Ja vám šla kila po porodu dolů?

kecalka2
13. srp 2015

Ahoj maminky mám doma 14denní miminko a vím že možná předčasně plašim ale zajímalo by mě jak jste daly kila dolů po porodu vy?Jestli vám to šlo samo nebo jste musely máknout.Já přibrala v těhotenství 18kg z toho mám dole 9kg po příchodu z porodnice a zatím váha pořád stojí.Měla sem vždycky problém zhubnout každé kilo.Nadváhu jsem nikdy neměla a ted mi chybí ta pevná vůle.Každej mi v těhotenství říkal to dáš dolů jak nic -nepřejídala sem se.Zajímalo by mě co je na tom pravdy jestli z vás ty kila doslova padaly nebo jsou to jen řeči :D a po jaký době

mon_88017
13. srp 2015

@kecalka2 na konci šestinedělí jsem byla zpátky na svým jak váhově, tak rozměrově. Nedělala jsem pro to téměř nic (jenom stahovací pás na povolený břišní svaly), mám "dobrej genetickej základ" a figuru skoro "zadara" 😎

iwet91
13. srp 2015

Ja taky po sestinedeli jsme byla na sve vaze, ale je fakt ze brisko mam takove nejake porad 😀

ireniq
13. srp 2015

Já jsem sice přibrala jen 10 kg, 7 kg nechala v porodnici a za pár dní byla zpět na své původní váze, takže pohoda, ALE usnula jsem na vavřínech, měla jsem hrozný chutě na sladký a pocit, že když kojím, tak si nic nesmím opírat, no a z váhy, která v šestinedělí vypadala docela dobře, najednou po 3 měsících 7 kilo zase navrch (z 59 na 66 kg). To mě docela vyděsilo a začala jsem se krotit, takže už to neleze, ale taky neklesá (prcek má 8m, nyní kojení+příkrmy). Pro mě je teď důležitý ne pře.írat se, i když na mě přijde mlsná, akutní hlad nebo nedostatek času na vaření neřešit čokoládou, no a ňákej ten rychlejší pohyb by se hodil, ale zatím nedořešeno co a jak.
Povolený břicho je ještě jinej problém :-/

lucykal
13. srp 2015

Kila uplně hned a ještě vic bylo to psychicky hodně náročné předčasné narození dcery a i jsem málo přibrala. Ale břicho mě dost zůstalo (měla jsem císaře)

lani1
13. srp 2015

tak já přibrala 18 kg z 51 a teď mám po dvou měsícíh pořád 61 a myslím, že jen tak dolů nepůjdou, protože žeru víc než v těhotenství, to kojení je věc!🙂) chtěla jsem začít cvičit 6 weeks 6 packs abs, ale musím se poptat doktorky, pár lidí mi řeklo, že bych něco náročnějšího cvičit neměla..

zo_ja
13. srp 2015

Nech to zatím na hormonech, v šestinedělí se pořádně vyspi a hlavně pořádně najez. Při kojení je jinej metabolismus, takže jez dle chuti a potřeb. Já u prvního jedla za dva, víceméně ležela a stejně jsem na konci šestinedělí měla původní váhu.
Velký vliv mají hormony - znám zase holky, který při kojení mají kila nahoře, to by padly hladem a stejně nezhubly, a váha šla dolů až kojit přestaly. Hormony prostě. Netrap se tím.
Pokud budeš mít kila nahoře i po šestinedělí, tak často stačí se prostě nepřejídat, hýbat, k tomu trochu spánkového deficitu, nebo později akční batole, nebo pak další.... Když mělo druhý dítě rok, tak jsem měla i při kojení a řádném jezení minus 3 kg oproti své váze před prvním těhotenstvím - a tak to má hodně žen.
Tvoje váha plus minus nějaký to kilo není žádnej problém, nic kvůli čemu by ses měla trápit, důležité je, aby Ti bylo dobře, abys dobře fungovala, byla spokojená, pak bude spokojené i dítko, nebude mu nic chybět. Když kojící maminky drží dietu, vede to u dětí někdy k zelené stolici a tomu, že dětí mají hlad, bolí je bříško atp. Řešit to můžeš víc, pokud bude potřeba, až jednou přestaneš kojit, do té doby to má fakt čas.
Samozřejmě není ideál v noci dlábit tabulky čokolády a tatranky, ale zase někdy kus čokolády tělo potřebuje. 😉

scruffy
13. srp 2015

Vím, že pro někoho je to těžké, ale na váhu vůbec nemysli, zvlášť jestli kojíš, je to individuální, někdo je prostě tlustý i po roce, někdo je už týden po porodu zase na své váze a kila mu ubývají dál. Já přibrala v těhotenství 16 kg, v porodnici jsem nechala cca 3 kila ( takže jenom to co vážilo mimino 🙂 , byla jsem celá nateklá, na břichu pneumatiku a teď po 8 jsem se dostala postupně na svou původní váhu, přiznám se, že necvičím, v jídle se nijak zvlášť neomezuju, ale pořád kojím, takže to bude tím.

