Hubnutí bez cvičení

20. črc 2023

Mám dotaz ohledně hubnutí. Ráno si dám snídani. Např dva rohlíky, šunku, nebo jindy sladký koláček..na oběd polévka plus hlavní jídlo.. žádná zdravá strava podotýkám. A žádnou večeři už nejím. Tzn poslední jídlo někdy ve 14:00. A každý den něco málo zhubnu. Je to tak v pořádku že hubnu i když necvičím.a nejím zdravě?

cilkat
20. črc 2023

A jak dlouho jsete v tomto režimu ochotná a schopná jet? ... Já vím, že se "přerušovaný půst" často doporučuje, ale mě třeba rozhazuje cukr v krvi (mám predispozice k cukrovce).
(Jinak ano, máte prostě kalorický příjem menší, než výdej, takže ano, hubnete i bez cvičení... Ale pokud to tělu "nesedne", můžete si velmi ošklivě rozházet metabolismus.)

ilone
20. črc 2023

Není to v pořádku, pokud nechodíš spát v 16.00 hod.. a jíst 2x denně je nesmysl. Buď zkolabujes, nebo to vydržíš a jakmile začneš normálně jist, naberes to rychle zpět a k tomu něco navíc.

pilzzee
20. črc 2023

To je naprosto katastrofalni a neudrzitelny jidelnicek :-/ Muzes jist klidne dvakrat tolik a stejne budes hubnout, a tu snidani prosimte nahrad necim vyzivnym (hlavne bilkoviny a neco celozrnyho). Jinak - ano, hubnout skutecne budes i takto, takze jestli te to bavi a nechybi ti zadny vitaminy a mineraly, tak potom je to vporadku, ale pochybuju 😀

barunka1408
20. črc 2023

to co zhubnete pak hned naberete a při tomto jídelníčku se Vám tělo brzo dostane do "nouzového" režimu a pak se nedivte, že budete tloustnout i ze vzduchu, protože tělo si bude všechno pěkně střádat a bát se hladovění. Jako tyhle super diety akceptuju jen v případě krajní nouze, jakože jdu o víkendu na svatbu a potřebuju dát dolu 3 kg protože nedobnu zip u šatů, ale jinak je to blbooost. Ani přerušovný půst nemá tak dlouhé okno pro nejedení. Takže ne není to v pořádku. Pokud chcete jíst a hubnout, najeďte na kalorické tabulky budete se divit kolik toho jíte a přitom hubnete.

odula
20. črc 2023

Prerusovany pust je v pohodě, pokud za ty hodiny co jis, do sebe dostaneš živiny co tvoje tělo potřebuje (a budes mit kaloricky pokrytej bazalni metabolismus.) Coz podle toho co píšeš se asi neděje. Takže takhle zhubnes, jo, protože máš velkej kalorickej deficit, ale budes podvyzivena, takže vlasy, zuby, svaly v háji. A driv nebo později to pravděpodobně nevydrzis a zacnes mit chutě( kvůli podvyzive ) a hubnutí se asi zpomalí případně zastaví, pac tělo si začne paradoxně ukládat mnohem vic tukovych zasob z toho mala co snis. Takže pokud chceš nějak trvale prerusovanej pust udrzet, tak zkus trochu prehodnotit složení stravy. A zkusit prvně třeba 14+10. Jo - ty nechceš cvicit?

xxx3d
20. črc 2023

ANO můžeš hubnout bez cvičení, ale to jídlo musí mít nějaké parametry,
protože tímhle způsobem přijdeš o značnou svalovou hmotu, která se nabírá docela těžko, takže bych se zkusila zamyslet nad jinou skladbou jídelníčku, případně k tomu jídlu přidala i nějaký pohyb.
jinak se odrovnáš, zdravotně i psychicky.

gdpr
20. črc 2023

Co ma mat spoločne chudnutie s cvičením? Chudne sa z kalorického deficitu a ked v budúcnosti chceš mať zdravotné problémy tak pokračuj v takom stravovaní alebo sa obrat na odborníka lebo toto nie je normalne, uz len to, že vieš ako každý deň máš nižšiu váhu nie je normálne kontrolovať a to vôbec ani narážam, ze posledne jedlo máš o 14 ja uz vyše 5 rokov jem 8hod 16hod "post" moje telo na tom najlepšie funguje a nemam tráviace problémy na ktoré som veľmi trpela ale za tých 8hod mam adekvátny príjem stravy kde sú obsiahnuté vitamíny, minerály, sacharidy, tuky, bielkoviny, vlaknina.. (a dokonca som sa dostala nie raz do kalorického nadbytku a som pribrala pri takom stravovaní 😂)