Kdy jste začaly hubnout maminky?

kecalka2
4. črc 2016

Ahoj mamči a slečny.Mám takovou otázku.Kdy vám začali po cvičení a jídelníčku jít kila a centimetry dolů?Já hubnu od října 2015.Začínala jsem na váze 87kg ted mám 75kg.Je tedy pravda že to bylo s kratšíma přestávkama.Ted jsem měla nejdelší pauzu od března jelikož mi malej zlobil,chodil spát hodně pozdě ted se to ustálilo.Pustila jsem se zas do cvičení a myslela že to půjde zas dobře.Cvičím 6xtýdně 30 až 45 minut.Je tedy pravda že je to zas teprv týden ale stoupla jsem na váhu změřila se a nic :( Vím že to je ještě blbost ale jak jsem hubla z větší váhy tak jsem po týdnu měla alespon o kilo méně.Začínám být z toho smutná přestat nechci ale bojím se že po měsíci nebude žádný rozdíl :( Potřebuji podpořit a uklidnit vy co hubnete déle určitě chápete.Jinak měřím 172cm a přála bych si tak 10kg dolů.Od kdy jste začaly hubnout vy?

astyna
4. črc 2016

ahoj, já jsem přibrala během těhotenství z 57 kg na 75 kg a ze začátku jsem ani necvičila, tím režimem v 6nedělí šla kila hodně rychle dolů - 12 kg jak nic. Pak se to ale zastavilo a nyní jsem na 59 kg a furt se ne a ne zhubnout další kila ☹

Cvičíš opravdu hodně, vydrž a uvidíš výsledky. Já teda cvičím nepravidelně. Mým cílem je 55 kg 🙂

brunetka11
4. črc 2016

Doopravdy mi hubnutí zafungovalo až ve věku 4 let naší mladší. V mezičase jsem jednou kila sundala, ale prostě to tělo nedalo.
Cvičíš opravdu intenzivně, ale s malými dětmi je to opravdu na tělo záhul, drží se pak "svého", bojí se o své zásoby, protože ví, že to budeš potřebovat...
Zvážila bych ubrat na intezitě cvičení, držet se dobrého a kvalitního jídla, pitný režim, snažit se víc odpočívat. Tělo pak "pustí"...

kecalka2
autor
4. črc 2016

@brunetka11 taky jsem si říkala že bych možná potřebovala ještě jeden den volna jenže už i ten jeden den mi dělá problém mám to jako rituál a miluji to. Když jsem hubla po porodu stejným stylem šlo to jak po másle teď po týdnu nic ☹ nechci vypadat tak jak vypadám jsem z toho zoufalá ☹

kecalka2
autor
4. črc 2016

Nebo jestli nemám třeba trénink zkrátit časově

berenika39
4. črc 2016

@kecalka2 A co cvičíš? Ideální by bylo aerobní cvičení, případně kolo a běh a tak. Cvičením silovým můžeš postupně nabírat svalovou hmotu a na váze nic neuvidíš.

kecalka2
autor
4. črc 2016

@berenika39 jedu na rotopedu tak 20minut bez zátěže, pak si hledám různá aerobní cvičení nebo zumbu, střídam to vždy po dni s Jillian Michaels kde cvičím 30minut a 15minut rotoped

berenika39
4. črc 2016

@kecalka2 tak to je vpohodě, držím palce. hodně je to o jídle, hodně bílkovin, málo sacharidů, zkus počítat příjem a výdej (kaloricketabulky.cz) .

kecalka2
autor
4. črc 2016

@berenika39 snad něco pustí tolik dřiny a kila se i po týdnu drží. Bojím se opravdu toho že po měsíci nebude žádnej rozdíl a já budu zklamaná ☹ ještě jsem nad tím tak přemýšlela je dost možné že mám teď menstruaci jestli se to drží i tím

brunetka11
4. črc 2016

@berenika39 na to pozor - každému sedne něco jiného - já při aerobním cvičení mám tendenci nabírat a zadržovat vodu, kdežto třeba u plavání nebo pilates to jde pomalu, ale jistě, a fakt to stačí 1-2 x týdně na pohodu...

