Ahoj všem. Jak sportujete a cvičíte po šestinedělí? Nechcete si navzájem děláš sparing partnery a povzbuzovat se? Já jsem před otěhotněním chodila běhat a cvičila doma s Jillian Michaels nebo Shaunem T. Ale běhání mě ještě dva měsíce po porodu bolí (klouby). Pustila jsem se do Body Revolution a po pauze mi to dává strašně zabrat. Jak jste na tom vy?
@rozarka69 moc držím palce, aby nic nebolelo a šlo to hladce. Mě ta ztracená fyzička hodně trápí, stejně jako kila navíc, ale holt to tak jednou je, dělám to nejlepší co můžu a dál se uvidí. A kdyby to náhodou nešlo úplně hladce, napiš, ať tě můžu podpořit 🙂
Protože mám už druhé dítko, nedaří se mi doma utrhnout na cvičení čas, takže stejně jako před porodem (chodila jsem do šestého měsíce), chodím na kruhový trénink a fyzička se zlepšuje týden od týdne, ale to břicho, to je pořád děs (druhé dcerce jsou tři měsíce a začala jsem v jejích sedmi týdnech)
@eva_sajdla to jsem si přesně říkala, že s dvěma dětmi a po druhém dítěti to bude mnohem složitější, máš můj respekt. Na kruháč chodíš někam do studia, nebo cvičíš doma? A jak dlouho ses dostávala do formy po prvním dítěti?
Jinak mně na břicho dost pomáhá jóga se sadie nardini na YouTube. Hodně se zameřuje na správné dýchání a střed těla. Ale musíme si přiznat, že břišní svaly prostě dostaly zabrat a potřebují péči.
@janicka_tkanicka a jak se ti dari v cviceni? Nebo kde na to beres cas? :D ja jsem uplne vyflusla, nevyspana a bojim se, ze toho casu bude opravdu malo..
Já se taky přidám. I když u mě to cvičení je tak trochu (trochu víc) spíš parodie na cvičení. Mám degenerativní onemocnění kloubů a navíc nesnáším ten "keep smiling style" cvičitelek aerobiku atp., takže tohle nepřipadá v úvahu. Ale před těhotenstvím jsem denně chodila (jako jiní běhají, já mohu jen chodit) a docela dost jsem díky tomu zhubla a zformovaly se mi nohy. Teď se snažím se k tomu vrátit, i když mě kvůli nadváze (mám 10 kg nahoru) bolí nohy. Zatim se mi střídavě daří dosáhnout těch 7 km denně (což je cca oněch 10 000 kroků) a snad se dostanu zpět na svých 15 km.
Možná že se někdy dokopu i k nějakému třeba pilates, ale jak se znám, tak to hned tak nebude.
Ale pokud by se někdo chtěl přidat, můžeme se vzájemně hecovat, kdo má na krokoměru vyšší cifru, nebo si dát nějaký společný cíl (třeba cestu na Měsíc)... Dokud chodíme s kočárkem a můžeme chodit normální chůzí. 😉
@rozarka69 no tak dneska jsem vstávala v pět :D ale to spíš tak vyšlo, než že bych si kvůli cvičení přivstala. Syn teď jednak dostal deku s hrazdičkou a už si na ni navykl tak, že tam sice musím být, ale nemusím si hrát s ním, takže vedle něho třeba žehlím nebo právě cvičím. Teď jsem načala třetí týden body revolution a není to tak hrozný. Jen mě bolej kolena. S dítětem je to zatím dobrý, ještě jen leží na zádech. Ale nemám obavy, že bych měla málo pohybu, až se začne batolit.
@kexina já určitě chci (ale budu muset pořídit krokměr), taky denně dáváme tak těch 7 - 10, svádím to na vedra.
Miloš Škorpil teď vypracoval roční plán běžeckého tréninku pro naprosté začátečníky. A začíná právě chůzí, jen střídá tempo. Chci tomu dát šanci, protože se po desíti měsících neběhání cítím být naprostým začátečníkem. Odkaz zde http://www.bezeckaskola.cz/clanek-2811-rocni-be...
@janicka_tkanicka Popravdě po prvním dítku jsem na to nějak víc kašlala a cvičit jsem začala, až když byl malé rok a půl 🙂. Jinak cvičím ve studiu, protože doma je zkrátka pořád něco důležitějšího na práci :/.
@eva_sajdla A břicho to zvládá? Protože když dělám to BR, tak občas nějaké ty cviky na břicho trochu flánku, když mě tam píchne nebo zabolí. Trochu se o ně bojím 🙂
Taky se pridavam,jsem necele tri mesice po porodu...ale nemuzu se k nicemu dokopat,ale tak to u me bylo vzdycky...potrebuju nejak namotivovat,ale jak???
