Ahoj,
po domluvě zakládám tuhle diskuzi pro všechny, které by se chtěly přinutit k nějakému tomu pohybu, v tomhle případě k chůzi. Je to sice "jen" chození, ale
- nepotřebujete k němu žádné extra vybavení (ok, krokoměr se hodí, ale stačí i odpovídající aplikace v mobilu),
- baví i zaryté odpůrce jakýchkoli sportů (můj případ), introverti ocení samotu, extroverti mohou chodit v partě,
- čas k procházce se hledá přeci jen snáz, než čas na posilovnu, plavání nebo jiný organizovaný sport,
- a i když se to nezdá, dá se zhubnout i chůzí (jsem toho živoucím důkazem - před těhotenstvím jsem si takhle upravila velikost kalhot o dvě čísla níž). Pravda, ne tak rychle jako jiným sportem, ale o to trvaleji.
Pokud máte zájem, vydávat se s námi na cílené vycházky, jste tu vítáni. Můžete si zvolit některý z níže uvedených cílů, popř. si zvolit svůj vlastní. Tady je pak prostor pro sdílení zážitků z pobytu venku, i pro hlášení zdarů, nezdarů apod.
A aby se nám lépe šlo, navrhuji i jeden společný cíl. Protože jsme každá odjinud, navrhuji vydat se napříč republikou. Trasu zahájíme v nejvýchodnějším městě (Jablunkov), zamíříme do nejzápadnějšího (Aš), z něj pak do nejsevernějšího (Šluknov) a nakonec hurá na jih do nejjižnějšího města (Vyšší Brod). Když "půjdeme" po turistických cestách (měřeno dle mapy.cz), je celá trasa dlouhá 1389 km. Kdo bude chtít, nahlaste se mi, budu průběžně hlásit, kam jsme "došli" a jak nám cesta ubíhá. Přidávám i mapku, pokud se někdo přidá, přibude později i graf.
No a kdo by chtěl nějaké ty menší cíle zde pár pro inspiraci (můžu průběžně aktualizovat dle vašich návrhů):
1) prvních 100 km - stovka je hezké číslo, tak proč s ní nezačít, ne?
2) "těhotenských" 280 km - podle většiny trvá těhotenství 40 týdnů, tedy 280 dní, co takhle symbolicky počítat za každý z nich jeden kilometr?
3) denně ujít 10 000 kroků (= cca 7 km) - a myslím tím vycházkou ne kolem plotny 😉 Samozřejmě lze libovolně upravit (denně 5 / 7 / 10 km apod.).
4) jeden měsíc si najít každý den čas na procházku - v létě, v zimě, v dobré i špatné náladě. Nebo si zkuste počítat, jak dlouho vám takhle série vydrží bez přerušení.
To je určitě strašně moc fajn, ale mám jen takovou poznámku, která možná někoho demetivuje🙂. Ačkoliv denně nachodím 8 kilometrů i víc, nedaří se mi zhubnout. Ani trošku. A nepřežírám se.
@babanci ja potrebuju nohy zpevnit a na to je chuze fajn...
Ahoj, jdu kolem republiky. Mám ti každý týden hlásit, kolik jsme toho nachodili? Nebo máš jinou představu?
Ahoj, já se ráda přidám. Chodím denně cca těch 7 km se psem 🙂
@pucmelinka
@babanci
@janicka_tkanicka
@doctusovka
Ahoj holky, tak letní vedra a prázdniny nám skončily, takže můžeme vesele vyrazit. Kdo se chce přidat, dnes "sraz v Jablunkově", s sebou dobré boty, náladu a třeba i mobil s foťákem a jdeme! 🙂
Kdo jde se mnou, tak prosím každý pátek nahlásit počet ušlapaných kilometrů za uplynulý týden. O víkendu dám info, kam jsme došly.
@babanci Ono na každého funguje něco jiného. Já chodila poslední dva roky pravidelně každý večer a docela jsem i zhubla. Ale je fakt, že já jsem "hruška", vcelku štíhlý vršek, ale základnu jak Věstonická Věnuše, takže mně to posílení a zpevnění noh a zadku výrazně pomohlo. 😀
Tak já se pokusím vyjít, momentálně stavíme barák, tak snad mi do toho nic (nějaká práce) nevleze 🙂
Ja mam za sebou 4 ranni km 🙂 Odpol chci jit znovu na prochajdu 🙂
@doctusovka
@pucmelinka
Tak se pak s koncem týdne hlaste. 😉
Omlouvám se, že jsem nenapsala už včera. Zas tenhle týden máme s Víťou 37km
My máme prd, ale za to zafoliovanou střechu 🙂
Mam orientacne okolo 30 km...jakou pouzivate appku,holky?
