Dobrý den ,
Užíval jste někdo přípravek na hubnutí saxenda ? Zajímala by mě měsíční cena a jak jste se pak vraceli do normálního fungování bez injekcí?
A zda vám to vážně pomohlo.
Prosím opravdu o vyjádření k věci, nestojím o řeči typu " když chceš zhubnout jdi běhat nebo nežer" .
Mockrát děkuji
Moje kamarádka ji měla na doporučení odborníka. Lze předepsat pokud máš bmi nad 30 nebo vysoký cukr a myslím, že tlak. Ona měla vše. Lékař ji nastavil dávkování, jídelníček- musela si psát do tabulek co jí a zařadit pravidelný pohyb . Ono to není jen o aplikaci léku, ale je potřeba přitom změnit životní styl . V balení máš tři pera, cena za balení je prý kolem 3tis . Kamarádka zhubla 7kg a po vysazení dalších 7kg ,ještě není na normální bmi . Ona tedy začala fakt makat a snaží se .
@dandaa neno pravda, nemusis mit k tomu zadne dalsi indikace, staci jen tloustka. Stoji to necely tri tisice, ze zacatku mim - mensi davky leku ktery se potupne nevysuje. BMi uz staci, kde je obezita.. Uprava jidelnicku je dobra a asi i zadana, ale ze zacatku to kde proste samo. Po tom leku clovek nema vubec hlad a ani chut na sladke vubec treba. Taky to ma ale nezadouci ucinky, hnusne krkani, prujmy, zvraceni apod. po urcitych potravinach u me treba michany vejce. Doktor nas informoval, ze treba nebudeme moc smazene apod., ale to ja nejim stejne takze nereknu. Kamaradka rikala, ze treba rizek ji nic nedela...Chodime i k nutricni sestre, nic neni zakazany, spise se hledaji vhodnejsi alternativy treba bulgur, vice lustenin, zahustovat cervenou cockou misto moukou, pridat vice bilkovin i tofu apod. ovoce zeleninu.. ale clovek nema hlad ani chut🙂 ja mam dole asi 10kg, kamaradka 15kg, ale ty uz nebizeli bariatrickou operaci je fakt velka... jo a jinak to ma taky spoust pozitivnich hodnot jako zamezeni infarktu, mrtvice, nastup cuktovky apod. o tim si precti studie, ty najdes na netu. Ted uz je i zase neco lepsiho, ale u nas to jeste neprrdepisuji, vyzvedava se to v nemecku to vyjde na 8 tis/mes. a to ma pry daleko vetsi vysledky.. Saxenda ma mit snad snizeni hmotnosti asi o 10%.
@dandaa BMI nad 30 mám , hubeňour jsem nikdy nebyla . Ale vždycky jsem o sebe dbala. Tím myslím že pohyb a jídlo sem řešila vždy právě proto, že jsem nikdy nebyla úplně hubená . Od ty doby co jsme porodila je to mazec. Je to 7 měsíců co jsem zase začala pořádně cvičit ( nepočítám pohyb s malou, vycházky a kolo , prostě jen čistý cvičení kde se věnují jen sobě a ona si běha po svém, s jídlem jsem na normalu pořád)
Byla jsem u Dr nikde žádná indikace není ani cukr nic. Ale jsem z toho nešťastná :( , moje obvodní mi na základě výsledků řekla že mám jít do nějaký pořádný kde jen konzultace stojí 3000 Kč . A vzhledem k tomu že s tím už zkušenosti mám se mi do toho moc nechce.
Tehdy jsem nic neshodila a vytáhli že mě jako z plně pracující dost peněz.
objednej se k obezitologovi normalnr v nrmocnici, nebo ted statmich zarizenich, nikdy me to nestalo ani korunu a udelaji ti vsechny mozne mereni. Sport nebo pohyb je zadouci, to je jasny, ale dela ken 30% uspechu. Vetsinu dela proste jidlo a hlavne mnozstvi. Muzes jist vsechno, ale v omezenem mnozstvi, proste prijem musi byt mensi nez vydej..
Co já četla příbalový leták, tak to hlavní, co tam vidím, je to omezení chuti k jídlu - tzn. je to hlavně pro ty, co s tím mají problém. Pokud jsi schopná dodržovat jídelníček a životosprávu, tak co jsem pochopila, tak saxenda moc nepomůže. Osobně mě tam vyděsily nežádoucí účinky - u mě většina problémů souvisí s psychickým stavem a saxenda právě na ten má dost působit, tak jsem do ní nešla.
Prominte ale ja verim jenom kdyz je neco prirodny a dobry stabilizator cukru je glucomann co je prirodna slozka vlaknina v Caji Konjac ja ho beru a uz jsem zhubla 12kilo fakt by jsem neriskovala se svojim zdravim zbytecne prikladam link nech vidite o cem mluvim https://www.cajkonjac.cz/konjac-caj/
zde se 📌 ☺️