Maminky jak schodit břicho po porodu? Mám jídelníček napsaný na moje tělo 1,5kg za 2 měsíce...A to dodržují..nějaký cviky ? A JAK se zbavit strií na břiše jsou velké i hluboké...děkuji 🥰
@blondynka400 hlavní je správné jídlo, zejména u břicha 😉 a říct, že čím více pohybu, tím lépe není moc dobrá rada 🤷♀️
Zakladatelko, když hubneš, tak komplexně 😉 nelze zhubnout pouze jednu partii, bohužel 😉 takže dodržuj jídelníček, který máš doufám správně nastavený a také zařaď pravidelný pohyb dle tvých preferencí 😉 nevím z jake váhy hubneš, ale 1,5 za 2 měsíce není špatný výkon
@hasara33 a v čem to není dobrá rada? To by mne fakt zajímalo 😀 Souhlasím že břicho je hodně o jídle, ale po porodu je to většinou nejen o tom jídle .-)
@blondynka400 tak v první řadě jakýkoliv pohyb by se neměl dělat z donucení, ale pro potěšení jinak to nepovede k dlouhodobému výsledku a pak také přemíra pohybu může mít naprosto opačný efekt pokud k němu nebude přizpůsobený kalorický příjem 😉 takže ano, říct čím víc pohybu, tím lépe není dobrá rada ....nic se nesmí přehánět 😉
Po porodu jsou nutne hlavne cviky na diastazu a na posileni panevniho dna. Nepises, jak dlouho po porodu jsi. Osobne mi prijde zcela dostacujici drzet jidelnicek, cvicit na distazu a panevni dno a denne chodit sviznou chuzi, alespon hodinu. Vysledky se při tomto rezimu musi dostavit. A co se strii tyce, nepomuze nic. Casem zesvetlaji a to je vse, co se s nimi stane.
Základem je kalorický deficit. Já si cca hlídám jídlo a za dva měsíce mam dole 6kg a to díky jenom jídlu. Pokud chceš přidat cvičení záleží jak dlouho jsi po porodu. Já po císaři začínám až teď po 5mesicich a to hodně opatrně. Takže na to si dát taky určitě bacha a neprepinat se porpipade si zajít na fyzio a poradit se s doktorem. Já si udělala cviky na to jestli mám diastázu a cvičení tomu přizpůsobuji ale já jsem po císaři.
@hasara33 tak to s tebou nesouhlasím. Bohužel někteří lidé se do toho musí nutit (i tak, že nutí sami sebe) a i to se počítá. A přizpůsobení přijmu, řekla bych, že to docela přeháníš, tak aby to bylo jak píšeš, tak by musela dřít od rána do večera a to rozhodně nebude. Navíc tělo není blbé a samo si řekne o vyšší příjem, když je hodně vysoký výdej. Takže to co jsi napsala opravdu nejsou argumenty proti tomu, co jsem napsala já.
Strie po porodu žádné nemám, ale mám jich hodně z puberty (prsa, celá stehna, boky, ruce) a je to taková jemná bílá síť tenkých jizviček. Nové byly naběhlé, tmavě fialové. Myslím, že za pár let se i ty na břiše musí stáhnout a být téměř neviditelné (nikdo z mých partnerů si jich nevšiml, dokud jsem je neukázala, a to mi to přišlo dřív jako hrozná tragédie)
Hlavní je pohyb, jakýkoliv, čím více tím lépe. Strií se bohužel nezbavíš, ty už jsou trvalé. Jenom časem budou méně viditelné.