Je vhodné začít hubnout, když se pokoušíme otěhotnět?

ma_cherie
31. srp 2016

Maminky, myslíte, že je vhodné začít hubnout - cvičit (posilování, kolo, orbitrek, plavání) a měnít jídelníček na zdravý v období, kdy se usilovně pokoušíme o dítě? Nebo byste počkaly až po porodu a 6ti nedělí? 🙂

petra1306
31. srp 2016

@ma_cherie tak to je otázka jako bys mi mluvila z duše 🙂 taky by mě odpovědi zajímaly ---My už se teda snažíme od ledna a stále nic tak jsem začla asi od červa po tom co mě přítel požádal o ruku hubnou a cvičit ...

ma_cherie
autor
31. srp 2016

@petra1306 my se snažíme jen pár týdnů, tak je to vše dost čerstvé, ale nechci něco pokazit hned na začátku 😀 😀
Jiank gratuluji k zasnoubení ! 🙂 🙂

petra1306
31. srp 2016

@ma_cherie děkuji 🙂 no já myslím že když to nebudeš extrémně přehánět se sportování tak v začátku tak potencionálnímu miminku neublíží 🙂 ...pozor bych si dávala hlavně vždycky v období očekávané menstruace pak pokud zjistíš že se nezadařilo tak se zas do toho vrhni naplno a znova 🙂 ale nejsem odborník

ma_cherie
autor
31. srp 2016

@petra1306 říkám si, že je X těhulí, co se třeba opily, kouřily cigarety, aniž by o těhu věděly, a děti mají v pořádku a tak sport a úprava stravy je vlastně ještě OK a jakmile otěhotním se sportem na 1. trimestr seknu.. 🙂 zase se to nesmí asi moc "hrotit" 🙂 🙂

werumka
31. srp 2016

@ma_cherie Tam záleží, na co je Tvé tělo zvyklé - pokud je normálně zvyklé na pohyb, tak to ničemu nevadí. Určitě není dobrá nějaká redukční dieta. Takové holky pak často plynule přejdou do sekce těhotenská cukrovka, protože ty hormony jsou na metabolismus velký nápor 🙂

g_m
31. srp 2016

Pokud nemíníš držet nějakou drastickou dietu, tak bych se nebála. Já jsem cvičila vždycky hodně a už těhotná jsem byla na kruhovém tréninku, ale nevěděla jsem o tom. V 8tt jsem pak byla v Rakousku na lyžích. Nikdo neví, kdy se člověku podaří otěhotnět a čekat na to "až" může taky trvat... Pokud ale nejsi moc zvyklá, tak bych začala pomalej, ale rozhodně bych nezůstala sedět doma.

ma_cherie
autor
31. srp 2016

@g_m nejde mi o dietu - to jsem napsala špatně - spíš úprava jídelníčku - omezit solení, vynechat sladké a pečivo a takové ty prohřešky jako - nechce se mi dělat večeře - ohřejeme si párek. Na pohyb nijak extra zvyklá nejsem, určitě počítám že tedy pohyb bude vzestupné a mírné povahy 🙂

terezapetrova
31. srp 2016

@petra1306 sama odpověď moc neznam ale proc pozor nejvic v době menstruace?

terezapetrova
31. srp 2016

@ma_cherie tak nejaky pohyb to chce i po 1. trim je to lepsi aby jsi pak zvládala fyzicky porod..

ma_cherie
autor
31. srp 2016

@terezapetrova přesně tak jsem to myslela - že na 1. trim budu raději opatrná, a začnu až v 2. abych měla síly na porod 🙂

maikiepoint
31. srp 2016

My se snažili dva roky. První rok jsem téměř nic neplánovala, protože jsem byla přesvědčená, že to přece už musí vyjít. Když uběhl, začala jsem si daleko víc užívat. Pak v červenci jsem si najala trenéra ve fitku a najela na redukční jídelníček... po měsíci jsem měla 7 kilo dole a dvě čárky na testu.... 🙂

queequegg
31. srp 2016

Pokud nedrzis nejakou vylozene redukcni dietu tak to podle me nicemu nevadi. Ja to mam tedy podobne, nechavame teda tomu spis volny prubeh, ale zacala jsem pravidelne a zdraveji jist, to ti prece nemuze ublizit ani v těhotenství ☺

silvapokorna
31. srp 2016
Uživatel silvapokorna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od silvapokorna.

Taky si myslím, že záleží jak radikální dieta to je a jak intenzivní cvičení. Určitě upravit jídelníček můžeš, zdravá výživa bych řekla, že i velice vhodná. Přidej dostatek vitaminů, nezapomínej na jód, kyselinu listovou a pod. 🙂 A cvičení, takové to pro radost a vitalitu, tak určitě taky v pohodě. Sleduj těhu a pak se řiď podle toho, jak ti v těhotenství bude. Držím moc moc palečky 🙂

ojo
31. srp 2016

@ma_cherie já bych se cvičení vůbec nebála, když jsem letos přestala na jaře kojit, rozjela jsem cvičení Jill Michaels 30 days shred (můžeš juknout na youtube) a to dává do těla docela zabrat než takové plavání, spining apod....no a v té době jsem zase otěhotněla a přestala jsem teda cvičit, až když jsem objevila na testu // 😀 😀 😀

petra1306
1. zář 2016

@terezapetrova To mi radila moje doktorka. A chápu to tak že v době očekávané menstruace většinou ženská zjistí zda je nebo není těhotná. Pokud přijde ms tak může dál cvičit bez strachu 🙂 ...

babovka_babovicka
1. zář 2016

@ma_cherie Nechápu, proč se mi to cele smazalo😞.. tak ještě jednou:
Pokud bych byla v normě a neměla nadváhu, asi bych se v jídle neomezovala, spíš zařadila víc zdravých věci, pohyb není nikdy na škodu..
Ja kdy jsem otěhotněla, tak jsem naopak začala ještě více chodit na HEAT a vrátila jsem se k jídelníčku od výživové poradkyně, co jsem kdysi držela a měla ho v PC..
Chci mít k porodu fyzičku a nepřibrat 30kg, protože já se svým metabolismem to prostě pak dolů nikdy nedám..-nebo hodně, hodně těžce🙇🙈..
Závidím všem, co svoje těhotenské chutě muzou bez výčitek ukájet 😄👍😎
Vám přeji ve snažení hodně štěstí💕😘

marenka1986
1. zář 2016

@ma_cherie ahoj, jsem na tom hodne podobne jako ty. Pokousime se o druhe a zaroven chci zhubnout po prvnim mimcu. Po porodu mi zustaly 3kg nahore a ted prestavam kojit a vylitlo mi dalsich 2,5kg nahoru behem mesice a pul 😕. Desi me predstava, ze u druheho to bude stejne a uz se nikdy na puvodni vahu nedostanu. Zacinam ted denne posilovat bricho,ob den behat a chodit delsi trasy s kocarkem. Tvrde diety neplanuji, ale snazim se jist mensi porce. Chtela bych taky zaradit zdravou stravu, ale nejak nevim jak na to a nenasilne vytlacit ty nezdrave navyky ☺️ drzim palce, at se brzy zadari!