Dietářky od ledna 2025. Kdo je v tom se mnou?

martinka_33
3. led 2025

Dietářky od ledna, pojďme se navzájem podpořit. Držim dietu už dva dny a vubec jsem nezhubla, což je dost demotivující 😭😀😀😀 Až se dohojí naražená noha, začnu makat i na zpevnění postavy 💪 Kdo je v tom se mnou?

tereza0111
3. led 2025

ja teda zacinam az od pondeli, az deti odplavou do instituci, ktere je alespon cast dne budou i vyzivovat, ale plan je jasny!

levandule_k
3. led 2025

Za dva dny toho moc nezhubneš, takže dej tomu čas, buď trpělivá a měj realistické cíle.

llluckaaa
3. led 2025

Ja si od 1.1. zapisuji do kalorických tabulek 😁 Ne ze bych chtěla vyloženě zhubnout, ale rada bych se víc vypracovala. Pohybové se zatím držím dobre. Merit se teda budu zase jen v neděli 😊

martinka_33
autor
3. led 2025

@tereza0111 a máš nějaký jídelníček nebo jízdní řád? Cíl kolik chceš zhubnout? Já bych ráda 10 kilo. Zmenšila jsem o třetinu porce a úplně chci vynechat mlsání typu dortik ke kávičce, pytel chipsu apod. Ale teda zejmena vecerní křoupání mi strašně chybí.

tereza0111
3. led 2025

@martinka_33 cil "nutny" 10, rada bych pak pokracovala jeste dalsich 5 abych byla uplne spoko (a vesla se do vsech satu ve svoji skrini..). Chci nastartovat metabolismus 10 denni dietou, mam nejakou uz z davnych dob o ktere vim, ze je docela dobra (hodne bilkovin, malo sacharidu). Tech 10 dni verim, ze jsem schopna se udrzet jeste nejak. Pak asi objednam krabicky, protoze jak si to mam rozhodnout sama co jim, tak je to vzdcky vic nez zdravo.. + k tomu teda alespon ob den alespon pul hod zatim domaci cviceni. Az se trochu chytnu, tak bych ta za 14 dni 3 tydny pridala alespon 1x tydne fitko a 2x tydne by to chtelo vybehnout. Ale v zime se mi chce hodne malo :/

miryp
3. led 2025

Mně se v rámci hubnutí nejvíce osvědčil přerušovaný půst 10:14 v kombinaci s kalorickými tabulkami, takže v tom pokračuji i letos. Snídani mám v 9:00 hod, oběd ve 14:00 hod a večeři v 18:00 hod. V mezičase pouze piji. K tomu se vracím ke každodenním procházkám po odchodu dětí do školy než mi začne home office a ke spánkové hygieně, neb i to je pro mé tělo velmi důležité, aby reagovalo správně (mám Hashimota a velmi snadno mě špatný režim vychýlí mimo). Jako cíl mám pro tento rok 5 kg jako základ, což už mám ověřené, že i mé porouchané tělo dá. Když zvládnu cokoliv nad to, budu šťastná. V následujících letech se chci zbavit 20 kg.

lenickakl
3. led 2025

Ja jsem si k jeziskovi koupila aplikaci Moje stravovani. Tak ji zatim tak zlehka otukavam. Ale do hubnuti jsem se pustila uz od zari. Jen ted jsem si k tomu poridila pomocnika.

llluckaaa
3. led 2025

@martinka_33 Jinak já si na křoupání koupila bílkovinné chipsy. Navzdory výborným hodnocením mi teda moc nejedou, ale když je nejhůř, tak člověka oblbnou a trochu uspokojí 😀

martinka_33
autor
3. led 2025

@tereza0111 to je dalsi vec, zoufale premýšlím čím do sebe dostat dostatek bílkovin 🤔 Maso drahý (o rybách nemluvim), vejce drahý, řecky jogurty drahý... Tak snad jen hromada luštěnin a ty mi pro zmenu zase moc nejedou... Jsem si vždycky říkala proč ty socky jsou tak vypasený, no jwsne,cpou se hromadou prázdných kalorií.

llluckaaa
3. led 2025

@martinka_33 Hele, já jak zapisuju, tak bílkovin mám hodně a spíš mi chybí sacharidy. Ale je fakt, že teď jsem měla navařenou čočku na kyselo, tak jsem je nahnala rychle. Jinak bílkoviny - kup si ke svačině v Lidlu Cottage light a na večer případně tvarůžky, to jsou ryhlovky, kterými je do sebe dostaneš snadno.

