A je to tady, svátky a moře jídla = kila navíc 😂
Nastává čas hubnutí, tedy od ledna, aneb do léta v normě 😊 Nějaké tipy na pohyb? Cvičení podle Youtube, něco zábavného, co člověka bude bavit? Nějaké tipy? A co jídelníček, na co si dát pozor? Kolikrát denně jíst a jaké množství? Kde si vypočítat počet kalorií na den?
Házejte sem tipy a pojďme se navzájem motivovat 🏋️♀️
Ahoj, před těhotenstvím jsem cvicila pres online doma a to s Dančou Hájkovou, fitness trenérkou. K 30dennim plánům má vždy jídelníček, různé týdenní a měsíční výzvy. Cvičí s ni baby z celé republiky, tak je možný, že najdeš nové kámošky z Tveho města a různého věku (od holek kolem 20 az po zensky, co jsou babičky). Ty plány má fakt propracované, pro členky i recepty a videa navíc (treba právě o jidle a pití)... na fb je fajn komunita holek, co se podporují a je to jedna z mála skupin, kde nejsou hejty. Když jsi nemocná nebo jedeš na dovču, tak se da členství stopnout. Fakt doporučuju 💪🏻👌🏻 https://dancavideo.cz/
Posilovací gumy, menší činky, hlavně pravidelně - aspoň 3x týdně, 40min minimálně. Ve stravě hlídat dostatek proteinů a vynechat prázdné kalorie typu sladké limonády, bonbóny atp.
@felis
Děkuji Ti, to vypadá vážně skvěle, asi koupím to členství 😁 Potřebuji shodit tak 5-7 kg, není to moc, ale vím, že opravdu shodit - to bude chtít obrovskou změnu...a člověk potřebuje nějaký bič, aby měl výsledky... Chci se cítít lépe a hlavně do plavek na léto ve formě 😊
Preju, at se daří! 5-7kg je celkem v pohodě, ale řeknu Ti i to co říká Danca: nekoukej na vahu, ale na centimetry, ale to se vsechno dozvíš v clenstvi. S Dančou to půjde. Když budes mít krizi, tak stačí napsat holkám a hned Te podpori (bud FB skupina, whatsapp skupiny podle kraje v ČR). Mě členství naučilo, se pravidelně hýbat. Po těhotenství určitě zase s Dančou začnu 😊
Mně úplně stačí naházet jídlo do kalorických tabulek a postavu pak zpevnit na elipticalu.
Já potřebuju do leta taky tak 5-7 kilo ale začala jsem už v létě 😁 od té doby mam dole cca 5 kilo. Jde to sakra pomalu ( mám hypothyreozu a pořád mi lítají hodnoty takže hormonálně naprd) ale jde to 🙂 jsem v kalorickdm deficitu, 3-4* týdne beham a 1-2* týdne mám silový trénink podle fitify nebo Garmin trenéra.....
Na hubnutí mi nejvíc pomohl běh (ale často, minimálně 4x týdně) plus prokládáno dlouhýma procházkama. Porce jídla se pak zmenšily samy, protože po tom běhání jsem nějak ztrácela pocit hladu. Ale skladba jídla zůstala, jedla jsem vše, co předtím, takže i sladkosti.
@lamiaaa
Po běhání jsi ztrácela pocit hladu? Myslím, že tohle má 99% lidí jinak. Jinak běh není můj šálek kávy, to už raději ty delší procházky...
@felis
Děkuji, vypadá to slibně. A ano, nejvíc je znát přibírání na oblečení, člověk se najednou cítí v těch kalhotech narvanej jak prase 😂 A je to i vidět, je hrozný se cítit tlustá, nemám to ráda...Mám v práci kolegyni, nadváha tak 30 kg a je s tím asi v pohodě, vypadá takhle nejméně 3 roky a je to bohužel čím dál horší 😶 Nikdy nechci dopadnout takhle, že mi to bude jedno...
