Zdravím všechny, láká mě vyzkoušet ketonovou dietu a chtěla jsem se zeptat zda s ní nemáte některá zkušenosti, nebo ji nemáte v plánu zkusit také..
Děkuji za příspěvky 😉
Žádna dieta nepřináší dlouhodobé výsledky...vyvazeny poměr makrozivin, minimum prumyslove zpracované potravy a vhodný pohyb, to je životní styl, který umožní zdravému tělu dobře vypadat....
Asi toho budu muset nastudovat o jídle vic🙂. Jsem po druhém císaři 7 měsíců a po cvičení mě bolí pořád jizva. Mám strach, aby se něco nestalo. Měřím 163 cm a mám 65 kg. Není to katastrofa ale byla jsem zvyklá na lepší...
@larunnka za sebe doporučuji knížku Co vám výživoví poradci neříkají, založeno na vědeckých výzkumech, žádné nesmyslne hladovění, diety apod...ale je tady vysvětleno, co všechno tělo potřebuje a co mu naopak škodi 🙂 autor má na FB skupinu Fittness Motivation CZ, je tam hodně maminek po dětech, co se daly do formy, určitě rády poradi 🙂
Znám více lidí ve svém okolí co Keto dietu drželi. Kamarádka takto hubla na svatbu a když vše správně dodržuješ tak to funguje. Až na to že když začneš trochu jíst tak jojo efekt jako blázen. Na svatbě ji to moc slušelo a pak velmi rychle nabrala dvakrát tolik. A další co to užívali dlouhodobě tak zdravotní problémy se zažíváním. Takže možná jako rychlé zhubnutí na nějakou příležitost. Jinak opravdu nedoporučuji.
@monikarozacka díky za informace.
Pustila jsem se do cvičení, kila zatím drží, ale centimetry jdou dolů. Vzala jsem to snad za lepší konec než dietou...
holky neblbnete... Ketodiet je hrozny... pokud chcete drzet ketogenni dietu, da se drzet i s jednoduchymi nezpracovanymi potravinami.. stoji to zlomek ceny a efekt je stejny.. navic na low carb stravu uz je spousta webu, kde se daji najit recepty... treba www.jidlonahubnuti.cz , www.jidelniplan.cz, www.colorsoflowcarb.cz ..... atd atd... Ja sama jsem na low carb shodila skoro dvacet kilo🙂 a jedu dal...
V lete jsem zhubla s Ketodiet 12kg a drzim si to doted. Jojo efekt zadny. 🙂 Pro me to bylo jednodussi na “vyrobu”, nez si studovat ruzne recepty apod. To bych skoncila velice brzy s ketodietou. 🙂
Můžu se zeptat jak dlouho jste dietu drželi a jestli jste to kombinovali s nějakým větším sportovanim?
@larunnka ahoj,
já jsem ji držela, zhubla jsem díky ní nějakých 20 kilo, nabrala jsem potom v průběhu roku asi pět, ale fakt je ten, že jsem změnila způsob stravování, více čerstvých potravin, zeleniny, ovoce a tak.
Držela jsem ji proto, že jsem nějak podivuhodně nabrala těch dvacet kilo a nebylo mi to příjemný, hlavně zdravotně, klouby a potom, chtěla jsem miminko. To se mi povedlo dva roky po dokončení diety.
Teď bych ji držet nemohla, sice mám už opět svoji předtěhotenskou váhu, malému je rok a půl, ale prostě při té dietě pro mě bylo nejhorší vidět jídlo, jakékoliv... a vůně, myslím jídla. A na to bych prostě najet nemohla, když doma vařím, to vím, že bych nezvládla. Když jsem držela dietu, byla jsem víc než týden na plné náhradě a úplně všechno, co i jen vzdáleně připomínalo jídlo : -) muselo pryč z domu. Efekt dieta měla, jsem spokojená, tobě bych ji nedoporučila, a vlastně nikomu, kdo není sám, protože si živě pamatuji na to, jak byl ten počátek náročný!!!! Pro mě. 🙂
Mnohokrát děkuji za odpověď. Já se právě bojím toho jak budu vařit a přitom neochutnavat to prostě podle mého nejde.... dlouho nad tím přemýšlím. Pořád mě to láká..... sama doma vůli nemám
@adelkawe, @larunnka @alcar holky, ketonova dieta z pytlicku je mozna pohodlna, ale kdyz si vyvazite jidlo, dostanete se do ketozy s normalnima zakladnima potravinama, dobrym jidelem a nebudete mit hlad a zbytecne trpet🙂 Je to jen o tom mit dost velky prijem bilkovin + tuku a dost malo sacharidu....
Musim říct že o prodietix.cz sem už slyšela že je dobrá. Jak tam vlastně určují jaký dietní program zvolit pro konkretní osobu?
Holky ja jsem šla nakonec do Světa zdraví a zhubla jsem 9kg ještě bych chtěla 2 kg ale už mi to nejde. Ale je pravda že teď v létě to jde hůř. Grilovačky, pivko... Řekli mi že jsem nastavena na 65 kg asi na tom něco bude. Teď mám 66 kg a chtěla jsem 64kg. No uvidíme ale i tak jsem spokojená
Kamaradka mi dala tip na prodietix. cz. Mám s ní také moc dobrou zkušenost. Při jinych dietach sem vždy byla hladová a unavena. . Hned sem si jejich dietní program koupila a za 3 týdny sem byla na vaze jake sem si přála být.
Ahoj, chtěla jsem jen podotknout, že není nutné přejít až na keto. Existuje spousta mírnějších podob low carb diety, která funguje na stejném principu. Přiznávám, že je to moje hobby, tady jsem napsala shrnutí včetně nějakých receptů https://www.pestryjidelnicek.cz/low-carb-dieta/
Já mám zkušenost dobrou s dietou od ketodiet.cz a jsem s ní maximálně spokojená, zhubla jsem už cca 10 kilo a pokračuju dál 🙂
Holky, sice starší diskuze, ale zmiňujete tady různý keto programy a já chci teďka před létem zase nějaké vyzkoušet. Asi tři roky zpět jsem měla balíčky od ketofit, máte někdo nějaký aktuální doporučení?
😉