klouzek
13. srp 2015

Kila šla sama dolů,už když jsem šla z porodnice byla jsem na své původní váze,pak jsem kojila a šla jsem z váhou ještě o 2 kg dolů

vrtule333
13. srp 2015

První dceru jsem měla ve 22 letech-přibrala jsem 14 kg a do cca 3 měsíců jsem měla pryč 18 kg. Druhou dceru jsem měla ve 32 letech-přibrala jsem 18 Kg a na svou váhu jsem se dostala po roce a něco. Třetí dceru mám ve 35 letech-přibrala jsem opět 18 kg,je jí 9 měsíců a stále mám ještě 9 Kg nahoře.Nemám čas cvičit ale mám pocit že se hejbu dost,ale dolů to nejde 😒
A/Je pravda že kojením to jde dolů líp-obě předešlé jsem kojila víc jak 18 měsíců a tahle třetí je bohužel na Sunaru.
B/ Když je člověk mladší, jde to líp dolů.
C/ Při dvou malých dětech není čas na nic pokud nemáte hlídání, protože večer doháníte to, co přes den nestihnete.

pisisvori
13. srp 2015

Prvni tehu 19kg navic pri pro normalniho cloveka hodne velke diete, porod v 34 letech, dcera 3950g, v porodnici zustalo jen 6kg, ale do 3m jsem mela zprt vahu pred tehu. Pribrala jsem po odstaveni 5kg, diky tomu, ze jsem zacala vic jist behem kojeni a uz se nechtela vracet k tomu nejedeni drive.

Druhe tehu 16kg navic pri zdrave strave bez prejidanu, pro nekoho i mirna dieta ( maso, zelenina, prakticky bez priloh a peciva). Porod ve 39 letech, Dcera mela take 3950g, ale v porodnici zustalo 9kg a 2 tydny po porodu uz jsem mela navic jen 3, na konci sestinedeli jsem mela o 3 mene nez pred tehu. Stale kojim, takze mohu jist i prilohy, zmrzlinu atd a vaha se drzi. Uvidime po odstaveni.

U obou tehu bez jedine strie😉. Po prvnim 16ti mesicnim kojeni jsem mela prsa hezci nez pred tehu a kojeni. Ted uz je na nich trochu znat gravitace, ale spis to mozna bude vekem nez kojenim. Bohuzel jak je napsano vys tak ja jsem take na deti neustale sama bez hlidani, obe nespavci, takze na potrebne cviceni nebyl a neni cas ani sila😞

pisisvori
13. srp 2015

Jinak se pripojuji kr komentari @zo_ja . Sestra a kolegyne v praci pri kojeni take spis pribirala, slo to dolu az kdyz odstavily.
Jen naopak pri spankově deficitu, bez hlidani a s akcnim ditetem zase naopak nekdo tloustne, protoze se musi najist, aby prezil, ji v rychlosti to co uvidi a be ci by mel a ji vecer, kdy ma jedine 15 minut klid😔

lv
14. srp 2015

Mě se kila kojenci držely též, +8-10, váha vždy šla dolů tak po 2letech (víc jsem jedla, i sladké). Po 14dnech zadržuje tělo vodu, zásobu tuku na kojení, tělo potřebuje 9m na srovnání, po 9m těhotenství.

ada22
14. srp 2015

Zatím to neresim, protoze s tim nic neudělám, ale jsem pripad co kojenim nehubne. A to každý den padam na hubu vyčerpáním. Mala ma ted 4 týdny a starší bude mit 4 roky. Snazim se alespoňrano vvyrazit ven. A pravidelne jist. V září jde naštěstí starsi do skolky, takže po skončení šestinedělí zacnu sportovat. Minule nic jiného nepomohlo. V porodnici jsem nechala 4 z 16 a ted doma 3, ale už se to nějak kouslo a nejdou dolu.

bubbi
14. srp 2015

Já jsem přibrala 13 kg, z toho 6 nechala v porodnici. A protože dcera byla kombinací uřvance s nespavcem, tak zbývajících 6 zůstalo během dvou měsíců někde na noční trase obývák - ložnice 😉

krucis
14. srp 2015

Vahu bych tak brzy po porodu neresila. Ja mam jeste porad 10 kg navic z prvniho tehu a maly budou v lednu 4. Puvodne 62 kg a ted dlouhodobe 75 kg...U druheho tehu - malymu bude ted rok - jsem do 3 mesicu byla na puvodni vaze 75 kg. Snazim se sportovat, ale neni moc casu. Take nutno dodat, ze stale kojim a malou jsem take dlouho kojila, tak doufam ze az odstavim tak to pujde dolu lepe.

