Ženský! Všude čtu, jak jsou maminy hubenější než před otěhotněním, a to jen kojením! Já kojím už šest měsíců a váha ukazuje pořád + 5 kg, teď jsem trochu i přibrala.
Je pravda, že jím hrozně. K snídani melta, pak něco k obědu a večer většinou pečivo se šunkou, často něco na zub.
Pohybu mám dost, jsem denně venku tři hodiny s kočárkem a pořád chodím.
Dřív jsem byla zvyklá jíst pravidelně a běhat, takže ta chůze mi asi nic nedává. No, cítím se hrozně. Obrovskej zadek, boky, stehna... :(
Jak zhubnout při kojení? Za rok se chceme snažit o druhé, takže nechci nějak moc sportovat, abych to zase pak mohla zahodit... spíš jak jíst, aby šla váha zaručeně dolů a neohrozila jsem tím kojení?
Díky za rady. 🙂
@tsasenka Hehe, to jsme na tom úplně stejně. Já přibrala 21 kg, 14 kg nechala v porodnici a teda ještě 3 kg jsem zhubla dva měsíce po porodu. Pak se to zastavilo a teď začínám pribirat. O tom cukroví mi ani nemluv! :D Kalanetiku? O tom jsem zatím jen slyšela, ale nemám ani páru o tom, co to je. Ale jestli to funguje, tak do toho jdu taky! A měnila jsi nějak jídelníček, když jsi začala tu kalanetiku cvičit? A kolik minut kolikrát týdne?
@nejkulatoulinkatejsi Já cvičím podle knížky http://www.databazeknih.cz/knihy/kalanetika-1639 dá se to teda sehnat jen v antikvariátech nebo na aukru atd.
Ze začátku to zabere asi hodinu, než si načteš, jak přesně se cviky dělají. Jak se to naučíš, tak to zabere tak 45 minut. Stačí cvičit 2x týdně. Jídelníček neupravuji, ale jak cvičím, tak pozoruji, že i míň jím.
Jsem se i nafotila a přeměřila, tak jsem zvědavá na výsledky. Teď se snažím cvičit denně, ale ono to nejde, jak mě bolí tělo 😀 Takže ob den, ob dva. Jak mi to vyjde, jak mi spinká děťátko 😀 Případně se to cvičení dá rozložit na celý den 🙂
@nejkulatoulinkatejsi http://www.kalanetika-a.cz/me-zacatky-s-kalanet... tady trochu inspirace 🙂 Potřebovala bych parťáka, abych měla s kým porovnávat výsledky. Manžel mi řekl, že budu po mamce koule, že je to zbytečné. ☹
@tsasenka Dekuji, jen co bude cas, prostuduji to. To, ze manzel řekl? To není moc teda podpora...
Ja pribrala 30 kilo, v porodnici sem nechala 9 kg pak jeste neco malo slo dolu, ale po pul roce sem mela stale 15 kg nahore. Od rijna (8 mesicu po porodu) sem zacala pocitat kalorie a ted mi chybi sundat jeste 5 kg😉 stale kojim, male bude 11 mesicu a myslim ze hlady netrpi😉
@terezama Fakt? To si nedovedu představit... ale když to bude nutné, klidně to dělat budu. Vypadam hrozne, a celulitida taky strašná, přitom i dost piju (převážně zelený caj).
