Dobry den, je tu prosim nekdo, kdo ma s timto programem stravovani zkusenosti a dokazal by nejak rozumne sepsat zasady, pripadne napsat sve zkusenosti?
Vim, ze se to lisi dle individualniho rozboru krve, ale zaklad maji vsichni stejne, ne?
Jiste 3x denne, po 5hodinsch, ne laktozu (kravske mleko), zitny chleb, prvni sousta bilkovin atd.?
Pripadne, co konkretne se muze jist v 1.-3.fazi?
Dekuji.
Dobrý den, je to strašně individuální, podle těch hodnot z krve vám sestaví seznam potravin, které můžete ( maso, drůbež, houby, sýry, ryby, luštěniny -bílkoviny , zeleninu , saláty a ovoce) a z toho si 3 x denně ( min. po 5 hodinách) kombinujete bílkovina + zelenina nebo salát + žitný chléb + ovoce. Ke každému jídlu musí být jiná bílkovina, ovoce se dává většinou na konci jídla, ale nemusí být. První 2 dny programu
je přípravná fáze, buď zeleninovej, ovocnej, rýžovej a nebo bramborovej den, aby se zažívání vyčistilo od zbytků, pak je 14 dní přísná fáze, kdy se dělá vše bez oleje a tuku a pak už je to individuální podle konzultace s poradcem, jestli chcete ještě hubnout, jak na to tělo reaguje atd. Já se podle něj stravuji teď asi 5 týdnů a výsledky to má. Klidně se na cokoliv ptejte a když budu vědět, tak odpovím 🙂
Dobty den,je tady na koniku nekdo kdo je v tomto programu? V progtamu metabolic-balance. Uvazuju o nem,ale rada bych si s nekym o tomto promluvila. Dekuju.
@zajusenka Omlouvám se, ale až dnes jsem našla tento příspěvek. U mě bylo potřeba shodit cca 10 kg a shodila jsem asi 8 kg za 2 měsíce a pak jsem to nezvládala ( začala jsem řešit problémy atd.) úplně dodržovat a jedla jsem opravdu špatně( čokoláda, sladký...) tak mám za další dva měsíce včetně Vánoc skoro vše zpět a teď začínám znovu. Ale mám kamarádku a ta začínala na 104 kg a za 12 měsíců se dostala na 62 kg a to si drží i když jí už skoro vše.
Teda jak to čtu, co to obnáší, tak to vypadá na pěknou blbost. Přečtěte si knížku "Co vám výživoví poradci neříkají" plus na Facebooku skupina Fitness Motivation CZ. Zásady - trvalá změna stravování a pohyb. Pro hubnutí pro začátek držet příjem cca o 15 % nižší než výdej, pokud se hubnutí po čase zastaví, tak cca o 5 % ubrat, víc jak 30 % dlouhodobě je o rozhození metabolismu. Po 2 měsících na 1-2 týdny pauza, aby si tělo od hubnutí odpočalo, tj. vyrovnat příjem a výdej. Zásadní je držet každodenně vyvážený příjem bílkovin, sacharidů a tuků, ideálně každé jídlo by mělo obsahovat všechny tyto tři makroživiny, tj. není pravda zákaz sacharidů večer, zvlášť je-li člověk po cvičení. Vyloučit sladkosti a vše přislazované, jednoduché cukry, bílé pečivo, pokud možno vařit co nejvíc ze základních surovin, číst složení. Jinak jíst tak, aby to zapadalo do celkového příjmu a správného poměru makroživin (bílkovin, sacharidů, tuků).
@lenkas1982 Ahoj, jenze kvalitniho vyzivoveho poradce,ktery nebude rychlokvaska z kurzu nemuzu najit. A taky, co jist. Nedokazu si sama naplanovat co ceho ma byt. Teoreticky vim vsechno ale neumim to prevest do praxe. A jist 5x denne me nevyhovuje. Nestiham to. Takze potrebuju pomoc a tenhle program me prisel nejlepsi.
@lenkas1982
Nevím jak to vypadá, sama jsem strašnou dobu přemýšlela jestli do toho jít, ale knížku jsem četla, mám ji doma a v té skupině taky jsem, ale kila se mi prostě nikam nehýbala naopak mi to připadalo, že jsem po tom i jedno nebo dvě kila přibrala. Metabolic Balance rozhodně je pod bazální metabolismus, živiny tam taky nejsou v poměru jak mají být sacharidy:bílkoviny:tuky , ale na mě to je jediná věc co fungovala i když logicky to vysvětlit nejde. Já sama jsem se snažila o správnou výživu opravdu zajímat a snad i o ní už něco málo vím. Píšu jen jak je to u mě, nikomu to nechci vnucovat.
@kaci11 Jíst se to určitě dá, je to teda změna k tomu co jsem jedla předtím, ale jídlo mi opravdu chutná. Např u mě můžu k snídani kuřecí/krutí maso se zeleninou+ ovoce x jogurt+ovoce x semínka( slunečnicová a dýňová) se zeleninou + ovoce k obědu mám luštěniny x maso x hlíva ústřičná x ryba vše se zeleninou + ovoce a to co k obědu mám i stejný výběr k večeři. Na mých 60 kg mám 115g masa ( luštěniny...) k obědu a 125 g k večeři a hlad jsem neměla, ale sestra byla zvyklá jíst mnohem víc a říkala, že první týden hlad docela měla, ale srovnalo se to. Ptej se co tě zajímá klidně i do soukromý zprávy 😉
@konigd Dobrý den, ty stránky na tom facebooku jsou: https://www.facebook.com/groups/395950487246911/ nebo stačí zadat Metabolic Balance - rady, recepty, podpora.... Jinak váha i podruhé jde dolu, akorát bych řekla, že trochu pomaleji než při prvním pokusu. Koukněte na ty stránky a i se tam můžete na cokoliv zeptat, podívat na výsledky ostatních a uvidíte 😉
Moje mamka držela tuto dietu, bohužel to kvůli jednotvárnosti ( víceméně mohla pořád jen žitný chleba, žádnou rýži ani brambory ) nedokázala dotáhnout do konce, ale vím, že na facebooku mají lidé kteří drží tuto dietu svou skupinu, co se zeptat tam ?
Děkuji , za program je to dost peněz, tak zjišťuji co a jak 😉.
@oililygirl Připojuji se, také by mě to zajímalo. Snad se někdo najde a podělí se o zkušenosti 🙂