martinka_33
autor
3. led 2025

@miryp se svoji praci si musim udelat jidelnicek uplne na míru, kdyz jeden den vstavam ve 4 tak je snidane v 9 pasé a kdyz jiny den pracuju do jedne rano, tak je pasé večeře v 18h. Ten nepravidelný režim je strašne špatne pro tělo (nejen pro hubnutí).

jijel
3. led 2025

@martinka_33 já já, taky od včera 😁 kalorické tabulky a jelikož mi chybí disciplína na večerní vyžírání čokolády tak spojeno s přerušovaným půstem. Včera v práci dobrý, dnes se uvidí ale zatím snad ok no víkend bude zatěžkávací zkouška 😁
Jinak na bílkoviny je za mě super kefír, kuřecí prsa, šunka, vejce, syrečky a já si kupuju proteiny, ty co mi chutnají si dávám ve vodě a ty co jsou nedobré (ale přece to nevyhodim když to bylo tak drahé) dávám do kefíru, naredim vodou a chutná mi to, ta kyselost to prebije 😁

nnnadja
3. led 2025

@martinka_33 Marti ja bilkoviny dohanim tvaruzkama a hlavne proteinem v prasku,bez toho bych se na hodnoty nedostaly nikdy(neb mi maso moc ani nejede)

nnnadja
3. led 2025

@jijel kupuju bez prichuti a ty jdou narvat vsude🙂

llluckaaa
3. led 2025

@jijel @nnnadja Já mám nejraději z proteinaco. Teď jsem experimentovala a koupila si ActivLab. Nooo, budu ho mít ještě dlouho 😀 Dávám si ho na ochucení ranní ovesné kaše a po posilovně (a to teda se sebezapřením).

barumrallyebum
3. led 2025

Sledovat se po dvou dnech nedoporucuji. V hubnuti panuje nejaka setrvacnost. Proste dva tydny cvicis a vyzis porad stejne. Pak se zvazis znova a hele, dve kila minus 🙂 aspon ja to tak mela.

martinka_33
autor
3. led 2025

@barumrallyebum ráda bych za pul roku zhublq reset kilo, řikám si kdyz jsem za pul roku mohla deset přibrat, tak to musí jít i obráceně ne?

martinka_33
autor
3. led 2025

@nnnadja na to se podívám jak vychází cenově, protože maso můžu, rybs miluju, hovězí steak na přírodno, i michaný vejce, ale nejim to často kvůli ceně... Dám maso, i ovozel radeji detem, ty jsou ve vývinu.

kacka1994
3. led 2025

Ja teda doporucuju si zajit nekam na inbody 🙂 protoze treba muzes ziskat svaly a zhubnout tuky a budes mit pocit, ze ti dieta nefunguje. Ono to teda jde videt samozrejme, ale ja jsem k sobe kriticka a zmeny k dobremu moc nevidim 🙂

martinka_33
autor
3. led 2025

@kacka1994 to se pozná tim že se vejdu do oblečení ne? 🤔😀 Třeba pracovní košile... V létě jsem nosila o cislo mensi a ted je mi tak akorát, spis mensi ta o cislo vetsi, kterou jsem nosila v tehotenstvi 😯 a saty z léta neobliknu, jeste v září co jsem mela na party tam ted nezapnu zip. Do džínů se soukám jako jitrnice 🤮 Fakt jsem nabrala 10 kilo od léta, neuveritelny 🐷 A nemyslim si ze bych tk s cvicenim prehanela natolik abych nabrala 10 kilo svalu mistk deseti kilo špeku 😅

dura175
3. led 2025

@martinka_33 Řecký jogurt kupuju v 1 kg kyblíku (milko, mají v Kauflandu nebo Albertu, když je v akci, mají ho i za 70 Kč), pak je super na bílkoviny odtučněný tvaroh (ten mají třeba na rohlíku taky v 1 kg kyblících), syrečky, méně tučný eidam, cottage, ty se taky dají vychytat v akcích.

barumrallyebum
3. led 2025

@martinka_33 jo, to si myslim realne je. Navic cim vic mas kilo tim rychleji zhubnes. Je jednodussi zhubnout 10 kg kdyz mas 80 kg nez kdyz mas 60kg. Mne se podarilo celkem jednoduse zhubnout 12 kg, jedine co, tak je to narocne na cas. Mohe tipy. 1) rano si chysta
m krabicky, zadna veda. 2) pri kardiu posloucham hudbu, bez toho by me.to nebavilo nebo cvicim dle youtubu. Zadne hladoveni, zadne specialni potraviny ani doplnky stravy za tisice.

