Ahoj,chtěla jsem se zeptat na váš názor.Před týdnem jsem vážila 58,7 kg dnes vážím 54,7 kg.Skoro nejím a ani mi to nějak nechybí.Nastoupí v tom to případě jojo efekt?Takhle rychle hubnout se mi nezdá moc dobrý...
Máte zkušenosti?
To se ti nezdá správně. A ne, nemám zkušenosti. Protože tohle je cesta do pekla a náruče poruch příjmů potravy a v žádném případě bych tohle sama sobě nedělala. 4 kila za týden plus to že nežereš (a nechybí ti to) = jsi odvodněná a tělo pravděpodobně "spaluje" svaly, proto jde váha dolů.
Jojo efekt zaručen.
Neblázni, tohle fakt není dobrý způsob, jak shodit!
Já nříkám že nejím vůbec.dám si třeba jenom oběd (velký oběd) a pak už jen piju...
@violagrunge Ano, jakmile si te hlad najde a ty se najis, patrne si telo ulozi zasoby do tuku, protoze mu davas signal, ze je v hmotne nouzi a musi setrit energii. Dlouhodobe nejezeni ma za nasledek avitaminozu, vypadavani vlasu, zhorseni pleti, ztratu menstruace a dalsi. Pokud jsi v mimoradnem stresu nebo nemocna, tak se zase das do poradku. Ale jako metodu cilene ztraty hmotnosti to nedoporucuju.
Také mám nepravidelný spánek (malý začli růst zoubky) třeba to s tím má něco společného...
Tak já mám období, kdy doslova žeru od rána do večera a plácám sladké, slané, kyselé........ A pak mám třeba týden období jako ty, že si ráno dám jen jogurt, kolem 3 mega velký oběd a k večeři třeba v 10 jeden rohlík. Nikdy jsem nebyla špekoun, až do těhotentví mi všichni říkali reklama na hlad. I teď 9 měsíců po porodu mám postavu fajnovou. žádné tukové zásoby se mi neudělaly a zdravotní problémy nepociťuju. 🙂 Ale poslední dobou se snažím jíst pravidelně, jím s prckem, tak se mi to docela daří.
Já to taky tak praktikovala léta a také žádný JoJo efekt...jen jsem myslela že po porodu se to mění...
@zulitvi
Jak píše jamia, nejezení vám může připadat fajn na začátku, protože váha jde dolů rychle. Ale ta váha je z většiny aktivní hmota, takže svalová hmote. Důsledkem toho je již zmíněná avitaminoza, ale také snižování bazálního metabolismu, což je také velký problém. Kamarádka napsala článek o tom, jak se jo-jo efektu vyhnout, přečíst si ho můžete tady: http://www.superzivotnistyl.cz/vyhnete-se-jojo-...
Jinak já doporučuji jíst pravidelně 5x denně a přidat pohyb. Stačí i jen obyčejná lehce svižnější chůze, denně 7 - 10 km a váha půjde dolu sama, bez nějakého drastického omezení jídla.
S tímto způsobem hubnutí mám taky zkušenosti, vydrželo mi to cca 2 měsíce, pak jsem se přestala hlídat a kila šly nahoru. Ideální je jíst pravidelně po malých dávkách, a určitě do toho zahrnout pohyb.
Souhlasím a připojuji se k ostatním, jojo je téměř jisté. Nejíte protože nemáte chuť, nebo řešíte nějaké trable? Většinou to tak mívám, že se za něco trestám nebo s něčím bojuji. Nicméně to není řešení. Pokud si chcete váhu udržet, měla by být strava vyvážená. Existují jídelníčky, které vám pomohou váhu si udržet, možná budete mile překvapená kolik jídla denně by se mělo sníst a přitom hubnout.
Ahoj, takovéhle rychlé hubnutí je v každém případě neadekvátní, zvláště pokud je postavené na hladovění. Ze začátku sice půjde váha rychle dolů, ale časem se hubnutí zastaví a efekt bude díky zpomalenému matebolismu naprosto opačný. Pokud se nechceš v budoucnu potýkat s obezitou, raději začni pravidelně a vyváženě jíst a pokud se nebudeš přejídat a budeš volit vhodné potraviny ve správnou denní dobu, budeš i nadále hubnout. Pokud ti jídlo opravdu nechybí, raději jdi k lékaři a přesvědči se, že není chyba jinde. Hezký večer 🙂
i když rychle zhubnete, rozhodně to není vhodné - zdravé - pro vaše tělo. Zaručeně lepší nekoukat na to, zda hubnete, ale primárně koukat na to, zda se stravujete zdravou stravou (bez cukrů!! to je základ, bez chemických přísad a polotovarů, bez bílé mouky, pečiva - pouze celozrnné, především se cpát zeleninou a zasytit se vydatně kvalitním masem. Dále ořechy, semínka, hodně pít). Tělo se začne zbavovat zatěžujících látek, lépe bude trávit, vylučovat, získávat energii ze zdravých tuků a nebude se zbytečně zatěžovat. Pak začne hubnout. Ze začátku jde o dietu, pak to berete jako svou normální stravu.
rychlé hubnutí je naprd, nejlepší je upravit jídelníček, zdravě jíst a tyto stravovací návyky si zachovat na trvalo.. Sem tam 2x3x týdně zajít do posilky nebo ven si zaběhat a budeš mít postavičku jak ze žurnálu 😉
Na nic se nema spechat a tak bych nespechala ani na tohle
Ahoj, pokud ti mohu poradit, vykašli se na hladovění a hubni zdravým způsobem. Ve tvém případě k jojo efektu určitě dojde. Nejlepší cesta vede skrz zdravý, vyvážený jídelníček + pravidelný pohyb, který tě bude bavit 😉
Tak ono hlavně pokud držíte nějakou dietu, tak je potom to taky nějakou chvíli udržovat. Já mám teď proteinovou dietu.
@nelcaj To máš nějak speciálně upravený jídelníček, nebo v čem to spočívá?
Koukni na bonedere.cz Máš tam speciálně upravený jídelníček. Navíc ty jídla jsou opravdu moc dobrý. Mám už dole 3 kg.
@violagrunge ano, v tomto pripade budes mit velky jojo efekt. Kdyz nejis, zpomalise ti metabolismus, a pak budes pribirat 'snad i ze vzduchu'... Neni to dlouhodobe udrzitelne... 🙂
Jez pravidelne a mensi porce, pak bude telo pekne slapat a nebude si tvorit zasoby, kdyz bude vedet, ze za tri hodiny dostane pokazde znovunajist... 🙂