Holky hubne se na rotopedu? 🤷🏼♀️ Otázka je pro někoho asi hloupá, ale já se musím zeptat než si ho koupím. Děkuji ♥️
@llluckaaa No na šlapání ho budu mít jako věšák tu mám jiné pomůcky.🤣
Já ti nevím, no, třeba ti to předsevzetí vydrží, ale většina lidí kolem mě to brzy vzdala a používá ho právě jako věšák.
@llluckaaa Prosím tě,kdo ti řekl, že je to předsevzetí?
Ty, čtu mezi řádky. Co jsem měla, to jsem dala, dělej, jak myslíš 🙂
To sou teda odpovedi...
Hubne se tim? Na to ti neodpovim a stejne na to budes veset pradlo ...jak kdybyste ji znali🙄
Ach jo
Nic k dotazu-ja si myslim spis nez ze hubne ze se tim posiluje a treba se vyrysuji stehna,zadek. Ale ze by z toho slo 20kg dolu nevím
@hanka_12345 To mě právě zajímá.🙂 Myslím ,že jako zpevnění a kardio? 🤷🏼♀️
Ja myslim ze jo...vsak cyklisti sou sama slacha 🙂 predpokladam ze stejne na leto budes mit klasicky kolo ne? Tak na zimu asi dobry 🙂
Já měla rotoped na zimu a když pršelo. Jinak jsem jezdila denně cca 17km. Zhubla jsem něco málo (fakt jen pár kg), nohy jsem měla hezký a cítila jsem se díky tomu skvěle - fyzička lepší. Ale pokud to děláš pro hubnutí, nečekej žádné zázraky.
@hanka_12345 Co se ti na mé odpovědi nelíbí? Však jsem jednoznačně odpověděla o své zkušenosti - že já jsem na něm zhubla, když jsem na něm jezdila. Ale také píši o zkušenosti lidí z mého okolí, co si rotoped pořídili - předsevzetí na něm jezdit jim nevydrželo a byl z toho věšák, takže nehubli.
Tak za prvé - určitě případně kup spiner a ne rotoped. Za druhé - hubne se kalorickym deficitem, úpravou jídelníčku. Spinder ti může pomoci budovat svaly, zlepšit fyzicku, rehabilitovat, ale ne hubnout. Za další - i tu fyzicku budes muset budovat opravdu pravidelnou a delsi jizdou, idealne stridani zateze a pozic. Ne 2x tydne pul hodinove šlapáníčko...a to je za mě kámen úrazu proč ne. Mně to indoor kolo přijde strašná nuda. Zdědila jsem spiner po pribuznem, ktery byl poloprofik a mel ho na treninky a proste nuda. Kdybych uz si něco pořizovala domů, tak raději bezecky pás. Ale kdyz si das kazdy den, obden svižnou hodinovou prochazku venku, tak pro sve zdraví udelas víc.
@20190418 Děkuji.
Ja mam rotoped 🙂 Spis jen jako doplnek, kdyz nestiham jit cvicit, kdyz treba je chlap pryc a ja se nedostanu vecer si jit na lekci zacvicit, nebo ven zabehat 🙂 Dam si tam celkem zatez, takze se poradne zapotim a samozrejme u toho palim kalorie a pekne me pak boli nohy :D Takze ono zalezi, nekdo si mysli, ze si sedne s bude slapat "naprazdno" ale tak to moc nefunguje 🙂
@20190418 ovsem ze se hubne kalorickym deficitem, ale clovek se stejnym prijmem kalorii, ktery si sedne vecer na gauc bude mit kaloricky deficit mensi, nez clovek, ktery sni stejne mnozstvi kalorii, ale vecer si sedne na rotoped a hodinu tam "pali"kalorie :D Takze ano, hubne se i cvicenim na rotopedu. Druha vec- u toho slapani (pokud neni na prazdno) se buduje svalova hmota a vice svalove hmoty = vyssi energeticka potreba 🙂 Clovek s vice svaly proste pali vic kalorii 🙂 Takze jo, je to o prijmu potravy a kalorickem deficitu, ale ten se da velmi ovlivnit pohybovou aktivitou 🙂 Rotoped fakt nemusi byt jen na fyzicku a rehabilitaci 🙂
No princip hubnuti je uplne jinej (kaloricky deficit, posilovani, HIIT, to je vsechno na dlouho) - ale k veci: Na rotoped se vykasli, nechces prece u kardia sedet. Porid si eliptikal nebo jeste lip - bezecky pas s moznosti zvyseni do kopce.
Pokud na tom nebudes vylozene drit, tak mne slapani na kole/rotopedu vubec jako sport neprijde, kdyz vidim denodenne jak na tom jezdej stary babky, co normalne sotva lezou 😀
@kacka1994 Souhlas. Pro zajímavost jsem našla srovnávačku pohybových aktivit co do spalování energie, dá se tam vypočítat, kolik člověk tou kterou činností spálí 😉 https://www.kaloricketabulky.cz/tabulka-aktivit Rotoped z toho vychází celkem dobře.
Jinak teda za mě je to stejně nejlepší střídat, ať už kvůli tomu, aby to člověka bavilo, a aby zapojil různé svalové skupiny. Na to rotopedu je blbý, že se zapojují jen nohy.
@20190418 Já mám doma už dva roky běžecký pás a ten teda minimálně dvakrát týdně jede 🙂 Rotoped mám taky ještě tak nějak z nostalgie doma, ale už dlouho je zavřený ve skříni. Na něm to byla fakt nuda a nedalo se to dlouhodobě vydržet, takže potvrzuju tvá slova 😉
Chce to disciplínu, návyk, výdrž, motivaci, čas, něco málo o tom vědět a spoustu dalšího... Pro mnohé může být dobrý, s ohledem např. na klouby a aktuální váhu, ale má i mnohé minusy. Povězte mi, proč zrovna rotoped?
Já osobně si teda myslím, že vše přejde. Ale určitě se na tom zhubne a posílí. Mě tady v čr strašně chybí v posilovnách stroj, který simuluje bruslení, to bylo boží
Za mě lepší než rotoped svižná procházka a střídat s posilováním. Cvičím doma u seriálů, nakoupila jsem si pár činek a závaží na nohy, našla jsem si na youtube cvičení na různé posilování i kardio a tak to střídám. Někdo se doma nedonutí ale když se můžeš donutit k sezení na rotopedu, myslim, že zvládneš i tohle. Já jsem rotoped měla ale zoufale mě to nebavilo, tak jsem ho prodala a jedu si teď takhle a funguje mi to. Říkám si, že až to posilování pro mě doma bude moc easy začnu chodit do fitka ale zatím mi to v pohodě stačí, cítím po cvičení celý tělo. A mám sportovní hodinky, ke kterým používám i hrudní pás a při kardiu u telky spálím i víc kalorií než na procházce. Chodila byvh běhat ale mám patní ostruhu, tak to bohužel nemůžu.
To záleží, co s tím rotopedem budeš dělat 😀 Jestli si na něj bude věšet prádlo nebo na něm budeš x krát týdně hodinku šlapat. Já jsem s ním hubla, ale doporučit bych ho asi nemohla, lepší je kolo, můžeš si s ním i dojet do obchodu pro nějaké dietní jídlo.