Redukce váhy. Co dělám špatně?

26. kvě 2020

Před 14 dny jsem se už opravdu naštvala a pustila se do hubnutí. Úplně jsem si zakázala sladké, sladké nápoje jen voda, snížila objem porcí, ale stejně jím pravidelně 4x denně (zdravěji a bez pečiva, poslední jídlo 2hodiny do spánku). Do toho jsem připadala pohyb - běh a rychlochůze + cvičení na bříško.
No a dnes s velkou slávou jsem po 14 dnech stoupla na váhu a ono ejhle o 1,5kg více + centimetry žádné. Vím, že jako 14 dní je prd, ale teda, že budu mít ještě víc než byla počáteční váha je vcelku dost demotivující. Počáteční váha 74kg. Poradíte co dělám špatně?

jjasmina
26. kvě 2020

uvedte přiklad jídelmíčku, ono je 70% zrovna to jídlo, jinak po 14 dnech se teprve může startovat metabolismus, ideal je shodit 1.5kg-2 za měsíc, aby se nedostavil jojo

theuska29
26. kvě 2020

U cvičení se v první fázi přibírá, protože se tvoří svaly, které něco váží. Až v další fázi jdou dolu tuky a s tím i váha 😉

autor
26. kvě 2020

Ráno například - řecký bílý jogurt 0,3% tuku a k tomu půlka jablka
svačinka - 50g ořechů a zelenina
oběd - třeba včera kuřecí čína s rýží
večeře - včera tuňák + zelenina + těstoviny

Jinak předtím jsem opravdu prasila, jakmile večer děti usly, tak to byl nálet na lednici.

autor
26. kvě 2020

@theuska29 Ta první fáze může trvat jak dlouho? 🙂

dura175
26. kvě 2020

Jíš zas moc málo teď. Ke snídani jen jogurt s jablkem fakt nestačí. A zas na druhou stranu 50 g ořechů ke svačině je moc. K snídani přidej sacharidy, třeba ovesné vločky a část ořechů že svačiny. Ovoce můžeš dát víc. Ke svačině pak klidně zeleninu a k tomu nějaký protein o sacharid, takže třeba cottage, tvaroh a kousek celozrnného chleba. Oběd a večeři nepíšeš porci. Masa tak 100-150 g a k tomu přílohu a hodně zeleniny. Doporučuju si zapisovat do kalorických tabulek a občas si dopřát mlsání. Není to o dietě, ale o změně životního stylu.

autor
26. kvě 2020

@dura175 děkuji. Já předtím nesnidala vůbec, většinou jsem začínala obědem, tak si na snidane musím zvyknout...

pavelkamat
26. kvě 2020

Vynechat přílohy není řešení a není to dlouhodobě udržitelné. Zde je vzorový jídelníček od Dietoložky [pro inspiraci].

klea81
26. kvě 2020

@pavelkamat rohlík, knedlík, bram. kaše? 🤔

jjasmina
26. kvě 2020

@klea81 to mě taky překvapilo, to bych vypustila

pavelkamat
26. kvě 2020

Ano i to se může jen se ten jídelníček musí doplnit o zeleninu. Je to nastaveno tak jak člověk normálně jí. Pokud se tak chci stravovat dlouhodobě [na furt 🙃] tak to musí obsahovat jídla a suroviny které používám. Samozřejmě vynechám třeba slaninu, uzené a jiné prasárny. Jsem na Rd vařím dětem a taky s nimi jím.

bousovka007
26. kvě 2020

Mohu se zeptat, proč ten jogurt s 0,3 % tuku? A odpolední svačina? Zaměřila bych se spíš na sacharidy. Například těstoviny k večeři ideální nejsou. Nejde jen o to, co jíme, ale také kdy.

autor
26. kvě 2020

@bousovka007 upřímně nevím, to jsem spis myslela, že je to ta lepší volba. Dávám si spíš zitny chleba nebo ten knekebrot. Mě hlavně zarazila ta váha, že se vlastně ještě posunula nahoru.

cherris
26. kvě 2020

@jjasmina knedlík nebo kuskus, zas tak velký rozdíl tam není, obojí je ze pšenice. Nejlepší je si to zezačátku opravdu vážit.

autor
26. kvě 2020

Přílohy si dávám, v menší míře. Ale knedlíky já nikdy moc nejedla. Spíš rýži, těstoviny a brambory.

bousovka007
26. kvě 2020

Není to lepší volba. Je to zakořeněný mýtus. Tělo tuky potřebuje a jogurt s 0,3 % tuku zřejmě z podstaty nebude jogurt. Ideální jsou 3% (běžný jogurt, jehož složení není na 6 řádku. Jen mléko + kultura).
K dopolední svačině bych dala např. jogurt + ovoce (případně ořechy) a zeleninu k odpolední svačině (např. s cottage). Večer už jídlo s nízkým obsahem sacharidů

