Maminky, myslíte, že je vhodné začít hubnout - cvičit (posilování, kolo, orbitrek, plavání) a měnít jídelníček na zdravý v období, kdy se usilovně pokoušíme o dítě? Nebo byste počkaly až po porodu a 6ti nedělí? 🙂
@ma_cherie děkuji 🙂 no já myslím že když to nebudeš extrémně přehánět se sportování tak v začátku tak potencionálnímu miminku neublíží 🙂 ...pozor bych si dávala hlavně vždycky v období očekávané menstruace pak pokud zjistíš že se nezadařilo tak se zas do toho vrhni naplno a znova 🙂 ale nejsem odborník
Pokud nemíníš držet nějakou drastickou dietu, tak bych se nebála. Já jsem cvičila vždycky hodně a už těhotná jsem byla na kruhovém tréninku, ale nevěděla jsem o tom. V 8tt jsem pak byla v Rakousku na lyžích. Nikdo neví, kdy se člověku podaří otěhotnět a čekat na to "až" může taky trvat... Pokud ale nejsi moc zvyklá, tak bych začala pomalej, ale rozhodně bych nezůstala sedět doma.
@g_m nejde mi o dietu - to jsem napsala špatně - spíš úprava jídelníčku - omezit solení, vynechat sladké a pečivo a takové ty prohřešky jako - nechce se mi dělat večeře - ohřejeme si párek. Na pohyb nijak extra zvyklá nejsem, určitě počítám že tedy pohyb bude vzestupné a mírné povahy 🙂
@petra1306 sama odpověď moc neznam ale proc pozor nejvic v době menstruace?
@ma_cherie tak nejaky pohyb to chce i po 1. trim je to lepsi aby jsi pak zvládala fyzicky porod..
@terezapetrova přesně tak jsem to myslela - že na 1. trim budu raději opatrná, a začnu až v 2. abych měla síly na porod 🙂
My se snažili dva roky. První rok jsem téměř nic neplánovala, protože jsem byla přesvědčená, že to přece už musí vyjít. Když uběhl, začala jsem si daleko víc užívat. Pak v červenci jsem si najala trenéra ve fitku a najela na redukční jídelníček... po měsíci jsem měla 7 kilo dole a dvě čárky na testu.... 🙂
Pokud nedrzis nejakou vylozene redukcni dietu tak to podle me nicemu nevadi. Ja to mam tedy podobne, nechavame teda tomu spis volny prubeh, ale zacala jsem pravidelne a zdraveji jist, to ti prece nemuze ublizit ani v těhotenství ☺
Taky si myslím, že záleží jak radikální dieta to je a jak intenzivní cvičení. Určitě upravit jídelníček můžeš, zdravá výživa bych řekla, že i velice vhodná. Přidej dostatek vitaminů, nezapomínej na jód, kyselinu listovou a pod. 🙂 A cvičení, takové to pro radost a vitalitu, tak určitě taky v pohodě. Sleduj těhu a pak se řiď podle toho, jak ti v těhotenství bude. Držím moc moc palečky 🙂
@ma_cherie já bych se cvičení vůbec nebála, když jsem letos přestala na jaře kojit, rozjela jsem cvičení Jill Michaels 30 days shred (můžeš juknout na youtube) a to dává do těla docela zabrat než takové plavání, spining apod....no a v té době jsem zase otěhotněla a přestala jsem teda cvičit, až když jsem objevila na testu // 😀 😀 😀
@terezapetrova To mi radila moje doktorka. A chápu to tak že v době očekávané menstruace většinou ženská zjistí zda je nebo není těhotná. Pokud přijde ms tak může dál cvičit bez strachu 🙂 ...
@ma_cherie Nechápu, proč se mi to cele smazalo😞.. tak ještě jednou:
Pokud bych byla v normě a neměla nadváhu, asi bych se v jídle neomezovala, spíš zařadila víc zdravých věci, pohyb není nikdy na škodu..
Ja kdy jsem otěhotněla, tak jsem naopak začala ještě více chodit na HEAT a vrátila jsem se k jídelníčku od výživové poradkyně, co jsem kdysi držela a měla ho v PC..
Chci mít k porodu fyzičku a nepřibrat 30kg, protože já se svým metabolismem to prostě pak dolů nikdy nedám..-nebo hodně, hodně těžce🙇🙈..
Závidím všem, co svoje těhotenské chutě muzou bez výčitek ukájet 😄👍😎
Vám přeji ve snažení hodně štěstí💕😘
@ma_cherie ahoj, jsem na tom hodne podobne jako ty. Pokousime se o druhe a zaroven chci zhubnout po prvnim mimcu. Po porodu mi zustaly 3kg nahore a ted prestavam kojit a vylitlo mi dalsich 2,5kg nahoru behem mesice a pul 😕. Desi me predstava, ze u druheho to bude stejne a uz se nikdy na puvodni vahu nedostanu. Zacinam ted denne posilovat bricho,ob den behat a chodit delsi trasy s kocarkem. Tvrde diety neplanuji, ale snazim se jist mensi porce. Chtela bych taky zaradit zdravou stravu, ale nejak nevim jak na to a nenasilne vytlacit ty nezdrave navyky ☺️ drzim palce, at se brzy zadari!
@ma_cherie tak to je otázka jako bys mi mluvila z duše 🙂 taky by mě odpovědi zajímaly ---My už se teda snažíme od ledna a stále nic tak jsem začla asi od červa po tom co mě přítel požádal o ruku hubnou a cvičit ...