Ahoj, maminky jsem zoufala, pred tremi mesici jsem porodila krasneho zdraveho chlapecka... Vim, ze se mam radovat, ale prestala jsem sebe mit rada.. Pred otehotnenim jsem mela krasnou vystavni postavu, kdy jsem se hodne zajimala o sport, a taky zdrave jedla, tudiz postava byla super.. Jenze po porodu my byla zjistena diastaze(rozesput brisnich svalu). Chodim jednou tydne k fyziterapeutce, kdy kazdy den podctive cvicim, cviky, ktere mi predepsala take pravidelne chodim na dlouhe prochazky s kocarkem, ale stale nevidim ani miniaturni vysledek a bojim se, ze mi to vystouple brisko zustane a uz snim nic nenadelam :( Ptala jsem se svoji fyzioterapeutky, zda se mi to stahne, ale ani ona sama neni schopna mi odpovedet... Pry se uvidi, pry je brzo...Tak nevim, nemate nejakou radu, co delat cipodporu?
DeKuju
@lejla24 hele,tvoje tělo dokázalo vytvořit a porodit to úžasný malý zlatíčko, který držíš v náručí 😉 už jenom proto bys měla svoje tělo zboznovat. Mam ten samý problém, teď po necelých třech měsících už dopnu některé své staré kalhoty, ale bricho z nich preteka a navíc je ozdobené striemi. No a? Strie jsou důkaz toho ze jsem statečná ženská, která zvládla těhotenství a následný těžký porod 😉 vždycky lze nosit sportovní plavky a volnější halenky. Když nezměnís situaci tak, jak bys chtěla, změn svoji psychiku. Já mám celej život taky prsa o tři čísla větší než bych chtěla a co nadělám? Nic, na plastiku nepujdu. Tak jsem se naučila milovat svoje tělo.. To je to nejlevnější řešení.
@karlajasmine Dekuji za podporu 🙂 zni to skvele, mit sebe rada..pokousim se o to, ale bohuzel to neni tak jednoduche... zni to zrejme sobecky ted myslet jen na svoje telo, kdyz mam zdrave ditko, ale asi to patri k zenske povaze a bohuzel mi to neni jedno, jak vypadam... a to nepotrebuji byt jak nejaka barbi, ale pouze mit pevne telo... dekuji jeste jednou 🙂 jsi hodna za tvoji podporu
@lejla24 ja te chapu, vim ze ty castky nejsou male a ja osobne se bojim doktoru jak cert krize, ale kdyby nic jineho nepomohlo, vis ze tu ta moznost je.
Jinak ja si nemyslim, ze jsi sobecka, vubec se neomlouvej. Pises, ze jsi hodne sportovala, zdrave jedla.... nam lenochum a sportovcum jen rekreacnim sem tam kilco navic treba nevadi, reknem si: mam holt sem tam kilasek navic ale heleho mimino, jak je krasny, to mi za to stoji.
Ale rozumim sportovci telem i dusi a uplne chapu, ze z toho muzes byt nestastna. Byl to tvuj zivot, ted je telo kapanek jine a ne uplne podle predstav + hormony co sebou nese cerstve materstvi... clovek je daleko citlivejsi, leccos vnima tak nejak jinak...
Ale jsem presvedcena ze 3 mesice jsou kratoucka doba na to, aby se telo po 9. mesicich tehotenstvi a porodu vratilo do starych koleji. Kdybys na sobe makala 3,4 roky a napsala tenhle prispevek tak budiz, ale 3 mesice........ na 95 procent budes mit do leta postavicku o moc krasnejsi. 😉 🙂
@lejla24 tři měsíce jsou opravdu krátká doba.. Vem si ze ti před šesti týdny teprve skončilo šestinedělí.. Chceš za šest týdnů napravit to, co se na tvém těle změnilo za devět měsíců? 🙂 za dalších 7,8 měsíců už bude všechno jinak..
A ber to prostě jako výzvu - život není jen o tom, cvičit až k dokonalosti, ale i o tom umět být trpělivá a přijmout to, když to z nějakého důvodu nejde nebo nejde hned 🙂
@karlajasmine ja nechci byt dokonala barbi..ja se chci hlavne libit sama sobe a vim, ze musim byt trpeliva, ale obas jsem zoufala, ze to nejde rychleji... nepotrebuji by vyhubla, ale alespon mit peknou postavu... nekde jsem slysela,z e kdyz je zena devetmesicu tehotna tak i ta doba stejna po porodu se musi dat telu na spraveni, ale ja mam strach,z e kdyz mam tu diastazi tak uz se ji nikdy nezbavim a to bricho mi tak zustane....