@kecalka2 no a co si místo cvičení "naordinovat" nějakou meditační chvilku, prostě se posadit někam (nemáte zahradu?) do kouta, zavřít oči a jen tak odpočívat... nebo si zajít na procházku (možno se u toho tvářit, že si "jdu zaběhat")...
u sebe jsem si uvědomila, že mi nejde ani tak o to cvičení, jako to, že rodina respektuje, že tohle je doba, která patří jen mně - ale když mne třeba vidí s knížkou nebo mobilem, není šance "prchnout"...

eloise02
4. črc 2016

Já hubnu také od října 2015. Původní váha 98, nynější 74. Mám pouze změněný jídelníček, necvičím ani jsem nikdy necvičila, akorát chodím na dlouhé procházky s kočárkem.

editkaromana
4. črc 2016

Jestli mužů poradit, zda se mi ze az moc cvicis cvic třeba jen 4x týdne protože pokud cvicis 6 x denně stejne cvičení tělo si zvykne a už na nebudeš tak rychle hubnout, tělo musíš porad nevím šokovat zkus zařadit místo cvičení HIIT cardio , je to o dost větší Drina, ale za kratší čas a navíc tělo sokujes a zacnes víc hubnout, takže necvic tak pravidelně. A pokud ano hodně to obmnenuj jednou cvičení pak třeba běh pak plavání atd... Další rada je jestli třeba není chyba v jídelníčku, protože je to důležitější v hubnutí než pohyb. Tak si zkus psát co jis co můžeš změnit. A pokud i po tomto nepůjde váha dolů. Tak ti mužů poradit jediné zkus se objednat k nutriční poradkyní, ta ti pořadí jak správně jist a co jíst. Hlavně ti ukáže jaky mas metabolismus to je také hodně důležité, jestli ho mas rychly nebo pomaly. Začaly jsme s kamarádkou hubnout stejně cvicime i jíme ale každá máme váhu úplně jinou , když jsme se vážily já mela o 7 kilo min a ona jen o 2,5 kila byla g toho nešťastná ale doktorka řekla ze ma bohužel o dost pomalejší metabolismus tak proto za váha tolik nesla dolu, no a právě i doktorka ti pořadí jak zrychlit metabolismus abys Bubla správně 🙂 s kamaradkou tam chodime spolecne a poradila nám ale dost věci jsme si už předtím zjistily a začaly jsme hubnout už před návštěvou lékařky. 🙂 někdy nakonci brezna jsem zacala s vahou 82 kil a na začátku června jsem vážila 74. Ted nevím kolik vážím a to je taky podtstana věc, jelikož já doma váhu nemám a to je dobře. I pro tebe by to bylo super kdyby ses každý den nevazila třeba jen jednou za měsíc a hlavně se neupinat na číslo. 🙂 mnohem lepsi je mereni metrem tam vidis vetsi rozdily muzes totiz hubnout ale zaroven nabirat svaly mozna i proto ta vaha stoji. Tak jak říkám zkus tu doktorku a uvidís. 🙂 vsechno jde kdyz se chce. Pokud se chceš na cokoliv zeptat rada odpovim. Jo a jeden dovětek já nabrala také během tehu asi 18 kil a cele dva roky mi to dolu neslo, ted už mám o cca 10 kil mene, ale chtěla bych alespoň ještě dalších deset kil dolu . Ma vysnena váha alespoň 60 kilo :D

kecalka2
autor
4. črc 2016

@editkaromana. 60kg bych si přála i já 😀 nevím co dělám špatně na tom cvičení něco bude ale zas je pravda že jsem začala teprve před týdnem. Přemýšlela jsem že to budu obměňovat ale dochází mi inspirace hlavně jsem si i nějaký nápady na cvičení chtěla ponechat až se mizas zastaví váha. Přijde mi divný že po týdnu ani gram a cm není dole. U mě je problém že já miluji domácí cvičení ten klid pro mě nejraději bych cvičila i dyl v kuse. Bála jsem se že třeba cvičím chvilku na to abych hubla všude jsem četla že na hubnutí alespoň hodinku. Máš ještě nějaký tipy a videa cvičení na doma? A myslíš že je možné že mi třeba stojí váha kvůli menstruaci?

veraga
5. črc 2016

@kecalka2 Kvůli MS ti váha klidně stát může. Mě při ní vyskočí třeba i 1,5kg nahoru (asi voda).