Ahoj, tento týden 43
@pucmelinka endomondo. A je blbý. Velký a padá.
Holky tak zatím teda soutěžíme akorát tak o největšího šneka. 😀 Chudák @janicka_tkanicka nás "nese na zádech".. Já se totiž už dva týdny dokopávám ke koupi baterií do krokoměru.... 😒
Takže současný stav je:
@janicka_tkanicka 80 km
@pucmelinka 30 km
@doctusovka 0
kexina 0
@kexina taky je u Tebe vse na dlouhy lokte?To jsem rada,ze v tom nejsem sama... 😀
Jsem děsná, ale za tento týden mám 7 km.. a dvě strany střechy pokrytý :D
Minuly tyden cca 20 km
Holky, pojďme to nebrat jako soutěž, ale radši společný výlet. Mě by to pak zbytečně hecovalo, radši budu chodit na pohodu tak,jak to sedí synovi.
Koncem týdne budu na konci světa, kde není signál (prý mají i výjímku z eet 🙂 takže číslo za tenhle týden dodám až v neděli.
Ahoj, tento týden 54km
@janicka_tkanicka Zeptám se chodíš do přírody, nebo ve městě. A chodíš s dětmi ? 🙂
Já minulý týden 28 km 🙂
Ja asi 30 km...
Ahoj, tento týden 59
@doctusovka mám pětiměsíčního kluka a on mi spí jen v šátku, tak chodíme dvakrát denně na procházku. Bydlím na kraji Prahy, tak chodíme do toho kousku lesa, co tu je. Teď jsme byli s rodinou v Novohradských horách, tam jsem nachodila mnohem víc, protože tam byl klid a Víťa spal dýl. Teď ten počet km zase klesne, uvidíš.
Ahoj, tak prozatím je stav následující (kdyby se vám nějak čísla nezdála, hlaste se):
@janicka_tkanicka 193 km
@pucmelinka 80 km
kexina 55 km
@doctusovka 35 km
@pucmelinka - co to jsou ty odhady? B-) Jinak jo, já se vcelku rychle rozhoduji, jen to převedení do praxe ráda nechávám na zítra. 😇
A protože jsem posledně zapomněla, napravuji a dodávám:
Na naší pomyslné trase napříč ČR jsme už prošly Studénku, Fulnek, Budišov nad Budišovkou, Zábřeh, Lanškroun, Českou Třebovou, Vysoké Mýto a Luže. Nyní máme v nohách 363 km a právě jsme v obci Habry, takže něco málo o tom, kde jsme "složily hlavu":
Habry byly prastarou tržní osadou, ležící na zemské stezce která vedla od Prahy na Německý Brod a dále na Moravu. Je rozložena na obou březích Malé Sázavky v Hornosázavské pahorkatině. První písemná zmínka o osadě Habry je již v Kosmově kronice z roku 1101, kdy přes Habry táhl kníže Oldřich se svým vojskem. V roce 1909 byl městys Habry povýšen na město. Po první světové válce byl zrušen berní a uschovací úřad a po realizaci Košického programu došlo ke zrušení soudního okresu a soudu. Habry přišly o statut města, stavební úřad i o matriku. V roce 1992 byl usnesením ČNR statut města navrácen a později i matrika a stavební úřad. V současné době mají Habry pouze 994 obyvatel a 425 domů.
Tento tyden nic moc,jen 20 km...byli jsme na ocku a dodrzujeme klidovej rezim ..a navic bylo stejne hnusne...ale zitra chci uz ven...
Za minulý týden 32 km 🙂
Ahoj, nějak jsme se rozchodili, 63km
Taky jsme využili hezkého počasí a za poslední týden 65 km. Takže současný stav:
@janicka_tkanicka 256 km
kexina 120 km
@pucmelinka 100 km
@doctusovka 67 km
Celkově 543 km, za sebou jsme nechali Leštinu u Světlé, Zbraslavice, Čestín, Kácov, Podveky, Český Šternberk, Chocerady, Mirošovice, Jílové u Prahy, Mníšek pod Brdy, Hostomice a Mýto (http://www.mestomyto.cz/node/1).
Tento tyden jen 20...
@kexina krasne napsany 😉
Kdyz jsme doma tak mam denne tech 4-6km,ale zkusim to merit...ted budem na chalupe,takze tam chci odpocivat v ramci moznosti-knizka,bazen,spanek 🙂 poslednich 14 dnu pohyb minimalni-nejdriv jsem strevni virozu mela ja,pak ji chytla mama a nakonec manzel...modlila jsem se,aby to nechytnul malej (3,5mesice)...ted uz snad vse bude lepsi... hubnout nechci,spis se zpevnit...i to jde i chuzi...🙂
Takze krokum zdar 😀