Do léta postava snů i při kojení, s koktejlem nebo bez?

88jani
13. únor 2017

Ahoj holky,
mám 3 měsíce po porodu, dole mám 17kg a do léta chci shodit ještě 13kg. Jenže moje váha už 14 dní stojí na stejném čísle. Tak mi to trošku štve. Denně chodím na 1-2hodinky s kočárkem, koupila jsem si závaží na nohy, kočár schválně tlačím do největších kopců 🙂. Je tu někdo, kdo se snaží zhubnout podobně? Před otěhotněním jsem hodně cvičila, pila koktejly jako náhražku třeba večeře, tím jsem neměla chuť ani na sladké. Ale co kojím, tak bych vraždila i pro blbou čokoládu 🙂 všude čtu, že koktejly se při kojení nesmějí, tak to neriskuji, nebo máte nějakou zkušenost s nimi?

tehulka1167
13. únor 2017

@88jani tak mi jsme ted po šestinedělí a kojím a taky přemýšlím jak se zbavit kil :D

88jani
autor
13. únor 2017

@tehulka1167 no mně to šlo ze začátku fakt krásně, ale teď se mi to zastavilo a konec 🙂 mám pořád hlavně chuť na sladké a to je peklo 😎

lucajda17
13. únor 2017

@88jani Po třech měsících 17 kg dole?Já mám od porodu po šesti měsících dole 5 kilo,teď už jen těch 20,ale do léta to nevidím.Jsi dobrá a přeji další úspěchy.

hop_ita
13. únor 2017

Ahoj, háčkuji se do tématu, třeba mě tady někdo spasí 😀 já jsem dva měsíce po porodu (císař). V porodnici jsem nechala 12kg a od té doby nešlo dolů vůbec nic. Docela hodně sportuju - dlouhé procházky s kočárkem, 1-2x týdně plavání (uplavu asi 800m), běžky, lyže, bruslení, jídlo si teď fakt hlídám - jím vše, ale střídmě. No už vážně nevím, co s tím, normálně bych už dávno hubla, teď ani Ň! Jestli mě brzdí kojení nebo já fakt nevím co 😒

gracinka7
13. únor 2017

Já jsem za rok od porodu zhubla teprve 2 kila, takže před tebou musím fakt smeknout.

westie
13. únor 2017

@88jani Pridavam se k tematu - jsem dva a pul mesice od porodu (cisar) a zhubla jsem d
20kg, co jsem behem tehotenstvi nabrala, takze jsem na puvodni vaze, ale zacinala jsem na 86kg, takze mam velke rezervy a chtela bych dal pokracovat ve zdravem hubnuti. Snazim se kazdy den chodit na prochazky s kocarkem. Pouzivam fitnes naramek a sleduju si usle kroky, zapisuju si snedene jidlo, coz me motivuje nejist sladke, protoze pak vidim, kolik to obsahuje tuku a cukru🙂 Muj cil je do leta se dostat pod 80kg. Bohuzel nemuzu chodit cvicit na skupinove lekce, protoze mam rozestup brisnich svalu. Ale od ukonceneho tretiho mesice mam cviceni povolene, takze planuju zacit individualne cvicit s fyzioterapeutem. A jinak me kojeni motivuje k tomu nejist sladke (driv jsem ujizdela na cokolade), protoze si rikam, ze z cokolady je zacpa a maleho uz i tak trapi brisko, tak mu to nechci zhorsovat.

lucajda17
13. únor 2017

@westie Prosím tě,když si takhle pěkně zhubla,mohla by si mi říct kolikrát denně jíš?Já totiž snídám,obědvám a potom už většinou nic nejím,tak jestli nebude problém v tom,i když mi teda chybí motivace.Od 15-ti nedělám nic jiného,než že jsem držela diety a v těhotenství jsem žrala jak zjednaná a šla rodit s 99 kg.Nějak bych potřebovala nakopnout,ale je mi jasné,že to nikdo za mě neudělá.Tak jestli by jste mi aspoň nemohly napsat co jíte a tak.Já jsem se totiž nikdy nedokázala vrátit k jedné a té stejné dietě,ale nějaká nová mi vždycky pomohla.

