Ahojky vsem🤩, holky, jak jste to mely s hubnutim po porodu? Jak dlouho a jak, nez jste se dostaly na puvodni vahu? A kdy se vam srovnaly hormony? (ms, padani vlasu, laktace, nocni poceni...) Jsem rok a pul po porodu, z toho pul roku uz nekojim, vaha jde sice dolu, ale zatim pomalu. V tehu jsem nabrala skoro 30 kg a chybi mi necelych 15 dolu 🙈 Puvodni vaha cca 58 kg... Pri kojeni (1 rok) jsem nabirala, ms od 3 mes po porodu... jak jste to mely vy? 😊
Ja mela vychozi vahu 52, behem tehotenstvi jsem pribrala 12 kg a dva tydny po porodu jsem na 54. Kojim a asi diky tomu jim mnohem vic, nez driv. Chodim si dat svacu i behem noci, protoze mi proste kruci v brise. Doufala jsem, ze mi par kg zustane, ale moc to nevypada.
Výchozí váha 52kg, porodní váha 80kg, po porodu 63 tak nějak stabilně.. od malička hodně sportuju a ani to nepomohlo.. pomohl mi až jídelníček sestavený na míru (9cm přes břicho za 6týdnů) a od té doby neřeším váhu ale jen cm a všechno to je hlavně o jídle .. většinou je problém mamin, že jedí málo a pak si tělo všechno ukládá... chce to vyváženou stravu a hlavně dostatek 🙂
Před prvním tehotenstvim 68 kg, před porodem 86 🐷. Do druhého tehu 15 mesicu po prvním jsem měla startovní váhu 78 rodila jsem téměř se stovkou 🐷 teď, téměř dva roky po druhém porodu mám 77 kg (ale cílené hubnu);)
před těhotenstvím asi 75 kg, nabrala jsem asi 10kg na 85, s porodem šlo tak -5, a každé další dva měsíce také -5 (nevyspání +kojení), až sem se dostala pod 70kg a to mi už fakt nebylo dobře. držela jsem se asi na 68 a trvalo mi (krom dalšího těhotenství ) skoro 5 let než jsem opět nabrala na svou optimání váhu aspoň těch 73 kg. Takže já měla opačný problém.
@rosaliia před prvním těhotenství jsem měla původní váhu 56kg, v den porodu 73kg. Potom se mi do roka podařilo zhubnout na 53kg, ale šlo to pomalu a cvičila jsem a snažila se dobře stravovat (nekojila jsem, MS ihned po 6ti nedělí). V druhém těhotenství jsem taky nabrala na 73kg, teď mám 4 měsíce po porodu a mám 58,5kg. Zkoušela jsem cvičit, ale bohužel dcera pak hodně brečí 🤷♀️ (plně kojím, MS stále nemám).
Začátek těhotenství 64,5kg, v den porodu 72,5kg. Teď 14m po porodu váha 56,5kg. Vlasy přestaly padat zhruba v roce malé. První ms na konci 6nedeli, od té doby pravidelně. Nekojila jsem vůbec.
Já měla před prvním těhotenstvím 61kg, přibrala jsem asi 7kg a než nás pustili z nemocnice (asi po 9 dnech), měla jsem zpátky zase svoji váhu. Teď před druhým těhotenstvím jsem měla 64kg (kdyz jsem přestala kojit, tak jsem trochu nabrala) a mám 7m po porodu a jsem na 63kg. Během druhého těhu jsem pribrala opět asi 7-8kg. Takže mě to šlo nějak samo, ale určitě bych si přála postavu víc zpevnit. Jinak vlasy přestaly padat zhruba po půl roce po porodu, MS dorazila až s koncem kojení (u první po roce, u druhého ještě nedorazila), ale jsem teď hrozně unavená, nevyspala, protivná, kruhy pod očima..tak doufám, že se to časem taky zlepší 😏🙏
Vsem moc diky za odpovedi. Doufam, ze se to jeste urychli a brzy budu zase na sve vaze 😉👍🏻 Ale je to boj teda... 🙄
A není lepší zdravě jíst a hýbat se? To by chtěl každý, cpát se vším možným, pak to zapít kafem a tadá 😁
No a ze takovych lidi je, co se cpou, a presto i bez pohybu hubnou 😄
no, pred tehotenstvim 59 kilo, nabrala sem 13 behem tehotenstvi, po porodu sem zhubla na 64-65 a ty se me drzi do ted.. ale sem lenoch no.. necvicila sem ani pred tehotenstvim :D