Dobrý den, prosím o radu. Chci zhubnout a uvažuji o koupi steppru. Prosím o rady, jaký stepper máte a jak jste spokojené?
@anag mám klasický orbitrec, ale udělala bych lépe, kdybych pořídila stepper, stejně ty tyče nepoužívám, neb se u toho nějako hrbím.
@lovely_creature rychlá chůze venku je samozřejmě lepší, ale kdo nemá možnost vyrazit každý den bez dětí, ten to třeba ocení
@majkoz Já teda myslela s kočárkem, ale ano , chápu argument že s dětma je to složitější.
Moje zkušensot je taková že doma se nedonutím, nehecnu tolik jako venku. Máme doma v prázdné místnosti tělocičnu hrazdu, trx, míč, činky a trenažer na kolo a stejně jsem chodila do fitka . Astejně to vidím ( ao jsem teprve budou cí maminka co si hezky všechno plánuje ) s prckem, sportovat s kočárkem na stezce, běhat + srolering
@lovely_creature Jenže tyhle aktivity jdou dělat jen chvíli, pak už dítě nevydrží dostatečně dlouho jen tak ležet v kočárku 😉
Jinak to mám stejně, sama doma se cvičit nedonutím, takže bych peníze za stepper investovala spíš do hlídání dítěte po dobu mého cvičení venku nebo ve fitku
Já si stepper pořídit musím. Na mateřské už nejsem, chodím do práce do toho už mám doma prvňáčka, tak na nějaké procházky venku skutečně neni moc času. Budu ráda, když budu cvičit ve večer až uložím děti.......
@lovely_creature plánovat si můžeš co chceš, ale realita se nemusí pak vydařit 😀 ono s kočárkem s malým dítětem to jde, ale pak je fáze, kdy dítě už nechce být v kočárku a zároveň sotva leze, takže žádné tempo s ním nevyvineš a pokud ho nemáš kde "odložit", tak máš pak smůlu. pak to chce to cvičení doma a nebo až po večerech, když by hlídal třeba tatínek. jinak souhlasím, že doma to není ono. ale když není kam jít... na vesnicích fitka nejsou, kdo nefandí zahradničení, aby to vycvičil tam, tak co má dělat? 😅 😉 jsou i lidé, co nejsou společenštší, fakt jim vyhovuje hekat a potit se raději doma sami než mezi dalšími xy lidmi
@anag Tak v týhle situaci byl můj přízpěvek uplně zcestnej. Každopádně bych zvážila jestli je stepper ( pokud se nepletu a myslíš něco takového : https://www.kettler.cz/stepper-mini-7873-750/?g... ) opravdu ta nejlepší pomucka na cvičení. Je to strašně jednostaný, neomrzí tě to za chvilku? Zvaž třeba TRX, prostorově nenáročný, schováš do pytlíčku, použít jde v jakýchkoli dveřích ( není utný závěs do stropu )
@blahova_andrea Švagrová se mi taky směje, že s realitou pak přijdu o iluze 🙂 já s tím počítám, ale zatím si maluju svět ružově a představuju si jak to krásně bude fungovat 🙂 Období, kdy už to nevydrží v kočáru, ale na odrážedlo to ještě není je takový blbý, tam se aktivita s ním hledá těžko. U nás je workoutový hřiště tak snad až si bude sám hrát na hřišti ( je hned vedle ) máma si odskočí na svoje hřiště.
@lovely_creature no přeji hodně štěstí. někomu to fakt vyjde. má hodné dítko a podmínky okolo taky fajn, jako třeba ty, že máš hřiště pro dospělé i pro děti vedle sebe. to na moc místech asi není ☹
Z mé zkušenosti ke stepperu a vůbec skoro jakémukoliv domácímu cvičení, co je stále na jedno brdo, je potřeba nějaká zábavná činnost (třeba dobrý kratší seriál), jinak to přestane za chvíli bavit.
Jinak já má tento obyčejný nebo jeho předchůdce https://www.zdravi-sport.cz/escalator-steper-or.... Otázkou je, zda neoceníš i větší stepper i s madly, kde se zapojí i ruce a podle mě je lepší pro držení těla při cvičení, ale není skladný.
Vážně tě víc baví stepper než se jít projít ven ?