Ja plne kojim uz 7 mesicu, v tehotenstvi jsem pribrala 22kg, ctrnact dni po porodu jsem mela o 18kg min.. ale zaboha se nemuzu zbavit tech 4kilo.. ale je pravda, ze ja zeru jak prokopnuta, sladky, slany.. vsechno 😀 takze si rikam, ze kdyz uz nehubnu, tak alespon nepribiram 😀
@nejkulatoulinkatejsi pred tehotenstvim sem mela 70 kg a rodit sem sla se 100😉 mela sem hodne pohybu v praci a od 8 tt sem sla na neschopenku, tak to šlo rychle nahoru. Tahle dieta mi vyhovuje, ze nemam hlad. Po kazdym jidle piju caro kvuli mliku a kazdou nedeli jezdime k rodicum na obed a ten si dam normalne.😀 ted se mi myslim tak 1,5 kg vratilo ( cukrovi) ale to pujde zase dolu. Me jednou rekla znama, ze pres zimu jeste vic priberu, ze to nevydrzim a diky tomu sem zacala hubnout. Fakt doporucuju😉
@nejkulatoulinkatejsi Hele, já kojila 13 měsíců a zhubla jsem 3 kila pod počáteční váhu před otěhotněním. Ale já přibrala v těhotenství 18 kilo a ani nevím jak...... Teď jsem znovu těhotná a jde to navrch pomaleji jak u prvního těhotenství - ale je to asi tím, že je mi furt zle 🙂
@nejkulatoulinkatejsi Já kojením nezhubla nic - přivezla jsem si z porodnice 3 kila oproti původní váze nahoru a nezhubla jsem pak už ani deko - naopak od začátku příkrmů jsem jen přibírala. Měla jsem stejný názor, že chceme druhé, nebudu to hrotit, ale když už jsem se nevlezla do žádných mých hader a celkově jsem měla o 7 kilo víc než před otěhotněním, tak jsem se šprajcla.... to bylo přesně před rokem - teď mám o 10 kilo míň, postavu jakou jsem neměla tak min 7 let a chtělo to jen upravit jídelníček a pitný režim a sportovala jsem všehovšudy 3x týdně 20 minut - zúčastnila jsem se Výzvy 21 dní, ta mi strašně pomohla s prvními kily dolů a cvičením a jídelníčkem a pak už to šlo dolů samo.
@nejkulatoulinkatejsi Zelený čaj pijí ti, kteří chtějí vážit méně.Aspoň jsem to četla.
@nejkulatoulinkatejsi našla jsem na youtubu video s kalanetikou, je to podle té knížky, akorát chybí cviky na břicho. Tak kdybys měla zájem, pošlu odkaz 🙂
@tsasenka Určitě, budu rada!
je to teda v ruštině, ale pokud si nastuduješ, jak se ty cviky dělají, tak není problém tomu porozumět. Jen ta Ruska dělá max. počet opakování, což na začátku nejde, k tomu se člověk dopracuje postupně, jak mu začne sílit tělo
Zdravím, mluvíte mi z duše, jakoby jsem vas příspěvek psala ja 🙂 5kg nahoře a nejde se mi jich zbavit a stravuji se taky mizerně :/ pise se zde p kalanetice, ta mi vzdy pomohla, ale nějak nevim, jak to stihat s malou(4mesice) :/
já hubla - a to tak, že jsem byla fakt hodně hubená. Ale nijak jsem se o to nesnažila, pamatuji se, že po prvním porodu jsem se strašně cpala čokoládou, protože mně kojení bralo energii. A když byla J. větší, tak jsem jedla dost nárazově a třeba v jednu zjistila, že jsem ještě nic nejedla. A to se pak asi i smrskne žaludek a člověk jí míň. Takže nemám pocit, že bych si nějak odpírala - naopak mi přišlo fajn, že můžu jíst co chci a nepřibírám, ale většinou jsem toho asi moc nesnědla... A taky děti byly obě dost náročné - spaly od narození dost málo, přes den tak 3 hodiny a v noci jsem se taky moc nevyspala
@tsasenka Dekuju, dnes začínám! Ta ruština nevadí. 🙂
@nejkulatoulinkatejsi Tak pak dej vědět, jak to šlo 🙂
Ahoj, tak já mám 7 měsíční holčičku, kojím a nezhubla jsem vůbec nic. Celkově jsem přibrala 22 kg v těhotenství. 14 jsem nechala v porodnici a stále se nemůžu zbavit těch 8. Ale začala jsem cvičit kalanetiku. Přeměřila jsem se, ale už teď vidím výsledky, je mi volnější sukně. Na váhu se bojím vlézt, ale po měsíci jsem zvědavá na výsledky.
Ještě přestat chodit na cukroví a bude to super 🙂