Ahoj holky, potřebuji zhubnout. Jako spousta z nás 🙂)).
Vím že na mě funguje pravidelná strava. Ale absolutně nejsem schopna si vařit a připravovat jídlo. Nesnasim to. Dceři samozřejmě vařím, ale taky má večer třeba toast, krupicovou kaši atd.
Chtěla bych si zkusit koupit krabičkovou dietu. Ale teda ty ceny jsou nechutný. Máte s tím nejakou zkušenost? Funguje to?
Diky za reakce
@novamamina Moje švagrová chtěla hubnout krabičkovou metodou, a nic. Pak vyzkoušela mou metodu, a zhubla 🙂
@klokanka31 a podělís se? 🙂
@novamamina já myslím, že krabičková dieta je dobrá, že ti ukáže relativně nenásilně správnou velikost a složení porcí a že pokud nestíháš, tak to máš až pod nosem - nestane se ti, že si neuděláš svačinu a pak někde zbodneš sušenku. Moje kamarádka něco zkoušela a stěžovala si hlavně na jednotvárnost. Ale zároveň to není samospasitelný zázrak, sport ti to instantně nedodá. Pokud se po měsíci krabičkově diety zase vrátíš k původnímu “nevhodnému” stravování, tak to bude k ničemu.
@novamamina No nic vlastně složitého. Poslední jídlo do 17.hodin, od té doby pak jen pít čistou vodu. Zapisovat si veškeré jídlo a aktivity do kalorických tabulek, a snažit se nepřekročit denní limit kalorií. A k tomu alespoň 4-5x týdně dlouhé procházky, aspoň 5 km. Obě jsme díky tomuhle zhubly opravdu dost 🙂
@novamamina já osobně ne a ani bych do toho nešla, ale známá to zkoušela a absolutně bez výsledků. Dle mého názoru se nic nevyrovná tomu, když si člověk sám připravuje jídlo, do které přesně ví, co dává. Spíše je lepší investovat do výživového poradce, který se vám bude opravdu věnovat a získá o vás dostatek potřebných informací, dle kterých vám pak dokáže sestavit jídelníček na míru. Hlavně ty krabičky vás nenaučí nic o výživě a o tom, jak si racionálně poskládat jídelníček. Podle mě je lepší o stravě trochu přemýšlet, vědět kolik by měl člověk ideálně přijímat kalorií, jak mít správně nastavený jídelníček, tak aby obsahoval všechny důležité živiny apod. To se pak dá využít už napořád 🙂. Pokud byste chtěla ohledně jídelníčku apod. poradit, klidně mi napište zprávu, ráda pomůžu 🙂
@fitbyes to máš 100% pravdu. Já mam i jídelníček který mi funguje. Ale já mám k vareni opravdu šílený přístup a nebaví mě to. Vařím jen jídla která jsou rychlá. Ano, někdy se hecnu a uvařím neco echt mňam. Ale abych každý den trávila v kuchyni hodiny, to by mě zabilo. A počítat kalorie a kj atd, mě to fakt strašně nebavi a nevydržím u toho. Je to v hlavě, ale nejde mi s tím hnout
Dobrý večer, určitě si myslím, že je dobré si jídlo chystat do krabiček popřípadě o něm lépe přemýšlet, ale také je důležité si pořídit něco ke cvičení nebo aspoň činky nebo nějaký rotoped.
Mně i lidem v okolí výborně fungovala, ale nic jsem si neobjednávala, připravovala jsem si doma 🙂
@novamamina ja ji mela a nijak me to nepomohlo☺️ Ja byla vic spokojena s jidelnickem na miru ☺️ Ale tak je potreba varit bohuzel..