@pucmelinka a co si teda udělat challenge v chození? Líbí se mi ta kexina myšlenka, mohly bychom dát denní limit minimálně deset tisíc kroků (to je cca 7km). Stejně chodíme ven s kočárem. Já teda krokoměr nemám, ale stáhla jsem si Endomondo, se kterým jsem běhávala každou novou trasu. Dneska jsme s prckem ušli krásných 12 km. A na konci týdne si sem napíšeme, kolik kroků, respektive kilometrů jsme za ten týden ušly. Co vy na to, holky, chcete?
Pokud chcete spíš něco na posilování, udělám challenge na prkno a dřepy. Rozpis na měsíc. Měl by někdo zájem?
@janicka_tkanicka myslim,ze je to super napad...ja mam fit naramek od xiomi,ale musim stahnout appku...
Kazdopadne to posilovaci je taky skvelej napad,to potrebuju spis...hubnout ani nepotrebuju,max par kilo,ale zpevnit potrebuju jako sul...sice mam bricho stejny jak pred tehu,ale uz tenkrat to byl rosol 😀
Tak cekam jen na rozpis 😉
Tak fajn, zítra to sem hodím a můžeme začít 🙂
@janicka_tkanicka ok,tak se tesim...jeste se ovsem dokopat 😀
@janicka_tkanicka tak to je super, že máš na to cvičení čas 🙂 Můžu se zeptat, ve kterých partiích jsi nejvíc nabrala? Já v nohách (konkrétně stehna). Nic neobleču :D jsem z toho na nervy. Snažím se každý den chodit s kočárkem na procházky. Vždycky na hodinku. No víc zatím nedám. Hrozně mě pak bolí spodek :/ Jak jsi se cítila první cvičící den po porodě?
Ahoj holky, pokud můžu, taky se ráda přidám, jsem cca 3m po porodu a taky se nějak nemůžu dokopat. Cvičila a chodila jsem téměř do porodu, ale teď se nemůžu donutit a moc mi to chybí.
Dřepy
1. Den 30 dřepů
2. Den 50 dřepů
3. Den 75 dřepů
4. Den 60 dřepů
5. Den odpočinek
6. Den 60 dřepů
7. Den 90 dřepů
8. Den 50 dřepů
9. Den 45 dřepů
10. Den odpočinek
11. Den 120 dřepů
12. Den 40 dřepů
13. Den 75 dřepů
14. Den 125 dřepů
15. Den odpočinek
16. Den 80 dřepů
17. Den 50 dřepů
18. Den 125 dřepů
19. Den 50 dřepů
20. Den odpočinek
21. Den 145 dřepů
22. Den 80 dřepů
23. Den 40 dřepů
24. Den 100 dřepů
25. Den odpočinek
26. Den 75 dřepů
27. Den 50 dřepů
28. Den 150 dřepů
29. Den 95 dřepů
30. Den 175 dřepů
Dřepů je spousta druhů, mně se pro náš účel líbí ten čínský, protože kromě posílení spodní části těla a svalů pánevního dna navíc protahuje bedro-kyčlo-stehenní svaly, které máme po těhotenství přirozeně zkrácené (nebo třeba i sedavým způsobem života nebo během). Kdyby těch dřepů bylo moc, ještě existuje varianta zmíněná v článku níže - každý den tolik dřepů, kolik vám je let. Tuhle volím já, protože ještě s chozením a Jillian už by to bylo na mě moc.
Tady je technika ze školy síly
https://xman.idnes.cz/skola-sily-cinske-drepy-p...
Prkno
1. Den 10 vteřin
2. Den 10 vteřin
3. Den 15 vteřin
4. Den 20 vteřin
5. Den 25 vteřin
6. Den 25 vteřin
7. Den 30 vteřin
8. Den 30 vteřin
9. Den 30 vteřin
10. Den 35 vteřin
11. Den 40 vteřin
12. Den 40 vteřin
13. Den 40 vteřin
14. Den 45 vteřin
15. Den 45 vteřin
16. Den 50 vteřin
17. Den 55 vteřin
18. Den 60 vteřin
19. Den 60 vteřin
20. Den 60 vteřin
21. Den 60 vteřin
22. Den 65 vteřin
23. Den 65 vteřin
24. Den 70 vteřin
25. Den 75 vteřin
26. Den 75 vteřin
27. Den 75 vteřin
28. Den 80 vteřin
29. Den 85 vteřin
30. Den 90 vteřin
Tohle je jednodušší varianta, protože krátce po porodu se přímé břišní svaly nemají zbytečně namáhat. Prkno posiluje celý střed těla, ovšem intenzivně. Ale pokud jste v šestinedělí necvičily cviky na posílení a uvolnění svalů pánevního dna, vůbec bych tuhle chalenge nedělala. Jinak zase prken je spousta, já volím to na loktech, protože mám problémy se zápěstími, ale je to na vás.
Technika zde https://xman.idnes.cz/skola-sily-hardstyle-plan...
