Omlouvám se, pokud zde téma již je, nevyznám se v tom, jak to zde vyhledat.
Ráda bych se zeptala, jak mohu zhubnout při kojení.
Zda při zdravé pravidelné stravě (která pokryje můj příjem) a nějakém pohybu nebude malá ztratná na živinách v mléku, případně nebudou chybět živiny mně? Já vím VŠE o výživě, ale o tomhle toho moc nevím.
Pokud např. bez kojení bych hubla s 1700kcal (a určitý podíl bílk,sach a tuk) tak s kojením mám příjmat dejme tomu 2000kcal?
doufám, že chápete dotaz a poradíte mi.
mám 172 cm, 95kg, rodila jsem se 110kg, dcera má 5m, před těhu 60kg
nechci dceru ani sebe obírat o živiny atd, nechci jich zas mít mnoho, chci at obě prospíváme, malá přibírá a já hubnu 😀 😀
tak se tedy ptám na vaše zkušenosti 🙂
PS: kojením já nehubnu... ☹
To je kravina!!!!
Je dokázané, že strava matky nemám vliv na množství, ani kvalitu mléka (vychází se ze zkušeností z rozvojových zemí, kde je v podstatě hladomor a matky přesto mohou plnohodnotně kojit). Stejně tak je pravda, že kojící matka nemusí navýšit svůj kalorický příjem, jen by měla dbát na pestrost stravy a vyváženost. Takže upravit si jídelníček můžeš úplně stejně, jako by si nekojila. Při rychlé ztrátě tuků se z těla vylučují škodliviny a v nějakém množství se mohou dostat i do mléka. Proto by to chtělo hubnout s rozumem a pozvolna...vlastně stejně jako u nekojících, tak, jak se běžně doporučuje kvůli jojoefektu🙂...
Mimochodem znám spoustu kojících mamin, které z obav koliky a nadýmání u miminka nejedí v podstatě nic, během pár týdnů zhubnout x kg a přesto miminko prospívá a nikdo to neřeší. Takže být tebou, tak to prostě neřeš, jez tak, jak bys jedla při hubnutí a držím palce, ať se dílko podaří🙂...já osobně také kojením nehubnu, pořád mi chybí takových 7kg, ale nemůžu se dokopat - žeru jako horník a čekám, kdy začne to kojení konečně makat🙂)))
Pěkné informace jsem našla v článku a ve videu na stránkách vím, co jím. Tak se mrkni: http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/zdrava-vy...
Třeba ti to taky pomůže 🙂
Já teda kojením nezhubla, když jsem přišla z porodnice, tak jsem měla z celkových 22 kg 16 dole. Jakmile jsem se rozkojila lezla váha nahoru o 5 kg, no a jak jsem začala menstruovat po 8 měsících po porodu (stále jsem kojila), tak během měsíce vylítla váha o 10 kg! Z mého pohledu je to o hormonech, někdo kojí a hubne, někdo kojí a spíš tloustne, stejně tak jak na každého působí jinak antikoncepce. Kojila jsem plně! téměř 8 mesíců, a pak do dvou let dcery kolikrát i 15 za den. Byla jsem přesto silně v nadváze. Teprve rok po odstavení se mi podařilo shodit 10 kg a to jsem výrazně neměnila jídelníček - stravuju se poměrně zdravě. Až teď se vracím pravidelně ke sportu a váha jde zas dolů.
Ja bych do toho sama nesla, akorat by clovek mohl zmenou stravy ublizit treba miminku, a nebo si zajit pro radu treba za vyživovým poradcem
Tak ted mi to konecne doslo...vsak ja prece klidne muzu byt na diete :D jist zeleninu a ovoce a ryby a kureci a semtam hovezi a mlecne vyrobky a suchary s vlakninou nahradim pecivo 🙂 jen si dam pozor na ty nadymave veci a je to 🙂 ja taky jen kojenim nezhubnu ..a taky budu muset zase cvicit ,to da rozum 🙂
To jsi přibrala v těhu 50kilo? To je teda hezký no 🙂 Kam se hrabe mých 21kg. Já teda u prvního všechno shodila během 9 měsíců...stravu jsem nijak nehlídala, kojila jsem a chodila na dlouhé procházky. Cvičení jsem teda neprovozovala...nebyl čas, chuť ani energie 🙂 Držím palce ať jdou kila brzy dolů...