Maminky, potřebovala bych poradit, od těch které cvičí, jak se jim povedlo začlenit cvičení do denního harmonogramu? Potřebovala bych 4x týdně cvičit 60 minut v kuse, bohužel nemám žádné hlídání, kromě manžela, který se bude vracet z práce cca v 18 hodin. Zkoušela jsem cvičit s dětmi (5 let a 2 roky), ale prostě hodinu pro sebe abych je nemusela obskakovat nemůžu najít 😒 . Stále od cvičení odbíhám (kvůli nějaké blbosti, kterou potřebují, čurat, pití, převlíknout, hádají si u hraček atd atd.)a to je pak k ničemu. Zatím tedy cvičím večer (cca do 21 nebo až do 21:30), ale moc mi ten čas nevyhovuje, večer už jsem unavená a do cvičení se mi pak nechce. Jak jste to vyřešily vy?
Děkuju
@hojda takže bejt tebou,tak zkusím nějaké MC v místě tvého bydliště,kde by si děti hrály,zatímco ty budeš cvičit.Je ale otázka,zda ve vašem MC bývají hodiny tělocviku.Podle mě cvičit sama doma je na levačku,lepší je to v kolektivu.
@hojda Tak buď to udělat tak, že se domluvíš s kamarádkou a budete si děti hlídat navzájem, nebo najdeš nějaké cvičení, které pořádá i hlídání děti, no a nebo další možnost je, že budeš ráno vstávat dřív než ostatní a cvičit budeš ráno (já to tak nějaký čas dělala a výsledky to mělo pěkné 🙂 ).
@marecekavendulka Právě, že já to s dětma doma taky nedávám. chci ale cvičit doma, protože mám přesně doporučenou pohybovou aktivitu.
@marecekavendulka Místní MC vedu já 😀 , takže to nehrozí a v okolí, je sice herna pro děti, kde je i hlídání, ale to hlídání v podstatě hlídání není, protože na děti tam nikdo pozor nedává.....navíc si ani nejsem jistá, že by tam děti byla samotné ☹ .
@llluckaaa Popravdě hlídání 4x týdně u kamarádek nenajdu, kamarádky z okolí mají buď tři svoje vlastní děti (to jsou tři kamarádky), další už pracuje, a poslední má psychické problémy na které bere léky a nesmí být ve stresu....), ostatní jsou daleko. Nad tím ranní vstáváním jsem už přemýšlela, ale to bych musela vstávat mezi 5 a 6 hodinou a vzhledem k tomu, že zatím chodím běžně spát mezi půl dvanáctou a půl jednou (dřív neusnu), tak bych nejdříve musela postupně začít zvykat svůj organizmus na jiný časový harmonogram. Ještě to zvážím.
Řeším stejný problém. S naší malou neudělám pomalu nic, ani úklid, protože chce neustále bavit, ráno vstává v 6, spát chodí kolem 21.30, přes den spí hodinu...to jsme ráda, že poklidím a uvařím. Hlídat nemá kdo, cvičit není s kým, tatínek pracovně vytížen. Pohyb tak za dítětem po baráku nebo pár hodin venku. Má rok, ješté je to s ní celkem náročné, ale rozhodné lepší než ty první měsíce. Ovšem jít někam takhle napuchlá, je pro mne dost traumatické..hlavě, když před otěhotněním jsme byla jako lusk...
tak já mám starší ve školce a mladší doma, cvičím, když jde mladší spát, kolikrát cvičím i o víkendu,když není manžel doma a dětem pustím pohádku a koukají se a nebo se koukají na mě 😀,ale hodinu necvičím, to je pravda, většinou tak půl hodiny a to jen posilování, občas jedu na rotopedu,ale to zase děti koukají na pohádku a nebo spí
@hojda to se povedlo (myslím to,že jsi sama vedoucí MC) 😀
@vendulka Já mám staršího ve školce jen na dva dny, z toho jeden den je tam jen dopoledne. Malá už mi přes den nespí, aby mělo cvičení nějaký efekt, tak je potřeba vydržet alespoň tu hodinu (první půl hodinu se tuky vůbec nepálí pouze cukry). Posílování chce tak 30 až 40 minut. Asi mi nezbyde nic jiného, než ten večer 😝 .
@llluckaaa Naše MC je tu malé, když přijde hodně maminek, tak je tam 6 maminek a 12 dětí, navíc nevím, jak bychom zaplatili v takovém počtu, cvičitelku a pronájem prostor. Já navíc potřebuji aerobní aktivitu, takže takové cvičení se organizuje opravdu špatně (rychlá chůze, kolo, nebo cvičení kardiozóna). Asi mi opravdu zbyde jen ten večer.
ja dam malyho spat v pul 8 a pak na to musim hned vlitnout jinak jak si sednu tak se uz nezvednu.. ale hodne pomahaji fotky toho jak bych chtela znovu vypadat neob tak.. takze tu prdel zvednu I o pul 9.. samo ze ne kazdy den.. dneska to na to nevypada.. sem ko a ani nemam byt z ceho..
Moji kluci si chvilku hráli, chvilku cvičili se mnou a pak chvilku prudili, ale museli počkat. Vždycky jsem cvičila když byli po jídle. Nočník a pití jsem obstarala během cvičení. Samozřejmě to nebylo tak v klidu jako když je pohlídal manžel, ale dalo se to. Tomu staršímu to dokonce chybí, stále se ujišťuje, jestli po porodu budu zase cvičit 😀
ráno, než všichni vstanou, budík na 6h a už jedu 🙂
@hojda no neboj, já se na HEAT dostanu taktéž pravidelně - jednou za rok 😀 Já vím, je to drahé, na druhou stranu si vyčistíš hlavu a prostě z toho stroje hodinu neslezeš, takže efekt to má i kdybys šla 1x za týden. Nehledě na to, že můžeš dát malou do kočárku a hezky svižně jít na procházku a možná spálíš víc kalorií než domácím posilováním s obsluhou mládeže 😉
@hojda no já mám malýho ve školce zrovna tam i pořádají kurzy cvičení,takže si jdu prvně zacvičit a pak jen seberu malýho a frčíme domů..cvičit doma bych asi nemohla,to by mi nedovolil 😀