Hubnutí kojením, je to fáma nebo pravda?

mo_nick_a
18. led 2017

Ahoj. Teď jsem četla článek o hubnutí při kojení. Je to fáma nebo pravda? Já jsem velmi stěží zhubla to,co jsem v těhotenství přibrala. A to jsem se nikdy nepřejídala ani nemlsala. Jak jste na tom vy? Zhubli jste už při kojení nebo až pak. Děkuji za případné rady jak na to 🙂.

lucizal
18. led 2017

Ja si myslim,ze je to,jako vse,individualni. Ja treba z porodnice prijela se 3kg navic a pri kojeni jsem 7 kg pribrala (za 8 mesicu). A to jsem jedla spravne 😉

evee24
18. led 2017

Já dojela z porodnice ještě s 2kg navíc a ted sem pod svoji váhou 2 kg. Přijde mi že porad hubnu. Kojím skoro 8 měsíců.

martaska78
18. led 2017

Já kojením zhubla parádně, horší to bylo když jsem přestala 🙂

mo_nick_a
autor
18. led 2017

Mám kamarádku,která dokonce musela přestat kojit,protože už byla kost a kůže. Já jsem pořád stejná a to je to při tom takový zápřah s prckem a tělo si to drží :-/

sara84
18. led 2017

Ja kojenim pribirala, u obou... ☹ ani gram dolu,byt jsem se snazila...

oplatecka
18. led 2017

Já jsem kojením zhubla a to jsem jedla hodně sladkého. Mám o 5 kilo méně než před otěhotněním...

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
annamina
18. led 2017

Já byla s kojením do půl roku na své váze, teď po deseti měsících mám - 2 kg a jsem ráda. Na jednom roce chci přestat kojit. Mlíko mám už jen v jednom prsu. Sladké si dám jinak bych s nervama nevydržela a jím rozumě. Tělo mám spevněné díky sportu a pohybu před otěhotněním.

naomi6
18. led 2017

@mo_nick_a tak ja jsem to mela pokazde jinak. S dcerou jsem spis pribirala na vaze. Jako tlusta jsem nebyla, ale oplacana dost. U syna jsem mela opacny problem. Zacala jsem postupne hubnout. Kojila jsem docela dlouho (necele 2 roky), ale pak uz jsem musela skoncit, protoze jsem byla kost a kuze, unavena, nevyspala, vyhubla. Kojila bych jeste rada, ale uz jsem to fyzicky nedávala. Takze si nedelejte starosti s par kily navic. Hlavni je zdravi a spokojena maminka i ditko. Budte rady, ze muzete kojit. Je to krasne obdobi, i kdyz i dost vyčerpávající 😉

lv
18. led 2017

Nespravedlnost vládne světem 🙂 záviděla jsem hubnoucím, váha stála celé kojení 8 měsíců + 10kg, až po ukončení šla dolů.