Ja zacala v kvetnu, videla jsem se na fotkach. Prvni jsem vysadila sladke-to byly dve kila dole. Behem leta jsem zacala chodit na prochazky, dvakrat denne po hodine, bejem skolniho roku na to nemam cas, ale do i z prace chodim pesky, vlastne vsude se snazim chodit pesky a mit urcity pocet kroku. Od zari jsem si pridala desetiminutove cviceni na posileni urcitych partii. V listopadu jsem dala uz 20 minut denne - to me nezabije casove i energeticky - dvacet minut si najdu. Bohuzel v prosinci bylo tolik akci a vseho, ze krom kroku jsem nemela na cviceni prostor ani energii. Ted jsem lehla, takze cely mesic nebudu cvicit, ted ani chodit. Ale zhubla jsem 7 kilo, ted od ledna, az budu zase cajk, zacnu nanovo. Vsichni me chvali, ze jsem zhubla a ze mi to slusi, sama to citim taky tak. Ale nehrotim to, vim, ze to musi jit pomalu, aby se to udrzelo dal. Oblecu si i veci, ktere jsem mela na sobe pred 15 lety a tremi detmi 🙂))
no, sama nevím, jak je to možný, ale opravdu to tak bylo, ten menší hlad. Chůze je taky super, doporučuju zkusit nordic walking s hůlkama a střídat terén, nebát se dát si občas kopce.
Na hubnutí jsou super kalorické tabulky. Když si jídlo hlídáš podle toho, tak zhubneš. Jedla jsem tak nějak vše i sladké. Cvičení mě moc nebaví. Na jaře a v létě běhám. Přes zimu se občas hecnu a dám si nějaké kardio z YouTube. Jinak se nějak extra nehýbu, ale měla bych se zase přinutit, protože ráda jím.
Tiffany Rothe, je to taková fajn latinoafroamericanka, mě to s ní fakt baví, hlavně u cvičení neskáče a výsledky vidím, zeď jsem měla pauzu celý prosinec, ale v lednu pojedu nanovo, syn jde na operaci ,tak s ním budu pak doma, tak už se na ní zase těším. 😅
Vrhla jsem se na hubnutí s lu.cy.ka z IG, jede dle kalorických tabulek a není to tak těžké. Na FB je užitečná skupina Hubneme s KT pro inspiraci.
Už přes rok chodím na kruhový trénink a doma mě baví cvičit podle MadFit.
Přerušovaný půst (8:16, nebo 6:18)
Já hubnu tak trochu nedobrovolně, kvůli žlučníku mám dietu, ale během týdne jsem zhubla už 7 kilo, takže jsem spokojená že to jde dolů bez práce 😃
@klokanka31 No ja takhle u zlucniku zhubla 20 kg, ale po operaci behem pul roku deset zpet, no a pak to slo taky pekne nahoru 🙂))) Tohle totiz neni zdrave hubnuti, to telo si tu zatez pamatuje.
@miryp
Děkuji, tohle vypadá skvěle a nemusí se nic platit, stačí jen cvičit 😀❤
@ajja87 ahoj, strida se 10 a 30 minut... někdy je 2x10 minut a nekdy, později v plánech 2x30 minut. Samozřejmě si můžeš dát více 10ti minutovek - to je na Tobě. Ma tofakt vymakane a výsledky clenky opravdu mají. Taky ma ruzne vyzvy: na bříško, zadeček, nožky... a krokove vyzvy. V plánech jsou i dny pro odpočinek, ale pokud se.na to cítíš, tak to nemusíš dodržovat a jet klidně v kuse, ale sama za sebe můžu říct, že regenerace má něco do sebe.
Před dvěma lety jsem přesně takhle v lednu začala cvičit s Balance tv, holky mi jsou sympatické. 😂 Vždycky jsem se hecla a prostě ty jejich tréninky jela. Pak jsem otěhotněla a konec. 😂 Ted bych chtěla zase začít, tak uvidíme, jak to budu s dcerou stíhat. 😅