Kouření 😓. Co s tím, když jsem přestala a přibírám?

1. zář 2024

Ahoj holky, prosím vás přestala jsem kouřit a jak to tak bývá jsem přibrala 8kg. Jsem s toho úplně šílená. Vážila jsem 90kg a teď se mi to blíží ke 100kg. Nepřijde mi ,že bych něco jedla. Jsem nešťastná. Nevím co s tím.😭

zuzkasim
1. zář 2024

Víc pohybu a zkusit si to jídlo poctivě zapisovat do kalorických tabulek. Ono to půjde, neboj.

autor
1. zář 2024

@zuzkasim To s tím zapisováním bude problém.🤦🏼‍♀️ Vždy zapomenu.

autor
1. zář 2024

Je možné ještě před Ms mít na váze něco na víc? Máma třeba říká,že ano.😓

zuzkasim
1. zář 2024

Tak buď ti na tom záleží a chceš pro sebe nebo udělat nebo ne. Možná taky zjistíš, že jsi takhle zapomněla, že toho ve skutečnosti sníš podstatně víc, než si myslíš. A ten pohyb je taky dost důležitý, v těch tabulkách se zapisuje i sport. Já to potřebovala z důvodu přibrání, zjistila jsem, že třeba bílkovin mám velmi málo, pomohlo mi to stravu trošku vylepšit.

jittuli
1. zář 2024

Je to možné, tělo zadržuje vodu. Ale třeba 0,5-1kg určitě ne 10 😄

Zkus ty tabulky, když jsem začala poprvé zapisovat tak to mělo první měsíc snad jen placebo efekt, nezměnila jsem ve stravování nic (chtěla jsem mít pro začátek přehled jak vlastně jím) a zhubla jsem 3kg.

A gratuluju ke konci kouření! Je to těžké a vydržet ještě těžší 💪💪

zuzkasim
1. zář 2024

Před MŠ tělo často zadržuje vodu, ale ne 8kg. Je potřeba se k problému postavit čelem😉

autor
1. zář 2024

@zuzkasim
@jittuli Ano to jsem špatně napsala. Nemyslela jsem že celich 9kg.🤦🏼‍♀️

cilkat
1. zář 2024

@jittuli Pro mě je zapisování takový opruz, že si to zobání radši nedám O🙂 ... takže u mě má enefekt fakt už samotné zapisování.

autor
1. zář 2024

Jaká ta aplikace to je?

jittuli
1. zář 2024

@cilkat je možné že tak nějak to bylo 😂 nebo prostě podvědomě jsem si pak chystala víc zeleniny, míň příloh atd. aby to kolečko bylo večer zelené.. ale bohužel to fungovalo jen poprvé, když jsem pak začala zapisovat podruhé po pár letech tak už to nefungovalo 😂😂

jittuli
1. zář 2024

Kalorické tabulky

autor
1. zář 2024

@jittuli Ano ale jakou to má barvu té aplikace

lv
1. zář 2024

2-3kg můžeš zadržovat vodu před ms.

jittuli
1. zář 2024

Zelená s bílým obrázkem vidličky a nože

alexandria80
1. zář 2024

@jittuli je to zdarma?Dekuju

sorboni30
1. zář 2024

No a to je asi právě ono. Nic nejis a tělo hladoví..dělá si zásoby tak přibíras.
Člověk který chce zhubnout si to musí přepnout v hlavě. Že je to prostě změna životního stylu, ne hubnutí 🙄víceméně na vždy..takže se začne stravovat stejně, nepřejírá se, ji vickrat denně a třeba i max do 18-19hod večer. Přitom si zacviči co mu vyhovuje. Ne každemu vyhovuje stejný sport. Já třeba vím, že hubnu po běhání, velkém orbitreku. Baví mě to a o tom to je. Musí tě to bavit a tím že to bude nakopavat dopředu. Uvidíš výsledky, sice pomalé, ale budou...
Nemám ráda posilovny, programy na cvičení mě nebaví..prostě si dám na uši sluchátka, zapnu oblíbenou hudbu a jedu si půl hoďky, nebo 45minut. Teď v tom horku ale necvicim. To je masakr..čekám na podzim 👌🤣

sorboni30
1. zář 2024

@jittuli no a kolik by měl mít clovek tedy podle kalorickych tabulek příjem když chce zhubnout? Hubněte nebo si jen hlídaš jidlo?

autor
1. zář 2024

@sorboni30 Děkuji 😇

jittuli
1. zář 2024

@alexandria80 zdarma ale má i placenou verzi. Občas tam skočí nějaká reklama a jsou tam funkce, které jsou jen v placené verzi. Ale pro začátek určitě stačí ta zdarma.

jittuli
1. zář 2024

@sorboni30 to si musí každý spočítat individuálně podle toho kolik má bazální metabolismus (kolik energie tělo spotřebuje i když bude celý den ležet) a kolik má aktivity přes den.

patypresdevaty
2. zář 2024

Nevím, kolik měříš, ale ono ani těch 90kg není málo. Brala bych to jako impuls s tím něco dělat. Když jsi měla vůli přestat kouřit, určitě to půjde i se stravou a pohybem ;) Držím palce