Mne doktorka rikala, ze to trva az rok, nez se to zacne zlepsovat, jde to pomalu. Ale urco se to zlepsi 😉
@lejla24 ahoj jsem na tom podobně - taky 3 měsíce po porodu..bohužel stále mam cca 10kg nahoře ačkoliv jsem taky dřív měla výstavní postavičku takže to je zase můj problém to bříško mam ale spíš tuk páč mam hrozný chutě jak kojim a cpu se🙂 tu mezírku tam taky trochu asi budu mít takže plánuju plavat a běhat ale s tím kojením to nějak ztm nejde mi přijde..úplně ti rozumím ale asi to chce fakt čas.. Jen jsem četla že se hlavně nesmí dělat přímo posilovací cviky na břišní svaly (sedy lehy..)jinak se ty svaly zafixujou v týhle špatný poloze, ale to asi víš.. Tak držím palce🙂
@lejla24 ahojky, tři měsíce jsou zatím krátká doba, určitě se to ještě zlepší, pomalu a postupně. Ale jak píšou holky, nekaž si teď ty nejkrásnější první měsíce s miminkem, užívej si ho na 100% a nemysli na to, že máš po porodu krásného miminka trošku bříško, to je úplně normální a má to tak každá. Taky jsem měla výstavní postavu před prvním těhotenstvím, dokonce si hodně lidí myslelo, že dělám modelku 😀 😀 😀 . Po dvou porodech mám cca 3kg navíc oproti stavu před dětmi, všechno oblečení obleču, i kalhoty, ale bříško nějaké zůstalo 🙂 . Ale to mi nebrání, abych si s dětmi neužívala v létě u vody klidně ve dvoudílných plavkách 🙂 . Prostě si vždy řeknu, že bych nikdy nevyměnila zpátky tu svoji postavu za svý dvě děti 😉
@lejla24 Ahoj, zkus se přihlásit do této skupiny https://www.modrykonik.cz/group/6315/ , myslím, že Iva má s rozestupem dobré zkušenosti a může ti pomoct. Mě se díky jejímu cvičení rozestup zlepšil. Teď jsem po druhé těhotná a hned jak to půjde, začnu na tom zase makat 😉
@mialagia Ahoj dekuji za odpoved, ono to chce asi cas, verim tomu, ale je tezke kdyz dres skoro od porodu a nevidis ani pidi vysledek... ja po sestinedeli zacala cvicit a jak jsem zjistila u rehabky, ze mam distazi tak jsem zacala dochazet a cvicim, kazdy den, nosim po porodni pas na cca 2 hod denne ale vyledky zadne ba naopak se mi zda, ze se to zhorsilo... vim, ze dite je dar, ale zena chce byt pritazliva ...to neznamena, ze jsme mamky, ze nemuzem byt i krasne... drzim palce, ale me terapeutka doporucila pouze rychlo chuzi, zadny beh, a jine sporty, tak uvidis...
Taky se přidávám, že na rozestup jsou tři měsíce brzo. Má ho více či méně po porodu každá ženská. Je to prostě přirozený, když to břicho tolik naroste. Cvičte a vydžte. Určitě se to zlepší. Hlavně neposilovat příčné svaly, ale především šikmé a svaly pánevního dna🙂
Dceri bude rok a pul, mam puvodni vahu pred obema detmi, ale brisko proste zustalo.vypadam stale jak tehotna.rozestup mi nikdo nediagnostikoval, protoze mi to nikdy nikdo nezkontroloval.ale dle vsech moznych popisu jsem presvedcena, ze je to i muj problem a ze uz to tak proste zustane☹ taky z toho mam mindrak a vadi mi to dost pri oblikani.v nicem nevypadam dobre☹
@lejla24 ahoj lejlo, 3 mesice jsou kratka doba, vydrz! Kazde telo je jine, kazde se hoji jinak rychle, ted momentalne delas maximum pro to, abys ho dala zase do kupy, takze zadne spatne pocity, ok? 😉
vlastni zkusenost nemam, jen zkusenost me kamaradky. Porodila temer ve 40 letech zdrava dvojcata, a mela stejny problem. Trapilo ji to, cvicila, ale ne tak poctive jako ty, proto kyzeneho vysledku nakonec uplne nedosahla, i kdyz brisko dost zpevnila a zmensila. Deti ji zabraly prilis casu, nemela silu cvicit pravidelne. Po 5 letech od porodu, kdy byla zpatky na sve vaze, jen brisko zustalo vyklenute, se rozhodla pro plastickou operaci. Nevim presne co to obnaselo, ja muzu posoudit jen vysledek, a ten je perfektni. Drobounka, z profilu krasne rovna postava.
Takze neves hlavu, vsechno je dnes resitelne. Zatim cvic, raduj se z prcka a vez, ze kdyby te to joooo trapilo a joooooo to neslo stahnout do puvodni podoby, pomoc a reseni se v dnesni dobe najde i jinak. 😉 🙂