže co dřív? Začít cvičit spíš vyklenuté ochablé břišní svaly, nebo nějak - ale jak - shodit ty špíčky, které tam možná byly trochu už před porodem?

Hmm....Ast.

eldrag
28. črc 2014

hodně mi pomohly cviky na svaly přímé a šikmé břišní, ale pokud se svaly roztahly moc - nikdy se to uz nespraví úplně :(

kacikaci
28. črc 2014

@astra11 hoď svůj dotaz sem do skupinky, jistě tu najdeš odpovědi na své otázky 😉 https://www.modrykonik.cz/group/6315/detail/

tina760
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
amabilis
28. črc 2014

Hlavně je důležité nejdřív začít se šikmýma svalama a dokud budou břišní svaly rozestoupené, tak necvičit žádné sklapovačky a podobně (prostě necvičit přímé břišní svaly).

sarkad2856
29. črc 2014

@astra11 určitě já na to cvičím tifany 😉

astra11
autor
29. črc 2014

@sarkad2856 : Co to je?

sarkad2856
29. črc 2014

@astra11 cviky na boky, břicho má toho více

https://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ
astra11
autor
29. črc 2014

@sarkad2856 : No tak děkuji za odkaz - vypadá to legračně a zábavně a pomohlo ti to? 🙂

sarkad2856
29. črc 2014

@astra11 Budeš se divit ale 7 cm v pase dole za 4 týdny je supr výsledek 😉

petule12
29. črc 2014

@sarkad2856 to by mě taky zajímalo jestli to pomohlo. Mám stejný problém, kdy mi po porodu zůstalo břicho a je mi jasné, že jinak než cvičením to nepůjde. Ale něco efektivního by to chtělo.
Sklapovačky mě teda fakt nebaví, ale pokud jiná cesta nebude..... 😒 🙂

petule12
29. črc 2014

@sarkad2856 fakt jo? A to se cvičí každý den?
Plus upravit stravu předpokládám 🙂

sarkad2856
29. črc 2014

@petule12 ano uprava jídelničku je na prvním místě, první týden jsem cvičila co druhý den a ty další dny denně

petule12
29. črc 2014

@sarkad2856 díky 😉

sarkad2856
29. črc 2014

@petule12 nz 😉 po měsíci jsem přidala k tomu tohle

https://www.youtube.com/watch?v=HqgwNZEMZvc
petule12
29. črc 2014

@sarkad2856 díky za odkazy, teď se k tomu ještě dokopat 🙂

astra11
autor
29. črc 2014

@sarkad2856 : Určitě to stojí za to do toho jít.....jen nevím, jestli neexistují také nějaké druhy nebo formy cviče ní pro druhy problémů s břichy (to zní krkolomně)....třeba moje břicho je vyklenuté už jakoby pod žebry, nejen od pasu dolů, takže nevím jestli bych neměla zvolit spíš něco zdravotnějšího, abych nenadělala víc škody...nevím co v tom všem může hrát roli, jak jsou tam svaly zřízené a co si to žádá.....

sarkad2856
29. črc 2014

@petule12 když budou výsledky tak to člověka pak i těší 😉

sarkad2856
29. črc 2014

@astra11 Tak to nevím,ale já mám břicho po plastice a břišní kíle atd taky jsem se toho bála,možná by poradil nějáký trenér nebo tak... ale myslím si že to nemuže zas tak uškodit

astra11
autor
29. črc 2014

@sarkad2856 : A kdy jsi s tímto cvičením začala? Já jsem teprve tři týdny po porodu a když se k nějakému stahování pánevního dna nebo břišnímu dýchání nebo svalovému cvičení byť i lehkému dostanu, jsem utahaná jako pes (krom jiných věcí...)

renies
25. říj 2014

@sarkad2856 Ahoj, pročítám si diskuse o vyklenutém břichu (z července), které mě doposud docela trápí. Moc mě zaujaly Tvoje zkušenosti a odkazy na cvičení. Určitě je ráda vyzkouším. Mám půlročního chlapečka a v těhotenství diagnostikovanou břišní kýlu. Zmiňuješ se, že jsi ji také měla. Řešila jsi ji chirurgicky nebo zkrátka pomohly cviky? Všude se uvádí, že kýla se musí operovat. Zatím plně kojím, začínáme se zeleninovými příkrmy. Díky za info. Renáta

sarkad2856
26. říj 2014

@renies Ahoj , byla sem na operaci a ta první se mo nepovedla na rekonstrukci jizvy jsem byla v Brně ... Rozhodně je lepší jít na operaci a máš klid , takhle se muže prý cokoliv stát , byla jsem na konzultaci u 3 doktoru a každý byl spíše pro operaci ... Nejít není by prý mohlo být v budoucnu nebo i kratší době dost rizikové ...
Určitě bych se šetřila a až přestaneš kojit asi bych neváhala

renies
26. říj 2014

Ahoj, moc Ti děkuji za odpověď. Ach jéje, tak se té operaci asi nevyhnu... Právě, že mi gynekolog před porodem řekl, když budu po porodu cvičit, tak se to samo spraví a kdyby ne, tak pak operace. Jenže všude na internetu píšou jako jediné řešení operaci - tak jak jsi mi odpověděla i Ty.
Přeji Ti hodně zdraví, měj se pěkně.