Ahoj
Je tu nekdo, kdo ma velke bricho a ne tim, ze se prezira a ji ve velkem sladkosti?? Nejde se mi ho zbavit. Doma cvicim,mam svihadlo. Skacu DENNE 4x5 minut. Obden beham s kocarkem pre krasnou prirodu, ale vubec se bricha nemuzu zbavit. Jidelnicek prumer. Ve zvyku ale nemam vecer jist. Vzdy si beru caj k filmu. Nesladim ani kafe. Vypadam jak v 8 mesici,jinak zbytek tela je fakt stihle... po porodu jsem pres 4 roky, tim to neni, diastazu nemam... auto nemam, vsude chodim pesky. Jde to??
Myslím, že jsem jednou vyčetla někde, že špek okolo břicha je záležitost sacharidů, a ne tak cvičení. Zkus přestat jist sacharidy a podle mě ten špek zmizí
@cherrynka89 diastaza je vyvrácena? Lékařsky,nebo odborně?
Na břicho mi opravdu stačila nizkosacharidova dieta a ani jsem necvičila...
A co diastaza?
A břicho jako špek, nebo nafouklé? Nafouklé může být třeba i z lepku, intolerance laktózy, cukr. Říká se že na tuk na břiše to chce pít jen čistou vodu a dodržovat pitný režim.
@cherrynka89 jo,teď čtu znovu, že doma provozuje te skok přes svihadlo a dlouhé procházky, ale to zrovna na zpevnění břicha nepomůže. Ono paradoxně za to může i povolené bederní svalstvo a s ním spojená bolest zad(i hlavy), lehká inkontinence a právě ten "pivní " pupek,zda-li jsem dobře pochopila popis problematické oblasti. A na to pomohou cviky,co učí na fyzio na skoliozu,plus cvičení na míči. A pak konkrétní cviky na danou oblast. Skákání přes svihadlo a chůze v terénu, zpevňuje celé tělo, ale žádaná oblast jde jako poslední s minimálním výsledkem.
Vysadit lepek a za 2 měsíce bude břicho minimálně poloviční. Vyzkoušeno.
Cvicit core, vysadit lepek nebo lepe sacharidy obecne. Ja tam spek mam, ale jednak mam znacne mezery v tech sacharidech a navic kojim a nespim, takze se telo nechce zbavit rezidualnich speku, což vim od fyzioterapeutky.
@klea81 Muzu se zeptat, lepek jsi vysadila jakoze uplne? I testoviny a tak? Mam to take v planu, ale treba testoviny obcas delam...A co jsem cetla, tak lepek je pomalu ve vsem, byt v malem mnozstvi 🧐
@cherrynka89 A diastazu vyloucil lekar nebo fyzioterapeut? Ja taky cvicila a porad mela bricho. Diastazu mi vysetrila poprve doktorka po vic jak dvou letech od porodu a to jeste az na moji zadost, protoze uz jsem fakt nevedela, co s tim brichem muze byt a musela jsem si nejdriv sama najit info na netu. Navic mi rekla, ze ji mam fakt malou, ale teda jestli chci, tak mi zadanku vypise. Fyzio pak na me koukla a divila se, ze jsem u ni az ted, ze ta distaza tam jasne je a nijak mala...
@makovice88 těstoviny jím pohankove a kukuřičné.
@sajul nevim :( ja jim zdrave a chutna mi zdrava strava, zbytek tela mam dost pevne a bricho to kazi :((
@klea81 ja mam bezsacharidove a omacku si delam. Rozmackana rajcata na kasi, sul, koreni a activia 🙂) chutny zdravy dresing/omacka 😀
@kettkav dekuji 🙂
@cherrynka89 dle popisu bych taky řekla diastaza.. To pak opravdu člověk pořád vypadá jak těhotný...
Dobrý večer, mám dobré zkušenosti s běháním a běžícím pásem, co vy?
Koukněte na videa od Ivy Fiškandlové. Tak vše vysvětluje. Bude to chtít spíše jemnou práci.
https://www.ivafis.cz/