pavlapl
14. srp 2015

Mě všechny kila nabraná v těhotenství po všech dětech zůstali a ne a ne je dát dolů. Prý se hubne kojením ale u mě to opravdu neplatí. Kojím 6 let a nic.

vilibalda
14. srp 2015

Po prvním dítěti šla kila dolů sama, za ten rok, co jsem kojila, jsem měla o 3 kg méně než před otěhotněním. Ale šlo to dolů postupně, nehubla jsem, ani necvičila cíleně. U druhého dítěte jsem v porodnici nenechala skoro nic a kila dolů nejdou... kojila jsem stejně jako první dítě (rok) a navíc jsem měla víc pohybu (4. patro bez výtahu jsem musela chodit 2x s každým dítětem zvlášť). Netuším, čím to je. 😖

petrinda
14. srp 2015

Přibrala jsem cca 9kg, již po návratu z porodnice jsem byla na původní váze a nyní ještě asi o 3 kg méně. Od porodu je to 4 týdny, ale pravda je, že jsem začínala na váze 88kg před těhotenstvím.

prinzesz
14. srp 2015

ja som rodila cisarom, mala som 33 rokov ked sa mi syn narodil jeho vaha 3650, ked som sa po navrate domov postavila na vahu mala som o 9kg menej ako v den porodu, aj mi to slo prve dni rychlo dole, ale potom sa to akosi zastavilo a rucicka na vahe zacala ist opacnym smerom, ja som urobila dost zasadnu chybu na zaciatku, a to ze som nejedla a nespala hoci som mohla, syn nastastie pekne spinkal.. ja som mala stale akysi divny pocit ze musim byt hore a strazit ho.. keby nieco.. na varenie som nemala energiu takze som jedla jogurty a pila mliecne kokteily, a zajedala to cokoladou a priberala.. dost ma to nicilo.. az po dvoch rokoch sa to dako ukludnilo a teraz som skoro na svojej povodnej vahe.. ale zas uz stihlejsia byt nechcem lebo to mi je uz zle, teraz mam asi 63kg pri vyske 175

ladyhacek
14. srp 2015

Mě tedy velmi snadno, ale pár kilo bych ještě brala a teď už to stojí. Váhu uvádět nebudu protože je astronomická (pro mě) vždy jsem trpěla nadváhou a během těhotenství jsem naštěstí moc nepřibrala:
Na začátku jsem 4kg zhubla a ty nabrala + 3-4kg další. V porodnici jsem nechala 6kg.
cca do 2 - 3 měsíců jsem měla dole 20 kg > cca 19-21 si stále držím (zhubla jsem cca 23kg, ale ty 3kg jsou zase zpátky > zmrzlinky asi 🙂.

Hodně piji, jím častěji a chtěla bych říct menší porce, ale já mám pořád hlad takže tady to moc nefunguje. > jak kdy.
S malým než začali ty vedra jsem chodila 1-2x ven na procházku. NEpiji limonády (/občas džus) a snažím se jíst zdravěji.

barborka09
14. srp 2015

@kecalka2 Tak já za celé těhotenství přibrala 10 kg. Když jsem přijela z porodnice, měla jsem dole 12 kg. Ovšem dva měsíce po porodu jsem měla nahoře zase 14 kg. A to si myslím že jsem se nepřejídala. Celkem by mě zajímalo kdo přišel s tou teorií že kojením se hubne - pěkná blbost.

akankeo
14. srp 2015

@kecalka2 to neodhadnes, ja jsem s prvni pribrala 10 kilo a tech 10 kilo sem si odnesla z porodnice, malinko jsem zhubla kdyz bylo male pul roku, ale to sem zase otehotnela. Moje prvni dcerka byla do pul roka hodne narocne dite, ja byla neustale nevyspala atd. U druhe sem pribrala dalsich 15 kilo, kdyz male bylo pul roku, mela sem vahu po detech pryc, nevim jak se to stalo, snad ze mala byla klidne miminko a i kdyz to byl ficak, byla sem vyspala a navic casto a pravidelne zdrave jedla aneb jidla pro rok a pul stare dite. Kdyz bylo male neco pres rok, vracela sem se do prace a mela vahu jako v 16, o 10 kilo min nez pred tehu a nehubla sem, necvicila, jen sem chodila s prckama na prochazky a behala kolem nich. Pak prisel zase stres a telo si nabralo zpatky co potrebovalo, takze ja osobne si myslim, ze ta vaha je hodne o pohode, kdyz budes mit pohodove dite, nebudes po nem dojidat, ani se prejidat, ale budes pravidelne jist a pravidelne se hybat s ditetem, pak zhubnes. Jakmile ti to zkomplikuje stres jako nedostatek spanku, tak i s jidelnickem od vyzivove poradkyne s vahou nehnes (mela sem prave u prvni a nic)