martinka_33
autor
3. led 2025

@dura175 sice mi řecký jogurt nejede ale kdyz ho ochutim, bude to skvela snidane 👍 Vážne na bilkovinach musim máknout at ma pak cviceni smysl 💪

martinka_33
autor
3. led 2025

@barumrallyebum mam 75 kilo, to jsem mela naposled pred porodem a to melo jen mimino 4 kila a plodova boda 6 (hned po porodu jsem mela 65) a ty mi vydrzely az do loňskeho léta, nechapu v cem mastal ten zvrat ze kila tolik vyletěly 🤔 ale rekla bych ze to bylo tou bodovou dietkou,co vidim to zbodnu 🤣 a pytlem chipsu temer kazdy vecer.

jijel
3. led 2025

@llluckaaa proteinaco teď skupuju, mám vanilku, ta mi moc nejede teda, takže do kefíru dobrá 😁😁 a vajecnak, těším se že hned po výplatě koupím cookies a oříšek 😊
Jinak my právě měli moc dobry od zdravé proteiny (nebo nějak tak) a pak jsme ze stejne stránky objednali zase a ty jsou teda fakt hnusné, je to jiná značka, obal podobný, tak ty pomaličku ubývají od jara 😃 ale právě jsem někde objevila tu vychytavku s kefirem, jednak je to bilkovinova bomba a pak taky mi chutná i holý kefír a tím si do něj jen přidám příchuť 🙃
Já shodila v roce 2023 od zimy do podzimu skoro 20 kg, 2024 jsem to pomalu nabírala zpět, vůbec mi to nešlo, k tomu osobní problémy řešené sladkým, tak beru že liché roky jsou prostě moje 😃
Začínám na lepší váze než před 2 lety, ale teda ne o moc 😬

martinka_33
autor
3. led 2025

@jijel docela zavidim tem co z nervu nejedi, ja cim vic stresu, tim vic musim neco křoupat 🙄 a ten posledni pulrok sice nebyl stres ale hodne prace a i kdyz praci nemam sedavou, tak jsem se nehlidala a cpala se a cpala 🐷

jijel
3. led 2025

@martinka_33 jo já taky, když jsem aspoň trošku uvědomělá tak kroupu aspoň jen mrkev 😃

miryp
3. led 2025

@martinka_33 no tak to je fakt, že se s pravidelným režimem pak nechytneš, když máš ty směny různě. V tomto směru jsem fakt ráda za kancelářskou práci pravidelně od do.
Co se týká bílkovin, tak já se svými potravinovými omezeními mám výrazný problém naplnit bílkoviny, když se nechci denně cpát x porcemi masa. Pomáhám si tedy hydrolizovaným hovězím kolagenem, kde mi jedna dávka denně pokryje přes 12 g bílkovin z potřebných 104 g (pytel mě vyšel kolem 300 Kč a vydrží na 2,5 měsíce) a pak si pomáhám proteiny (mám na výběr mezi hovězími, luštěninovými, obilnými, ořechovými a semínkovými).

martinka_33
autor
3. led 2025

@jijel nojo to je přesné 😀 včera kdyz jsem u filmu křiupala mrkev,tak mi muž rikal ze jsem závislá na křoupání ale ze pozitivní je, ze ta mrkev nekřoupe tak protivně jako chipsy 🤣

reeeza
3. led 2025

Holky taky začínám s dietou, přibrala jsem 3 kila za poslední měsíc.. Mě zabírá nejlíp přerušovaný půst. Je tu někdo komu taky?🙂

Sice jsem milovnice velkých snídaní, ale nesnáším budit se po vynechání večeře hladová. Sedí mi víc půst, kdy poslední jídlo mám večer třeba v 19, 20.00. Pak vynechám snídani a jím až oběd ve 12 - 14.00. Snažím se zajít na hodinovou procházku před obědem. Tím jak jsem ráno a dopoledne celkově ajtivní, ani nemyslím na jídlo 😁 Dělá to 16-18 hodin půstu. Pak baštím až do večera.

Snažím se omezit sladký, ale i to si s mírou normálně dám. Po 18.00 se snažím už bez sladkýho 😁 Hlídám si proteiny- jogurt, tvaroh, libový maso, luštěniny. A zdravý tuky- avokádo, za studena lisovaný oleje, ořechy a semínka, vejce. Zeleninu miluju takže to je u mě v pohodě.

Nejvíc hřeším na pečivu a sýrech...ake i omáčky jsou kalorický. Moc mi nejde nahradit pečivo 🤷‍♀️ Občas si dělám pohankový placky nebo omeletu a do ní sroluju zeleninu, sýr atp pristě to co bych si dala na chleba...ale je to pracný. Pečivo je pečivo 😅 Nějaké tipy??