Ahoj je tady ještě někdo takový exot jako já 😁🤦 ? Snažím se zhubnout kvůli prediabetes. Mám 160 cm a nyní 86,9 kg . Strava se změnila od září a od ledna se změnila o 100 % . Zapisují si do kalorickych tabulek a ano chybí mi většinou nejakych 1000kj. Sacharidy si držím okolo 100-130g , tuky okolo 97g , bílkoviny i vlákninu doplňují taky . Cvičím cca 4-5x týdne cca 30min směs posilování +kardio . A výsledek 🙈 od ledna minus 1 cm v každé partií a minus 1 kg .... Já už se tomu musím prostě smát protože jsem asi jediná na světě která dělá Všechno a výsledek prd . 🙈🙈
píšeš, že ti chybí 1000kj ... zapisuješ si tam i ten pohyb? jestli to není ještě víc..ono to není jen o tom jíst zdravě, ale taky jíst dostatečně...dokud nebude mít tělo tento pocit (že jíš dost), stále se mu nebude chtít vzdát tukových zásob🙂 to může být jedna varianta např.
jestli můžu doporučit tak si ten příjem spočítat podle kalkulačky MJT a pak už do tabulek pohyb nedávat 🙂 https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
Pijes dostatok vody? Ja som s tym mala velke problemy a telo zadrzovalo vodu = vaha mi stala a ani v cm to neslo dole... Inak ja voci kalorickym tabulkam som velmi skepticka pred nedavnom som im dala 2. (poslednu) sancu a uplne zle mi vypocitali kalorie a cely jedalnicek kolko coho by som mala prijat🤦🏼♀️ uz neviem presne cisla ake mi dali len bielkoviny som si zapamatala 111g pri vahe v tom case 60kg😂 urcite odporucam na ten jedalnicek niekoho, kto sa vyzna nech ti vypracuje a kaloricke tabulky pouzivat maximalne na zapisovanie nie vypocet denneho prijmu... Dalej problem moze byt aj v cviceni kardio (alebo este polymetricke cviky) v pohode 4-5x kludne napriklad beh aj kazdy den mozes ale 1 partia tela na silovom treningu by mala sa precvicovat 2-3x do tyzdna aby si svaly aj oddychli a cvicis spravne? Ja som pri zlej technike doma si znicila chrbat a tiez som nevidela roky vysledky az teraz ked 2 mesiace cvicim s trenerkou je to o niecom inom... A ja tiez roky som si myslela, ze nikdy neschudnem, robila som vsetko mozne aj kazdy den trenovala aj sa hybala ale vysledky sa dostavili az ked som zacala s trenerkou pracovat... Urcite su ludia, ktori maju to stastie a dokazu to aj samy ale za tie 2 mesiace je to co si schudla naozaj velmi malo a niekde musis robit chybu a najlepsie ti poradi odbornik
@lipline v tabulkách mám 6700 kJ podle této kalkulačky mám 5800 kJ takže vlastně jim dostatečně
@klchudik nastavovala jsem podle kalkulaček třeba na paleosnadno . A dřu se jak krava a nic z toho
@gdpr ano začala jsem pít více vody . Dříve jsem pila třeba jen sklenici denně , teď vypiju cca 1,5 - 2 l denně i tak je to málo ale pro mě velký úspěch
@urquell je to nastaveno dobře jen věk mám o rok méně . 😊 👌Teda tak to koukám a netuším jak to mám zvládnout tolik sníst 🥴
Ja mam od Michala i jidelnicek. A misto diety vlastne furt jen zeru 😂 Mutes mrknout i na fb skupinu Fitness motivaton cz. Pro inspiraci.
Ano, je to málo - začínala jsem na o kousek menší váze než vy, aktuálně si udržuji +/- 60kg, mám denní příjem kolem 8000kj a když cvičím víc jak 2x týdně, tak jde váha i tak dolů 😉 určitě si přidejte, akorát se zbytečně trápíte - mě začátcích hodně pomohly informace z téhle stranky - https://www.charliehofitness.cz/kalkulacky.php
Držím palce😉
hlavně to po sobě nechtěj zvládnout ujíst najednou.. je potřeba hezky postupně přidávat 😉
@dashyyy děkuji 😊
Podobná kila jsem měla loni ještě o 3 víc. Teď mám asi -10 kg. Něco málo jsem nabrala zpět, ale držím se. Píšeš, že tuky máš 97g? To se mi nějak nezdá. To bys musela držet keto nebo LC. Kolik máš bílkovin?
@fandysek_1 cca 90-100 ale už to nevím přesně , změnila jsem si to na čísla co mi poradily holky . Ano v podstatě to bylo keto/ lc . První jsem si držela sacharidy do 60 g ale zvedalo mi to glykémku takže jsem musela přidat ,ale stejně jsem nehubla ani v tom režimu 60 g .
Zvedá ti to lačný cukr? To se na začátku LC nebo keto může stát, ale pak se to srovná.
@fandysek_1 ano zvedal lačný , no zdravý člověk si to možná může dovolit s cukrovkou úplně nevím no, ale i tak za ten měsíc a něco 0 kg 0 cm .
Byla jsem měsíc pod dohledem lékařů na ketu a snížilo mi to cukr. Mám také problémy s cukrem a díky tomu ketu jsem měla za měsíc mnohem lepší hodnoty. Je důležitý i dobré nastavení bílkovin. Měla jsem 40g sacharidů. Teď potřebuji opět ogtt, aby se ukázalo jestli se to zlepšilo. Lačný cukr není ukazatel všeho.