mysicka_lb
14. srp 2015

Většinou mateřstvím holky buď výrazně přiberou, nebo výrazně zhubnou. Na mě to nemělo vůbec, ale vůbec žádný vliv. V těhotenství jsem přibrala 9 kg, v porodnici nechala asi 6 kg a ten zbytek v průběhu šestinedělí (nevím přesně kdy, nevážila jsem se). Dále dolů už ani o deko. Pak se nám rozbila váha, rok jsme žádnou neměli, a když jsme si koupili novou, ukázala mi zase tu samou hmotnost, kterou jsem měla po skončení šestinedělí, těsně před otěhotněním i x let zpátky. Kojila jsem a stále kojím a jinak nedělám vůbec nic...

majkylove
14. srp 2015

přibrala jsem 23kg,malej má 2 měsíce a nahoře mám ještě,nebo jenom,ted nevím 😀 4kg.podotýkám že já vyloženě žeru,cpala jsem se v těhu vším lepším,cpu se dál,ikdyž samo už na to není tolik času,ale o to hůř že si to pak doháním večer 😅 i přes to chci říct že je to super výsledek z tolika kil a věřím že i ten zbytek spadne sám 🙂 kila mě netrápí vůbec,v oblečení už to jde,ale jinak je tělo jeden velkej rosol,na to už holt ale pomůže jen cvíčo 🙂

pomnena
14. srp 2015

ono to bohuzel neni o kilech, ale o povolenych svalech a celkovym nezpevneni. Ja treba sla hned z porodnice s minus 4kg od vahy pred otehotnenim-takze vyrazne mene, ale bricho a vytahanou kuzi mam furt,zadek jak rosůlek 😠 Ale urcite se to cvicenim vrati nebo zlepsi, kila bych fakt neresila! Spis pevnost, ohebnost, kondici a dobry pocit! A na nejake diety radeji zapomen!Doprej si co chces, ale omez mnozstvi

aklin
14. srp 2015

Za těhotenství jsem nabrala 20 kilo, z toho dolů šlo 11 kilo a se zbytkem bojuji což jsou 2 měsíce. Zintenzivněla jsem cvičení, začala jsem jezdit na kole a brzo budu bruslit in-line. Není možné, aby to nešlo dolů.

lucykal
14. srp 2015

co cvičíte např po císaři? už budu 5 měsíců po.

werunqa
14. srp 2015

U prvního dítěte jsem přibrala necelých 10kg.Vážila jsem se týden po porodu a byla jsem na své váze.
U druhého jsem přibrala nějakých 17kg a to jsem dala dolů tak za 2-3 měsíce?ani přesně nevím,neřešila jsem to.Podstatné pro mě bylo,že jsem oblekla svoje věci a víc jsem neřešila 😎 .
Ale určitě tomu pomohlo kojení.Syn to ze mě krásně všechno vysál 😀 .Jen ta kůže po druhém dítěti nic moc,hlavně zadek a stehna-chce to zpevnit 😉 .
Po prvním jsem cvičila Pilates a to bylo super..teďka chci zkusit něco podobného 🙂

mia_mia88
14. srp 2015

Pribrala jsem 7 kilo. Cekala jsem, ze to necham v porodnici. Zvazila jsem se ale az 14 dni po porodu. Dole bylo 13 kg od porodni vahy. Ted po sedmi tydnech mam dole dalsi dve kila. Takze celkem 15 kg. Kojim na pozadani i 15x denne a mala pribrala skoro dve kila. Takze si myslim, ze me proste vysava... Jinak celej zivot jsem se musela drzet v jidle, jinak bych byla obr. Ale v tehotenstvi a ted to vubec neresim. Jim sladky a dopravam si... je to ironie a hormony asi.. 🙂

akankeo
14. srp 2015

@lucykal nejlepsi jsou tury s prckem v satku, je to i se zatezi a clovek procvici cele telo. Kdyz byl mladsi dceri rok, byla jsem jak z posilovny, zpevnene ruce, nohy, zadek i bricho a necvicila sem, ale obcas je clovek musel nest obe, jednu sem vzdy nesla v satku no a kdyz si k tomu da clovek trochu teren, procvici cele telo. Chodila sem s detma kazdy den dvakrat nejakou prochajdu kolem 5-10km, podle casu lesy, kolem reky atd, mame tu pomerne dost kopcu a fakt to stacilo tlacit kocar a druhou nest a jeste to vsem pomohlo po zdravotni strance, deti nebyly nemocne, dokad nezacaly chodit do skolky a i tam jsou z odolnejsich a ja byla fit jak nikdy, snad to ted zase dozenu 🙂