Ahoj nabrala jsem 15 kilo pri tehotenstvy, a nejdou mi dolu chci se zeptat kdo stim ma jake skusenosti a jak to mate s hubnutím? je mi jasny ze se musi sportovat ale co se treba jí nebo naky pripravky a tak dala...😀
Tak to asi bude chtít zkusit odborníka, poradce pro zdravou výživu, který Ti určí přesný plán. Co je nejlepší jíst k snídani, svačině atd. a hlavně v jakém množství . Vím, že je dobrá knížka od pana Havlíčka, tam je spoustu receptů a rad, ale nevím jestli se to dá napasovat na každého. Ale můžeš kouknout v knihkupecví a uvidíš ;)
Nevíš ve vašem okolí o někom kdo se věnuje zdravé výživě ? Můžeš se zkusit zeptat obvodního doktora, třeba Ti někoho doporučí a nebo zadej do googlu -poradce pro zdravou výživu a město odkud jsi.
Ahoj,ráda bych se podělila o svoji zkušenost s vlákninovým doplňkem stravy VITAE FIBRE, který užívají i moje kamarádky, které měly problém s hubnutím, JO-JO efektem, nafouknutým břichem, zácpou apod. Sama jsem ho začala užívat původně kvůli detoxikaci organismu, ale zjistila jsem, že báječně funguje i na hubnutí. Nejen že člověk přemýšlí co jí, ale zárověň ho to nutí dodržovat i dostatečný pitný režim. Protože jak výrobce uvádí: "aby to správně fungovalo potřebujete dát svému tělu hlavně dostatek vody a vlákniny, ta zpomalí přechod potravy trávícím traktem, zvýší pocit nasycení a zlepší využití živin."
Sama si ho míchám ráno do jogurtu, nebo do lupínků dostatečně zapiji čajem, případně ho do čaje rovnou vmíchám( nevzniká hnusný gel jako třeba u psyllia 😖 ), dávám si ho po každém tučném jídle, má dobrou schopnost vázat na sebe tuky a cukry. Od té doby co ho užívám chodím pravidelně na záchod 😀 , zhubla jsem již 4kg(za 2 měsíce), užívám si pocitu nenafouklého bříška 😉 . K tomu troška pohybu a bude to super.
Zadej si podle názvu výrobku VITAE FIBRE a nabídne Ti to odkazy na eshopy- lékárny. A jíst, co máš? Myslela jsem to tak, že když už užíváš něco pro zdraví, přemýšlíš nad tím, s jakým jídlem to spojíš...např. nenasypeš si to na bůček 😀 můžeš přidat do pomazánek, polévek, omáček, atd...tím pádem pro celou rodinu....
Navíc píšou, že obsahuje vitamíny, probiotika, prebiotika, minerály- vše v jednom 😉
Zkus to třeba tady
http://www.pro-hubnuti.cz/hubnuti/kontakty.php
Pokud se do toho pustíš sama, do nějakých diet a nejdení, jen se ti zpomalí metabolismus a je toho začarovaný kruh.
Obecně - minimálně pětkrát denně malé porce něčeho, co neobsahuje moc živočišných tuků (ze zvířat🙂 ), do začátku minimum příloh a převažovat můžou bílkoviny (kysané mléčné výrobky, sýry, libové maso - kuřecí, rybí, telecí, k tomu hodně zeleniny. Fajn je jíst nejpozději kolem páté, šesté, pak už jen třeba torchu čerstvé zeleniny.
Ovoce - citrusy, jablka, kiwi, jahody.
@berenika39 Jo dekuju je tam email na nakou poradkyni z Kolina tak jí napisu🙂
@kacka1992 no logicky, proto jsem ti to poslala 😒
Mě pomohl čistě přírodní Emulips forte, upravilo se mi tím zažívání a celkově organismus, takže kilíčka mi šly pak krásně dolů a jelikož to užívám preventivně pravidelně, tak jsem nic nenabrala zpátky, i když jim, co chci
Ahoj 🙂 nejdřív se zeptám jestli kojíš. Při kojení se totiž nedoporučuje moc hubnout, ne nějak drasticky. Asi si přeješ, aby ty kila byly co nejrychleji dole, ale asi bych Ti poradila -jdi na to pomalu a zdravě. Vyplatí se to, bude to mít dlouhodobější efekt. Rozhodně bych nezkoušela žádný tabletky a prášky, akorát ti to rozhodí metabolismus. Jez hodně ovoce a zeleniny, vyhýbej se kalorickým přílohám, sladkým nápojům, přidej procházky s kočárkem a kila půjdou postupně dolů. Existuje hodně knížek kde najdeš dobrý recepty a typy na zdravá, výživná, ale zároveň nekalorická jídla🙂 Hodně se doporučuje jíst kuřecí nebo krůtí maso, ryby, jako příloha brambory, rýže a hlavně těstoviny. Přílohy si dávej menší porce a spíš dej více oblohy. Důležitý je pohyb, bez toho to nepůjde ( nemusíš se mučit v posilovně, stačí chůze, delší procházky, jízda na kole, dobrý je i plavání). Nezapomeň, že důležitý je hubnout zdravě, ne rychle 🙂 Tak hodně štěstí 🙂