Obecně se tuky spalují po 30-45 minutách aerobní aktivity, při níž musí být tvoje tepovka právě v aerobním pásmu. Pokud jedeš jak šílená a nejsi schopná popadnout dech, tuky nespálíš. A určitě bych necvičila 6x týdně. To radši přidat na délce a den po cvičení mít odpočinkový. Tělo k hubnutí potřebuje i regeneraci. 😉

mikilenka
5. črc 2016

Já jsem nabrala 15 kg s dvojčaty. Říkala jsem si, že budu cvičit, ale časově to nebylo možné. Obdivuji všechny maminky, které to dodrží a pravidelně cvičí.
Nakonec šla kila sama dolů, postupně, jak kluci rostli. Pomohly mi dlouhé procházky s kočárkem (bydlíme ve velkém kopci a ten dvoukočár tahat nahoru - to bylo to pravé 🙂 ). Teď už jen lítám za klukama a váha se vrátila po dvou letech zpět.
Také mi pomohla dětská strava, všechno vařím, pořád peču...málo slané, málo sladké, hodně zeleniny a ovoce. Cítím se lépe. Takže za mě doporučuji dětskou stravu.

kecalka2
autor
5. črc 2016

@mikilenka Někde jsem četla že jedna maminka zhubla tím že držela s mimcem batoleci stravu. To co měl on měla taky a pravidelně jedla

kittykat22
5. črc 2016

@kecalka2 cim dlhsie budes cvicit - aj ked mas velke intervaly, tym budes lepsie vyzerat. Neznamena to nevyhnutne ze budes vzdy chudnut. Uz mas urcite svalovu hmotu a urcite mat 75kg v tuku je rozdiel ako mat 75kg po cviceni. Mne pomaha sa merat - nielen vazit. Tam vidim vysledky viac a je to pre mna prijemnejsie. Keby som sa riadila len vahou tak revem doma do vankusa. Ked som intenzivne sportovala tak som vypadala lepsie v 55kg ako v 50kg. Este sa skus fotit - tam tiez uvidis obrovsky rozdiel

kecalka2
autor
5. črc 2016

@kittykat22 mě dneska řekl muž že jsem trochu zhubla na váze nic a na cm taky ne. Je pravda že i po tak krátké době mám pevnější pokožku hlavně u nohou to cítím. Uvidíme ať jdou alespoň dolů ty cm

mikilenka
5. črc 2016

@kecalka2 Nikde jsem to nečetla. Ono mi ani nic jiného nezbylo. Nebyl čas chystat ještě jiné jídlo pro sebe...Držím palce. Ono je moc důležité cítit se dobře. Nejde ani tak o ty kila jako o ten pocit a volnost pohybu.

editkaromana
11. črc 2016

@kecalka2 Takže: pokud jsi zacala teprve před týdnem a už ted si kontrolujes cm a kila, je jasný ze tam změna nebude , nikdy to nejde takhle brzy. A pokud už takhle zacinas a budeš se hodně na ty čísla upínat, tak si myslím že ti to dlouho nevydrží. Protože neuvidis hned výsledky budeš zklamaná tak to vzdas, ale to nesmís. To je jedna z největších chyb upínat se na čísla a dávat si nesplnitelné cíle. Dělej to hlavně kvůli sobě a hlavně kvůli zdraví a ne kvůli hubnutí a hned uvidis výsledky. Tohle si opravdu zapamatuje, protože pokud to takhle neprijmes nikdy nezhubnes. 🙂 když jsem začínala vůbec jsem se nevazila a ani neměřila vzdy jen jednou ta měsíc a to už pak byly panecku změny 🙂 a viditelné 🙂 A co se cvičení tyce že začátku nemusí s tolik obmnenovat, protože tělo není vůbec zvyklé na intenzivní pohyb takže v klidu stačí jen cardio 30 minut. A pak už jen dávat postupne větší silové treninky . hlavně necvicit a neposilovat každý den! Svaly si musí odpocinout! Pokud to nedodrží s a prepisknes to, můžeš dostat jako já, svalovou horečku a to není žádná sranda :/ v mnoha případech se nemusí s ani na nohy postavit klidně i 3 dny, a to bys určité nechtěla. Klidně to kardio cvic jen 3-4 týdne to staci+ hlavně ta zdravá strava, nevím co jis, takže může byt problém v jidle, jelikož to dělá 70% důležité složky v hubnutí zbylych 30 % je pohyb. Takže by bylo nejlepší kdybys napsala co kdy jis. ;) at ti mužů popřípadě pomoct 🙂 Je jasné ze když jis nezdravé nebo velké porce a i cvicis tak prostě nezhubnes tvůj kaloricky příjem musí byt nižší než tvůj pohybový výdej, abys hubla 🙂 a neboj to půjde jen to musíš vydržet začátky nikdy nejsou jednoduché 🙂 hubnutí je běh na dlouhou trat. A pokud nemáš inspiraci ve cvičení najdi si videa na YouTube je jich tam miliony 🙂 tak jsem zacinala i já. Ted už chodim jen běhat 🙂 a to me baví víc než cvičit.