westie
13. únor 2017

@lucajda17 Ja jim ctyrikrat az petkrat denne - snidane, svacina, obed, svacina, vecere. Nestiham varit nejaka slozita jidla a hodne ujizdim na jablkach. K snidani mam vetsinou ovesnou kasi nebo chleba se sunkou, caro s mlekem misto kafe, ke svaicne jablko, k obedu maso/rybu s bramborem/ryzi/testovinami (abych usetrila cas a nemusela stat u sporaku, hodim maso do trouby a nastavim na urcity cas a jdu delat neco jineho), nebo delam k obedu sunkofleky, nebo ryzi se spenatem nebo treba jen s trochou sunky - jsem schopna snist i samotnou ryzi s trochou masla🙂, ke svacine si dam vetsinou zase caro s mlekem (kupuju si caro s vlakninou, coz me i dost zasiti) a jablko a k veceri zase chleba nebo celozrne pecivo se sunkou/syrem. Obcas mame misto hlavniho jidla polevku. Dost casto si taky delam tousty z celozrneho chleba. A kdyz mam pres den chut na neco sladkeho, dam si par susenek bebe. Ale priznam se, ze vubec nezvladam sledovat, jestli jim vyvyazene. Snazim se jist hodne ryby, z masa jime trena veprove s dusenou mrvi nebo kure na paprice bez smetany. K hubnuti mi si nejvic pomohlo, ze hodne piju - diky kojeni mam porad zizen. A taky doma hodne chodim do schodu, protoze mame patrovy dum a za den zvladnu minimalne desetrat jit do patra. Ale posledjich 14 dni uz to hubnuti jde dost tezko, tak jsem zvedava, jak dlouho mi moje vule vydrzi🙂

88jani
autor
14. únor 2017

Ahoj holky, tak já v porodnici nechala pouze 6kg, což jsem se docela zděsila, když jsem doma vlezla na váhu. První dny doma jsem to vůbec neřešila, jedla jsem asi vše.. jenže jsem pomaloučku zjišťovala, že malá trpí na bříško skoro po všem (chleba, pečivo, celozrzné, zelenina, rýže-zastaví stolici), tak to pak šlo rychle dolů. Než abych do ni cpala kapičky na bříško, prostě jsem se omezovala já. Jinak moje váha při porodu byla 90kg (v těhu jsem přibrala skoro 22kg). Když si vezmu, tak před rokem a půl jsem o svatbu měla 61kg a teď 73kg.. no chci to shodit.. nevejdu se do sukní, kalhot... tak jsem vytvořila tuto diskuzi, aby jsme se navzájem podpořili, chlubili se výsledkama, a ještě o to víc nás to nakoplo 🙂

mr_falko
14. únor 2017

pri kojeni bych rozhodne nenahrazovala stravu koktejlem, uprimne receno bych v dobe kojeni nedelala nic, je vcelku logicky, ze telo funguje jinak a hubnuti je spis nezadoucim ucinkem diet apod.
Ja mam 3,5m po porodu a furt mi chybi 10kg a at litam po venku a snazim se to sladky nezrat, tak s tim proste nehnu....

88jani
autor
14. únor 2017

Jinak moje strava za den přibližne: ráno Caro s mlékem, k tomu müsli tyčinku, bo cornflake s mlékem, jogurt, oběd: kuskus s mozzarellou, samotné kuřecí prso, samotný hovězí steak, dušená zelenina s kuřecím... sváča: opět Caro s mlékem, pár ovesných sušenek, véča: lečo, samotná šunka, sýr. Vynechala jsem komplet pečivo, sice mi občas chybí, ale dá se zvyknout.. Holky mi to dáme, ať jsme do léta hezký maminky 💃

