Kolik KJ za den má přijímat žena při redukci váhy?

boobinka
2. kvě 2015

Poradí někdo kolik KJ za den by měla přijímat žena, která zhubla hladovkou na požadovanou váhu, tak aby váhu při přechodu na zdravou stravu opět nenabrala zpět?

cabalkova
2. kvě 2015

@boobinka Doporucuju aplikaci Kaloricke tabulky, ke stazeni napr do pocitace nebo chytreho mobilu. Podle vysky, vahy a veku spocita doprucene kalorie a i jejich rozlozeni na sacharidy, bilkoviny a tuky. Staci se drzet pod touto hodnotou a vaha pujde dolu. Pausalne ti presne cislo nikdo nerekne, protoze zalezi na vychozi hmotnosti i veku, ktere ovlivnuji bazalni metabolismus.

boobinka
autor
2. kvě 2015

@cabalkova bazální metabolismus je pochopitelně zpomalený hladovkami. Každopádně děkuji za tip s aplikací, vyzkouším 😉

mina_
2. kvě 2015

nevím, jak dlouho si hladovku držela, ale řekla bych, že jo-jo efekt se každopádně projeví... tělo si prostě urve kus zásob zpět do tuku, protože bude očekávat další hladovění... jinak kalorické tabulky.cz jsou fajn aplikace

cabalkova
2. kvě 2015

@boobinka Ja jsem ted taky ve fazi redukce, smirila jsem se s tim, ze to proste pujde hodne pomalu, jedu od unora a jeste aspon tri ctvrte roku mam pred sebou, ale jim normalni veci v normalnich mnozstvi a beru to proste jako takovy dozivotni rezim. Radou diet jsem vzdycky shodila, ale pak se to zas vratilo zpatky, tak jsem ted odhodlana k te proklamovane zmene zivotniho stylu, jinak se tech kil navic trvale proste nezbavim. Drzim palce, at se ti taky zadari.

ilonne
2. kvě 2015

@boobinka To je dost individuální, především by jsi měla znt svůj bazální metabolismus - měří se - klidová kalorimetrie. Resp. pokud se nechceš vrhnout do nějaké diety s jojo efektem. Vím, že si řada lidí myslí, že to jsou zbytečně vyhozené peníze, ale manžel mě zaplatil program od Havlíčka. Strávíš tam celý den po vyšetřeních a pohovorech a za měsíc dostaneš stravovací plán včetně doporučení ohledně životního stylu, doplňků a přesné rozmezí TF na co nejefektivnější spalování.

xkozp203
Odpověď byla odstraněná
Zobraz