editkaromana
11. črc 2016

@kecalka2 jo a ještě k tomu jak jsi psala ze ti šlo hned po tydnu nějaké kilo dolu když si vážila vice, a když si zacala znovu huvnout s menší vahou ale po týdnu jsi nezhubla nic- tak to je normální ;) vždy hubne rychleji člověk obeznejsi nez člověk který ma par kil navrch 🙂 takže nesmutni a pokračuj, a hlavně si stanov dosažitelné cíle, např. 3 kila za měsíc atd. A to půjde snaz a též se z každého pokroku. A taky z každé pochvaly, me ted každý chválí a závidí, jak sem to zvládla takhle zhubnout a ze jsem zase kocka, a ze se jim nedaří hubnout atd. Já Si vzdy v te dané chvíli říkám, ze mám super pocit když vidím ze jsem fakt zhubla a že ti co mi to nevěřili ze to dokážu, mi ted říkají jak mi to sluší :D tak se vždy zamyslim a řeknu si: no vidíš ze jsem to zvládla, když se chce tak jde vsechno, a ostatní jsou jen vymluvy! A směju se i trošku skodolibe, že jsou tlusti a já ne :D :D ani Nevis jak to zahřeje u srdicka, ze to me snazení někdo pochvali, hned te to namotivuje dál. 🙂

janahala
2. únor 2017

Ahoj: ) Jázačla hubnout asi měsíc po porodu. Sice se mi moc nechtělo, ale kůže a svaly potřebovaly nějakou péči. Pořídila jsem si stahovací pás aby mi bříško neplandalo dokud se nezpevní a pak jsem si něco početla i o zelené kávě. Všude jsem slyšela že je zelená káva vhodná pro hubnutí a pokud nemá člověk problém se srdíčkem tak není vůbec na škodu.
Zelenou kávu užívám asi 5 měsíců a můžu říct že mi jemně potlačuje chuť k jídlu a i když se v jídelníčku nijak neomezuji, přijde mi, že kila klesla asi o 3 kg🙂 Takže kombinuji cvičení na zpevnění kůže a do toho ještě piji zelenou kávu, , která jak věřím, má na redukci váhy také vliv. Já koupila kávu na https://www.krasaprozeny.cz/Zdravi-krasa/Zelena...
Mají tam teď ještě ochucené verze, tak se na ně chystám a pak poreferuji🙂

nelcaj
8. kvě 2019

Já jsem teda u kojení s první dcerou nijak nehubla. Jedla jsem všechno, na co sem měla chuť. Pak jsem začala běhat, jíst menší porce a hodně pila. Hlídala jsem si, aby se mi hlavně nezadržovala vola v těle. K tomu jsou fajn tabletky H2Out. Odvádějí vodu z těla.

bayt
8. kvě 2019

@kecalka2 Necvičím, žeru sladké, nehlídám se (ale slaná jídla miluju zdravá, kojím, syna nosím v nosítku, což dá zabrat). Na předtěhotenské váze jsem od té doby, co je mu 13 měsíců. Přijde mi, že jdou kila dolů líp od té doby, co se snižujje intenzita kojení, kor ty poslední tři, ty se mě držely tak půl roku.

bayt
8. kvě 2019

V těhotenství jsem nabrala 17kg (většina šla samozřejmě pryč v šestinedělí).