Tak já už nechápu vážně nic a asi se na to vykašlu 😭😭 po 6 dnech zvýšení příjmu jídla na 6-7 tis kJ . Jsem přibrala a místo původních 87 mám 88.9 😭😭😭 já už fakt nemůžu přiznám že už tak ty potraviny jsou drahé a na poradce prostě nemám takže to vzdávám 😭😭
Já ti nevím. A nebylo by lepší se měřit než vážit? Já nemám na kila žádný úbytek, ale cm jdou dolů. Svaly jsou těžší jak tuk. Třeba je to i tvůj případ. Jaké potraviny myslíš? Tvaroh a sezónní zelenina od farmáře nevyjde draho a dá se z ní dobře vařit.
@fandysek_1 cm taky nic, celkově zelenina , maso , vejce, mléčné výrobky , přijem ( peněz) se zvyšuje , ale s těma cenami jaké jsou teď to vyjde pořád na stejno,+ nežiju sama mám 3 děti a samozřejmě i manžela + barák , takže je dalších milion věci které jsou přednější... Prostě na to prdím nemám už ani motivaci kdyby byl aspoň nějaký výsledek , ...😔. budu dál dodržovat dia dietu to se nemění sem tam si zacvičim to mě baví a hold hubnout nebudu . Ještě mě napadl problém se štítnou žlázou na tu mi krev nikdo nebral
Ale co čekáš po 2 měsících? Většinou se změny dají videt až dyl
@fire85 po 2 měsících musí být změna alespoň malá aspoň 1- 1,5 kg za měsíc . Jdu z velké váhy takže nějaký úbytek ať už cm nebo kg musí být jinak je prostě něco špatně, ale 1 kg za 2 měsíce vážně není ok a je to velmi málo
@fire85 podle toho co jsem se dočetla se má člověk měřit / vážit každý týden a u mě vlastně víc než 8 týdnů nenastala žádná změna, takže to co jsi napsala není úplně tak pravda
U mě byl problém to ujist že začátku jsem se bála najíst abych nepribrala. Musím říct, ze jsem se dost rozezrala a hubla. Zhubla jsem 10 kilo a teď si držím váhu 65 kilo. Chtěla bych ještě trochu ale teď to stojí. Podle mě jis málo proto nehubnes. Jela jsem podle kalorickych tabulek teď mám na svoji váhu cca 1600 kcal a teď mám už prostě hlad😁
Já jsem zhubla předloni přes 12 kg díky kalorickým tabulkám. Pak jsem přibrala a otěhotněla. Tak se na to zase nějak po porodu chystám. Každopádně, sleduju teď na instagramu fit_style_with_eli (je i na facebooku) a ona říká, že u hubnutí nejsou důležité jen kalorické tabulky a pohyb. Ale taky kolik toho naspíš, jakým způsobem jíš, jestli máš na sebe čas, jak sportuješ (jestli ne právě moc). Ona tedy jede hodně Low carb, i když ne u všech klientek. A často zmiňuje, že hodně holek si nastaví hodně nízký příjem a pak nehubnou. A tak s nimi řeší postupné přidávání jídla.
Jinak je super, že si se do toho vrhla a chápu, jak tě demotivuje, že se to nehýbe. Mně vždy když se to chvilku nehýbalo, když jsem byla v té aktivní části hubnutí, tak mi to šrotovalo hlavou. Bylo to děsný.
Tak ti moc držím palce, aby se ti to povedlo nastartovat. Třeba zjistíš, že to bude chtít nějaký ten dohled a našetříš na to. Drž se.
Ahoj, za mne šíleně moc sacharidů a pohyb 30 minut je poměrně málo. Co přesně děláš, jak vypadá celý tvůj den? Ono nejde o to, dřít někde hodiny v posilovně, ale být celkově aktivní, nikdy nesedět víc než 15 minut v kuse a atd... I malé změny můžou hodně. Jsi ještě mladá, to se hubne krásně.
A jak už tu někdo psal, příjem máš nízký, tvoje tělo hladoví a zbytečně si zkazíš metabolismus na celý život. A to že krátkodobě přibereš je na začátku možné, ale to by tě nemělo odradit.
Ještě jedna věc mne napadá složení jídelníčku, ono ani tak nejde dost často o to, kolik máš sacharidů, tuků, ale aby to byla "přírodní" strava, ne různé průmyslově upravované potraviny, záleží hodně za způsobu vaření a atd...
Ahoj já jsem vždy měla problém zhubnout. Ale dalo se to. Nebyla ro hrůza takový zdravý tuk a mleko. Jenže co sem začala antidepresiva protože jsem měla strašný úzkosti nejdřív šla váha rapidně dolů fuj několik 10tek kg ale za rok na lécích vzstoupla o fakt extrémních skoro 30 kg. No mazec to byl. Pak sem je vysadila a otěhotněla takže kg šla ještě výše. Zlom nastal až když sem si zaplatila jídelníček od Adély prokupkove a začal jsem pracovat na svojem vztahu k jídlu. Velká změna byla doplnění vlákniny to pak ty kg šla hezky dolu a taky sem měla limit 10tisic kroku denně. Jako zazrak považuji probiotika od pastelly. Po nich si hezky dojdu a cítím se teď fakr nejlíp a mám pocit ze nemám už ani takový ty nesmyslný chuťe. Nenadarmo se říká že zdravé střeva= zdravé telo a mysl. Btw mám na ne i kodik kdyby někdo chtěl zkusit ať mi dá vědět do zpráv 😉
Máš tabulky nastavené dobře? Já od ledna podle tabulek -12 cm přes břicho ☺️