Jak se zbavit vytahaného břicha po porodu?

karlajasmine
11. pro 2015

Konec šestinedělí a bricho mám příšerné. Jak se ho zbavit? Doporučte nějaké cviky?

jitavrtule
11. pro 2015

Nespěchej. Konec šestinedělí je strašně krátká doba, vůbec si nedělej hlavu, to se ještě zlepší. Pokud chceš cvičit, pak doporučuju si nejdřív nechat zkontrolovat, zda nemáš rozestup břišních svalů - není to nijak neobvyklé a v případě, že tam nějaký rozestup je, pak si můžeš cvičením řádně pohnojit (břicho pak zůstává vystouplé trvale). Za sebe můžu říct, že po šestinedělí jsem měla rozestup zhruba na prst, teď jsem skoro 7 měsíců po porodu a je fuč. Co jsem dělala? Nic. Chodím na procházky, jezdím na koni, občas si zablbnu doma s malou - tancuju, dřepuju, cvičím ruce, nohy. Břicho intenzivně ignoruju. A tobě bych prozatím doporučila totéž - sportuj, makej na celkové kondici, choď na procházky, ale na cvičení ve smyslu posilování (břicha) bych se fakt v tuhle chvíli vyprdla.
jinak mrkni tady na MK na skupinu Poradna - co smím a nesmím cvičit po porodu.
https://www.modrykonik.cz/group/6315/detail/

lv
11. pro 2015

tělo 9měs nosí dítě, má 9dalších měsíců na to, dát se do kupy..modelky měsíc po porodu na mole jsou anomálie!

no_title
11. pro 2015

Ahoj, začít se může už v šestinedělí s dechovými cviky. Tj. ležíš na podložce, zpevníš břicho, přitom se prodýchává, přitom můžeš třeba šlapat jako na kole nebo zvednout ruce a pomyslně něco rukama tlačit nahoru. Já takové cviky cvičím 14 dní asi půl hodiny denně a výsledky jsou už vidět 🙂. Nemám po porodu, ale břicho jsem měla solidně povolené. Ale není to nějak namáhavé, myslím, že to zvládne skoro každý.

jitavrtule
11. pro 2015

cvičení na pánevní dno každopádně určitě ano - to jsou ty dechové cviky co zmiňuje @no_title . ty můžeš a je dobrý se na to úplně nevykašlat. vizuálně to břichu hned nepomůže, ale hodně to pomůže k tomu, aby se všechno zpevnilo zevnitř - což je to, co potřebuješ. Kdyžtak koukni ke mě na blog, mám tam jako článek cviky po porodu, co jsme dostávaly v porodce v Podolí. Jsou to přesně ty dechové vlny a šlapání jako na kole - opravdu nejsou náročné a zabere to pár minut.