kajacob
26. kvě 2020

Já začínala s radami nutriční terapeutky a nakonec jsem se nechala strhnout na vlně Low Carb . Něco jsem dala dolů , ale nevydrželo mi to moc dlouho a nabrala 2x tolik a zase znova a znova . Byla jsem nedávno na kontrole u nutriční a podle jídelníčku co jsem ji dala jsem jedla málo . Nabírala jsem svaly ale tuky nešly dolů vůbec . Teď dodržuji stanoveny jídelníček a mám dole 5 kilo čistého tuků a půl kila svalů navíc za 8 týdnů ☺️ Zjistila jsem že takové stravování je fajn pro lidi co dlouho nevydrží neprasit takže jim všechno ale vše si vážím . Piju zelený čaj , čistou vodu , vodu s citronem , okurkou , mátou atd . Každému může vyhovovat ale něco jiného , já když vynechala pečivo a přílohy kila šla nahoru . Přikládám svůj jídelníček který je vypracovaný na 98 kilo a dosažitelnou váhu cca 75/80 kg ☺️ mám to přepsané a dané v kuchyni 😁 přeju hodně štěstí

horseska19
26. kvě 2020

Já jsem se dala na Low Carb a jsem spokojená. Není to dieta, ale změna životního stylu. Jde o to snížit příjem sacharidů a navýšit tuky. Vyřadila jsem pečivo, místo příloh dávám zeleninu a když má výjimečně chuť na sladké, udělám si LC dezert. Tohle stravování mi velice vyhovuje, nemám hlad, mám více energie. Stačí mi jíst 3x denně. Žádné kalorické tabulky nepoužívám, nic nikam nezapisuji, nevážím a jde to. Ale každé tělo je jiné a na každého platí něco jiného. Jo a občas zahřeším, bez toho to nejde :D

klea81
26. kvě 2020

Rýži jen natural, těstoviny pohankove a ne brambory, ale batáty 😉

autor
26. kvě 2020

@kajacob děkuji.

autor
26. kvě 2020

@horseska19 děkuji. Kouknu na to.

pospis
26. kvě 2020

Myslím že stravování bez peciva je dlouhodobě udržitelne, pokud se chce. Já plus minus s obcasnou rýži nebo parkem domaciho chlebiku žiju více jak 15let. Svačina nevedu a jim cca 3x denně. Více bych do sebe nenacpala. Každopádně na snídani bych nahradila jogurt alespoň 10% bez skrobu, já si ráda dávám ten velky řecky z lidlu, jogurt pod 10% nakupují, ráda si dávám třeba cottage na snídani k jogurtu nebo cottage nějaké bobulove ovoce borůvky,aronie, jahody, muchovnik, maliny mám namrazene z léta. Misto příloh cuketove špagety, celerove hranolky, fazolove kousky, nárazy, dyňová, kvetakova brokolicova kaše popřípadě studený salat, rukolu atd.. možnosti je spousta. Jinak já začala koncem března běhat, protože jsem během koko omezení nabrala 3kg (co si budem povídat povolila jsem uzdu) a během těch 2m přibrala další 2kg🤔 utesuji se že jsou to svaly, protože už téměř neprasim😅😅😅 vydržet. 14dni je málo. Drzim palce

petrazelhoty
27. kvě 2020

Doporucuju zapisovat do kalorickych tabulek a jist vse co je clovek zvykly.

sunnurse
27. kvě 2020

Za mě jíš málo. Zkus mrknout na fb do skupiny fitfab parta, najdeš tam spoustu inspirace a navíc skvělé lidi co podpoří. Držím palce, hlavně žádné drastické změny, to vydržíš jen chvilku. Na začátek vynech sladké a pokud by tě přece jen dohnala chuť, dej si čtvereček horké čokolády. Jez pravidelně, klidně zkus kalorické tabulky, hodně lidí si je chválí, ale já zkušenost nemám. Každopádně jsem díky fitfab a pozvolné změně stravy zhubla 18kg za cca necelý rok. Teď mám něco zpět, protože jsem povolila, ale rozhodně kondice je úplně jinde než před rokem a nosím o dvě čísla menší oblečení 🙂

autor
27. kvě 2020

Všem moc děkuji za odpovědi,rady a podporu.
@sunnurse To jsou krásné výsledky.

legelata
27. kvě 2020

Poraď se s odborníkem, nech si sestavit jídelníček a tréninkový plán. Ze začátku určitě doporučuji používat kalorické tabulky, at nemáš příliš nízký příjem. A jinak obecně nemá smysl se vážit. natož po 14 dnech. Já když jsem v nejlepší formě, tak vážím docela dost, protože mám hodně svalů 🙂 Držím palce.

legelata
27. kvě 2020

Rýže i těstoviny jsou kalorické bomby, těch by mělo být opravdu poskrovnu, pokud chceš být v deficitu.

zutinka
27. kvě 2020

Holky,jak je to prosím s jídlem před a po cvičení?

dashyyy
27. kvě 2020

@zutinka před cvičením si dám něco se sachrem, abych měla sílu a energii a po cvičení cca hodinu pořádnou dávku bílkovin a naopak méně sachrů, aby tělo pak bralo z tuků 🙂
pro zakladatelku: zkus kalorické tabulky, abys věděla, jestli jíš hodně nebo málo.. podle popisu jíš ale málo, hodně málo.. ve chvíli, kdy budeš jíst pod bazál, tak tělo nebude redukovat, naopak můžeš být víc unavená, vyřízená..

gargamel1
30. kvě 2020

Take doporucuji nechat si nastavit adekvatni prijem, ci alespon ukazkovy jidelnicek primo pro tebe. Neni to tak o tom co ale kolik(bavime se ciste o hubnuti) delam jidelnicky manzelovi, ktery neji zeleninu ovoce, ji jen chleba a rohliky, vecer 2 piva a hubne. Pohyb zadny. Jde to