Jakého výživového poradce pro hubnutí?

katerinkam
15. únor 2015

Ahojky,

ráda bych rozjela novou diskuzi na toto téma. Já už jsem tedy u poradce byla a úspěšně shodila 15 kg, ale myslím si, že by bylo dobré, aby i ostatní věděli, protože mě to doslova změnilo život a stále se z toho raduji 🙂 Mám tedy velmi dobrou zkušenost a ráda bych se o ní podělila. Mě osobně slečna poradkyně vyšetřila na speciálním přístroji, udělala analýzu, sestavila nový jídelníček a doporučila přiměřený pohyb (nejsem typický sportovec). Nejvíce mi však pomáhalo, to že jsem pravidelně docházela na konzultace a mohla se na cokoliv ptát, protože se o zdravou výživu zajímám a chtěla jsem mít veškeré informace.

Abych nepsala přímo o koho se jedná, tak tady jsou zajímavé příběhy ostatních:

http://hubnuti-az.cz/vase-pribehy
http://www.vse-o-zdravi.cz/pribehy-ctenaru/

Moc mě to bavilo číst, protože teď už tomu i věřím, že to jde, když se chce 🙂
Máte někdo taky zkušenost s výživovým poradcem a jakou?

adypro
15. únor 2015

Jé, to jste mi udělala radost touto diskuzí, nedávno jsem sem vkládala dotaz, že bych něco takového ráda podstoupila a bohužel jsem dostala jen varování, že tito poradci často vnucují různé preparáty, bez kterých to nejde, a o to fakt nemám zájem. Moc bych stála o to najít někoho dobrého v Brně a docházet pravidelně. Potřebovala bych dát dolů 10 kg po dítěti, pořád doufám, že to dám. Myslím, že jím docela zdravě, vyhýbám se sladkému, tučné málo. Teď jsem začala s pohybem. Uznávám, že jsem měla málo pohybu, to je, ale už jsem tak trochu zoufalá, proč to nejde?

Daří se Vám udržet si váhu?
Díky za odkazy, mrknu na ně.

sacvi
15. únor 2015

@adypro Dobrý den, v Brně 100%doporučuju viviente.cz Super, nechala jsem si sestavit jídelníček, chodila na přeměření..jestli hubnu opravdu tuk a ne sval a dala jsem dolů 13kg 😉 🙂 Navíc opravdu moc příjemná paní. Byla jsem moc spokojená. A ještě dodám, že jsem u toho vůbec necvičila. jsem totiž strašně necvičící typ 😅 😨

Po nějaké době u mě následovalo další těhotenství (nechutenství nebo šílené chutě), předčasný porod, stresy, psychicky na dně...jídlo bylo poslední, co jsem řešila. Takže jdu do toho znovu a už to jde zase pomalu dolů. Tak snad už budu moct v létě ven 😀

heduska82
15. únor 2015

@katerinkam Já tedy byla v Praze, u P.Havlíčka. Pravda, stálo to už tehdy hromadu peněz, ale mělo to efekt. Nikdo mi žádné preparáty necpal, ve výživovém plánu sice bylo psáno, že si je můžu pořídit - byly to nějaké omega-3 mastné kyseliny...ale nebyla to podstata věci. Mě hlavně nakoplo to, že jsem začala pravidelně jíst, začala si hlídat složení a množství tuků v jídle a okamžitě jsem začala hubnout. Po 3 měsících mě zvážili, změřili a já měla dole 10kg a pouze tuku. ( jo a to jsem provozovala jen nordic walking - 4km 2-3x v týdnu, zabralo mi to nějakou 3/4hodinku podle tepovky) Jenže o měsíc dříve jsme se konečně dočkali a dostali 3 měsíční miminko a mě se zhroutilo fakticky do dnešního dne všechno. A to jsem ještě netušila, jak budu zápasit s druhým. Potřebovala bych se k tomu zpátky vrátit. Kdyby mi to nic jiného nedalo, tak jsem měla hromadu energie a byla jsem neskutečně nabitá. Teď jsem otrávená, unavená, vyšťavená....

adypro
15. únor 2015

@sacvi Děkuju moc za radu, už jsem na ně koukala na netu i dřív a bylo mi to sympatické, asi se taky rozhoupu a zkusím to, protože s tím fakt něco chci udělat a jak je vidět sama na to nestačím.
Ať se Vám hubnutí daří a hlavně pak váha udrží.

verysek007
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
katerinkam
autor
16. únor 2015