88jani
autor
14. únor 2017

@lucajda17 neboj, taky se ti to povede 😉

kituska20
14. únor 2017

Potřebuješ upravit stravu a cvičit hlavně cardio 🙂 mrkni na insanity workout. To jsem cvičila já při kojení a hlídala jsem si jídlo 🙂 denně 100g sacharidů ne víc ne míň a šlo to krásně 🙂

kituska20
14. únor 2017

@88jani a vynechej to mléko nahraď ho třeba rýžovým, kravské mléko není vůbec zdravé

88jani
autor
14. únor 2017

@kituska20 ty jo, tak to je masakr 🙂 DVD sis objednávala, bo stáhla?

kituska20
14. únor 2017

@88jani stáhla na ulož.to 🙂 na každý den (krom neděle) je jedno video 🙂 je to teda masakr ale těch 40 minut ze dne se dá obětovat🙂
První dva týdny jsem nedala ani jedno až do konce 😂 Pak se mi zlepšila fyzička a šlo to super a výsledky byly vidět na první pohled 🙂

88jani
autor
14. únor 2017

@kituska20 no já ještě přemýšlela nad Jilian M., to jsem dala deset minut a byla jsem spocená až na pr* a tohle vypadá ještě hůř 😀 ... neee každopádně stáhnu a zkusím.. děkuju! 🙂

88jani
autor
14. únor 2017

@kituska20 za jak dlouho jsi pociťovala nějaké výsledky z tohodle cvíča prosím?

kituska20
14. únor 2017

@88jani zkusim najit nějakou fotku 🙂 asi po měsíci už jsem měla zase sílu 🙂 muj problém byl jídlo nikdy jsem nedržela dietu tak aby to bylo hooodně vidět ale já se cítila o dost lépe hlavně když mi mizela celulitida😂. Teď po šestinedělí na to plánuju najet znovu 🙂
Škoda ze nemam fotku po sestinedeli někde jsem ji zašantročila.
Prostřední fotka je měsíc po insanity,
Poslední dva měsíce a ta horní 3 měsíce začala jsem do tobo i cvičit pole dance🙂

kituska20
14. únor 2017

Tady po šestinedělí před začátkem veškerého cvičení🙂

lenatu
14. únor 2017

Ahoj holky, nakoukla jsem do téhle diskuze a super! Taky teď hubnu, nebo spíš ještě stále.. 😀.. malýmu už je 10mesicu a já začala cvičit až když mu bylo 8 měsíců. Dříve to nešlo kvůli zdraví.. JINAK otěhotněla jsem na 68kg a rodila na 80kg v porodnici jsem nechala 8kg. Teď mám 63kg a chtěla bych ještě 8kg zhubnout, ale zasekla jsem se 😁.. cvičím každý den ráno na lačno a piju u toho teplou vodu s citronem, každý ráno jóga pak buď pilates nebo klasika fitness.. po obědě jdu ven s kočárem tak na 2h, ale můj problém je, že žeru.. 😀.. ráno piju tu vodu s citronem, po cvičení si dám bílý jogurt s vločkami a banán/jablko.. pak oběd.. to prostě co je, nevyhýbam se těstovinám ani bramborám, knedlíkům nic.. prostě jim vše a to je asi kámen úrazu protože se nemohu z těch 63kg hnout... Nějaké tipy? Já mam strach že když vyradim těstoviny, knedlík atd a pak si to jednou dám že budu mít zas něco nahoře.. :-/ ..

@88jani koktejl bych si nedávala vůbec .. co smoothie? K večeři ze zeleniny, ráno ovocný a nebo k večeři "tukozroutskou" polevku. Jinak teda smekam 17kg dole takhle rychle to je bomba! 🙂

88jani
autor
14. únor 2017

@kituska20 no teda 🙂 fakt super! Zkusím to, potřebuju přidat cvíčo, aby se mi hubnutí zase rozjelo. Já max. že dělám doma zatím jen dřepy a sklapovačky 🙂

88jani
autor
14. únor 2017

@lenatu joo z toho koktejlu jsem asi taky ustoupila, bojím se kvůli malý. Taky mě napadlo smoothie. Aspoň mě nakopne 🙂 Noo knedlíky by omezit chtěly 🙂 bo si dej, ale jen občas a třeba dva. Co zkusit zmenšit porce? To mi dost taky pomohlo.