Dejte vědět, co jste si vybraly. Není to časově náročné a upřímně ani výsledky nebudou zázračné, i když bychom si to všechny přály. Spíš nás to má nakopnout a postupně dostat k pravidelné silové aktivitě. Jsme sice v kategorii hubnutí, ale hlavně musíme být ydravé a silné těhotenství nám dalo pěkně zabrat. Všem držím palce a pokiud se nějaké výzvy zúčastníte, piště sem v průběhu svoje pocity - to nic není, to je pro sraby, dneska jsem se na to vykašlala (to nepište 🙂
@pucmelinka To dáš 🙂 navíc obojí se dá dělat i s prckem. Dřepy v šátku (náš malej je tak tuhej, že v širokým úchopu drží jak prkno) a prkno nad miminkem.
@rozarka69 Já vlastně nevím, kde jsem nejvíc nabrala, přijde mi, že úplně všude :D a do kalhot se samozřejmě taky nevejdu, jen do těch, co mi dřív byly trochu volnější. Ale jestli tě bolí pánevní dno, určitě se radši vrhni do cviků na pánevní dno dle hesla nejdřív zdravá, potom štíhlá.
https://www.youtube.com/watch?v=932D2-Whp8cMěla jsem po porodu strašně bolavou levou kyčel, sotva jsem se belhala po pokoji. Všichni mi říkali, že se mám šetřit, tak jsem se šetřila. Pak jsem se dočetla, že na to pomáhá chůze a začali jsme chodit na procházky, teprve až dva týdny po porodu. A pomohlo to úplně zázračně. Měsíc po porodu jsem se cejtila jako velká frajerka, tak jsem vyběhla s kočárem indiánskou chůzí a kyčel se mi kvůli tomu málem vrátila do původního stavu. Takže proto pořád jak ohraná deska hlásám nespěchat za hubnutím, nejdřív musí být všechno dost silné a pevné, aby tělo zvládlo zvýšenou zátěž.
@ladka40 Jasně, přidej se, čím víc, tím líp. Tohle je přesně na takové to nakopnutí, moc času to nezabere a tělu to připoměně, jakej byl pohyb fajn. A hlavě taky. Napiš, s čím začínáš.
@kexina Takže spolu se teda motivujeme k chození?
@janicka_tkanicka
Ahoj, já asi na to chození založím zvlášť diskuzi. At tady pak není zmatek, jedni budou mluvit o dřepech, druzí o chození... Už mám vymyšlený i plán, ale chvilku to potrvá, než se s vámi podělím. Potřebuji k tomu počítač a k němu se dostanu až v pátek, až bude prtě u babičky. Tak prosím o trpělivost, na konci týdne vám všem dám vědět. Zatím si nažhavte krokoměry. Ok?
@janicka_tkanicka díky za video 🙂 No do kalhot se také nevlezu :D Chce se mi plakat nad tím, když je obleču jen pod zadek a nebo do půlky stehen :( :D Kdepak jsou ty dny, kdy jsem si naivně myslela, že porodím a budu hned krásná :D A jak ti jde cvičení? 🙂 Zlepšuješ se?
@janicka_tkanicka ja budu delat prkno,ale az od tech 30 vterin,mozna i na vic...prkno uz jsem i ted parkrat delala,takze v pohode...
Byla jsem u fyzioterapeuta,bricho mam.ok,muzu uz posilovat vsechno...panevni dno mi nedoporucil,spis naopak,pry bych posilila jen jednu cast a zbytek ne a ze to udela vic skody nez uzitku...a ze pokud nemam problemy,at se tomu vyvaruju...a ze nejlepsi je na posilreni panevniho dna sex a orgasmus 😀
Satek nemam,tak budu posilovat bez malyho,tu chvilki vydrzi v pistylce,v kosiku,nebo s tatinkem...
Mozna zacnu i ty drepy,uvidim,jak mohe kycle dovolej...na ty teda taky cvicim,i na bederni pater...
@rozarka69 Spíš jsem stále unavenější. Dneska jsem se rozhodla, že chůze s kočárkem mi jako kardio stačí a budu s Jillian jen posilovat, protože dneska jsem byla tak unavená, že jsme se celé dopoledne jen váleli v posteli. To nemůžu připustit
@janicka_tkanicka No, břicho je na tom fakt špatně, ale docela rychle se to zlepšuje. Třeba na prknu pozoruji zlepšení s každým cvičením.
Tak jsem se konečně dokopala k založení té slíbené diskuze o chůzi. Kdo bude mít zájem, je tady - https://www.modrykonik.cz/forum/chci-shubnout/kazdy-krok-se-pocita/
@janicka_tkanicka @ladka40 @pucmelinka
Skvela diskuze a rada se pridam 🙂 pred porodem jsem delala to stejne co ty. Jsem teda stale v sestinedeli ale uz se tesim az budu moct jit behat. Trosku se bojim, ze me bude bolet spodek. Jsem 15 dni po porodu a stehu mam hodne. Nemuzu zvedat ruce, protoze to dole hned boli. No tak uvidime zda pak zacnu jen nejaky protahovanim nebo rovnou zkusim Jill 🙂