Zdravím,
@adypro No mě zase přírodní preparáty ani nevadily, protože jsem nemusela platit nic za ty konzultace a vím, že jinde zase jsou konzultace šíleně drahé. No jen pohybem to asi nepůjde, tedy alespoň co jsem se naučila, tak se vlastně ani moc radit nedá, protože do toho vstupuje spousta faktorů (krev, genetika, množství tuku, druh zaměstnání, věk, atd.) a je to opravdu individuální, takže radši ani nebudu říkat, co funguje a co ne 🙂

Váha se mi celkem ustálila, ale ještě bych ráda 5 kg dolů, původní cíl byl sice splněn, ale když to jde, tak proč v tom nepokračovat 🙂

@heduska82 Mě ty preparáty taky nikdo necpal, rozhodla jsem se pro ně dobrovolně a nic špatného na nich nevidím, jsou to přírodní produkty, žádné zázračné pilulky na hubnutí :D

tulikiss
16. únor 2015

@katerinkam a muzu se zeptat co za preparaty si mela...me totiz vsude doslova nutily nejaky jejich jidlo v prasku, ktere bych musela dvakrat denne jist po dobu 3 mesicu a pak dalsi 3 mesice jednou denne, cena jednoho toho jejich zazracneho jidla byla asi 80,- ...navic mi vysvetlovala ze maji stale klienty uz nekoliklet kteri se stale vraceji, protoze podle jejich slov vzdy zacnou jist jako driv, takze z toho pro me vypliva i jejich chyba protoze toho cloveka nenauci jak jist kdyz ma byt na nejakym prasku a profitujou z toho ze se jim lidi po jojoefektu zase vrati. ☹ ono najit dobreho vyzivoveho poradce je dost umeni, kdyz jsem jednou byla na pohovoru na takovou praci tak vlastne nepotrebovala abych cokoliv vedela, ze mi reknou co presne mam rikat, ale to nestaci protoze kazdej ma trochu jine telo a jine potreby, takze najit nekoho kdo tomu opravdu rozumi je temer zazrak.

katerinkam
autor
16. únor 2015

@tulikiss Jídlo v prášku jsem neměla 🙂 Ale záleží na tobě, co si u nich koupíš. Já jsem kupovala např. WASA Knäckebrot, vlákninu fibroki a celozrnné sušenky, když mě honí mlsná. Pak ještě přípravek na odvodnění, pokud máš v těle přebytečnou vodu, já měla tuk a vodu tak půl na půl.
Ono to asi není primárně o těch produktech (samozřejmě stojí to celkem dost, ale chápu že zase z něčeho fungovat musí, když konzultace jsou zdarma), je to spíše o tom naučit se, co je dobré pro tvoje tělo a jak s tím fungovat v každodenním životě, taky je to hodně o vůli a mě osobně hodně pomáhala ta podpora výživových poradců. Já s tím tedy asi problém nemám, samozřejmě že se občas stane, že si dám něco, co bych neměla, ale jinak jím většinu času zdravě, takže se to ani neprojeví.

Je potřeba hlavně zjistit, co je pro tebe nejlepší. Každý to má jinak 😉

limet178
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pestryjidelnicekcz
28. únor 2015

Zdravím všechny hubeňoury🙂 jak to tak pročítám, tak je hubnutí, čím dál větší tabu. Přitom se to zdá být jednoduché- správný jídelníček + nějaká zábavná aktivita. Ale každý jsme jiný, máme jiný metabolismus, jiné geny, stresy atd. Když se hubnutí přirozeným (výše uvedeným) způsobem nedaří, je návštěva odborníka žádaná. Pomohou vám změřit poměr tuk vs. svalovina a poradí, jak na to. Já byla spokojena s paní poradkyní v Olomouci Naturhouse.

zdenca2404
2. bře 2015

@adypro Ahoj, uz ses rozhoupala a nekde se objednala? 😉 Mam uplne stejny problem jako ty, jen po tretim diteti 🙂 . Ja jsem taky hledala neco v Brne a dnes jsem se rozhodla pro viviente.cz. Tak bysme mohly treba chudnout spolu 😉 .

adypro
3. bře 2015

@zdenca2404 Ahojky, byla jsem na 100 % rozhodnutá, že se objednám taky do viviente, ale usmálo se na mě štěstí a dostala jsem se do "soutěže" věnované změně živ. stylu, takže uvidím, co z toho bude, měly jsme setkání a už začínám měnit jídelníček, nejtěžší jsou pro mě večery bez uzobávání, jen o zelenině. Tak uvidíme, kdyby to neklaplo, tak bych po skončení akce zašla do viviente. Držím palce!!!