kituska20
14. únor 2017

@88jani na to si tělo rychle zvykne a bez cardia nebude mizet tuk 🙂

88jani
autor
14. únor 2017

@kituska20 to jů, největší špeky mi šly dolů hned a teď prostě bez toho cvíča už to stojí. Ještě dnes stahuju a začínám. Jsem na to fakt zvědavá 🙂

lenatu
14. únor 2017

@88jani no asi budu muset no, bez ty diety to nepůjde.. já práve že smoothieček mám hroznou energii a kolikrát si zacvičim i večer ale nejlepší je asi ta tukožroutská polévka.. 🙂

88jani
autor
14. únor 2017

@lenatu já třeba na počítání nějakých kalorií a vážení jídla a tak nejsem, prostě spíš se řídím dle zdravého rozumu, co asi tak jíst a když babička minule dělala svíčkovou, prostě jsem si dala dva knedle a malou porcičku a úplně mi to vyhovuje 🙂

slimacikmia
14. únor 2017

@lucajda17 a ostatné, ak chcete schudnúť, toto nie je správny prístup. Potrebujete minimálne toľko kalórií, aký je váš bazálny metabolizmus (tj. energia potrebná pre telo v kľúčovom režime, napr. pre metabolizmus, dýchanie, srdcovú činnosť...), inak telo reaguje stresovo a ukladá si tuky, ako sa vraví "na ešte horšie časy". Navrhujem návštevu dobrej nutričnej poradkune, ktorá vám pomocou prístroja zmeria bazálny metabolizmus, podiel svalovej a tukovej hmoty, objem vody atď. a na základe výsledkov zostaví priemerné hodnoty zložitých cukrov, tukov a bielkovín, ktoré máte počas dňa prijať. Potom stačí písať si jedlo, ktoré počas dňa zjete napr. na kaloricketabulky.cz a pridať pohyb na spaľovanie tukov (vypočítaný z vašej tepovej frekvencie), s tým vám tiež môže poradiť ona, alebo si to nájdete na nete. S písaním jedál je to zo začiatku otrava, ale človek si na to rýchlo zvykne a nezaberie to toľko času. Nízky príjem kalórií je veľmi častá chyba, človek si myslí, že tým zhodí rýchlejšie, ale tak to naozaj nie je. K tomu všetkému je to nezdravé a telo stráda. Držím prsty.

slimacikmia
14. únor 2017

@slimacikmia nie v kľúčovom režime, ala kľudovom... 😒😉

lenatu
14. únor 2017

@88jani no já taky nepočítám.. co mi teda fungovalo tak jsme měli od mamčinýho doktora (má nemocnou štítnou žlázu) tzv "puntikatou" dietu .. a tam byli všechny potrvaniny a měli buď cervenej puntík (ty co se nemají skoro jíst), oranžovej puntík (ty co se můžou jíst do 14h) a zelenej puntík (které můžeš jíst pořád) a to jsem hodně zhubla a i si postavu dlouho držela, víceméně do té doby než jsme začali rekonstruovat dům a nastěhovali se na chvilku k tchýni na vesnici a ta vyborně vaří a to byl pořád guláš, svíčková, rajska, kachna atd.. 😀 no ale zpět k tomu doktorovi (je to Mudr. Martiník z HK) a je suprovej já teda nevím kolik to teď stojí to vyšetření ale tak kolem 3500kc to bude a on přesně řekne co tělu chybí a jak ho "nakopnout" mamka k němu jezdila se štítnou žlázou a ikdyž cvičila tak nehubla a pak on ji právě dál tyhle puntíky (aby si hlídala potraviny) a řekl jí, že by neměla mléčné výrobky ze ji nedělají dobře atd.. a ona díky němu za 10 měsíců shodila 34kg.. jen tím že jedla to co jí podle doktora dělalo dobre, dokonce jedla i pečivo. Tak se k němu asi objednám..