Dělená strava, držel ji někdo?

kecalka2
24. kvě 2017

Ahoj holky,drží někdo dělenou stravu?Našla jsem jen staré diskuse a potřebuji nějaké aktuální.Já jí držím skoro 2 měsíce ale problém je,že ten první měsíc jsem to nedržela tak poctivě.Do toho sem tam nějaký alkohol...ted jedu měsíc fakt poctivě.Sundala jsem tři kila.Moc mi vyhovuje,dřív jsem u ničeho nevydržela.Akorát mám ted problém že mi váha stojí skoro 2 týdny :( snažím se alespon 3x do týdne cvičit ale mám strach že už se váha třeba nehne:( Přitom moje tělo má stále z čeho brát.Vážím 74kg na 168cm.Je tedy pravda,že i když jsem jedla pravidělně a malé porce,nebo si dávala do kalorických tabulek co sním tak mi vždy hubnutí hrozně dlouho trvalo.Je tady někdo na tom stejně?

janushtek
24. kvě 2017

Ahojky, nestresuj sa tym tak, aj to ma iste vplyvy. Ak ti vaha zacala stagnovat bud uz mas dobru vahu, alebo si zavodnena, skus zakat pit hoodne vody, aby voda vysla a pohne sa aj hubnutie. Delenu stravu som drzala a hubla, mamka uz nehubne ale ta uz nema az tak co hubnut :D

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@janushtek Já mám pořád co hubnout :D máš jinak pravdu,jsem zavoděná.Zrovna dneska jsem říkala že si zkusím koupit kopřivovej čaj jestli třeba nepomůže.Já piju vody fakt hrozně mooc.Klidně i 3 litry.Myslíš že pomůže ten kopřivový čaj?A že to rozjede hubnutí?

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 Dělená strava sama o sobě není zárukou hubnutí, můžeš u toho i přibírat. Zásadně totiž záleží na tom, co dělíš. Pokud sníš bůček se zelím s masem a oddělíš knedlíky, které sníš jindy, tak to nefunguje🙂)))).

Pokud už nehubneš, tak to může být tím, že si tělo zvyklo na to, co mu dopřáváš a prostě si dělá zásoby.
Co přesně jíš, kdy . jak dělíš? Denně? Nebo v rámci dne?

Dlouhé roky jím odděleně, jednotlivá jídla, bud bílkoviny, nebo sacharidy. Nikdy spolu. Vyhovuje mi to, nehubnu, protože už nechci, ale svého času mi to nastartovalo metabolismus docela dobře.

p.s. nebudeš hubnout, pokud budeš pít jakýkoliv alkohol v jakém koliv množství🙂))). Obrovský přísun kalorií navíc🙂.
Zksu vynechat, pak se můžeš za nějaký čas vrátit ke střiku - suché bílé.

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@berenika39 Já jím víc zvířátkových dní než kytičkových.Můj jídelníček:snídaně:tvarohové bulky se sýrem
oběd:kuřecí prso se zeleninou
svačina:bílý jogurt
večeře:kuřecí prso se zeleninou.
Jím převážně max.4x denně,stačí mi to.Vypiju hodně vody ale od porodu mám problém že se zavodnuji tak nevím jestli to není i tím.Čtu složení tak už nevím co dělat :( Tlusté maso nejím,spíš vepřové libové kýtu.Ta se může ne?

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@berenika39 Jinak jím celý den bud zvířátka nebo sacharidy.Někde psali že se to může pozměnit po 8 hodinách ale to já nedělám

berenika39
24. kvě 2017

🙂

co jsou tvarohové bulky se sýrem? fakt netuším🙂

4x je málo, to klidně může být lehký problém - se to tělo bojí, že nic nebude delší dobu...a ukládá. přidej jedno jídlo. já jím po cca 3-4 hodinách, ne moc, ne nic špatnýho, ale pravidelně. taky nepotřebuju moc - nesnáším, když je mi těžko, ale často....

Maso jakýkoliv, kde není prostě viditelný tuk. Co hovězí? Kýta v pohodě,. Vecpi si tam vajíčka na milion způsobů, tvarohy, sýry...tohle se ti brzo přejí, mělo by tě to bavit - abys jedla pořád jiný nový věci🙂

janushtek
24. kvě 2017

A zase prilis malo jidla vede k zasobam ktore si telo vytvari a prestanes hubnut. Jedz hodne a zdrave, pi vela vody a pridaj pohyb :D pise sa to ozaj lehko.

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@janushtek
@berenika39
Tak já už nevím holky :( držím to převážně podle Kořínkový a ta píše že máme jíst jen když máme hlad :( Ale zkusím tedy přidat ještě jedno jídlo.
Jinak tvarohové bulky je náhrada za pečivo které si dělám doma.Je z vajec a tvarohu

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 a poslala bys , prosím, recept? děkujiii

přidej jedno jídlo, at nejsou velký intervaly mezi tím. jím v 7 - 10 - 13- 16 - a večer třeba kolem osmé, to většinou salát s masem, houbama, sýrem, vajíčkem - střídám to.

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@berenika39 recept mám z fb skupinky. 1 kelímek tvarohu,4 vejce. Vejce si oddělím od žloudku a bílku.Bílky vyšlehám do pěny,musí to být fakt sníh,pak jsou bulky krásně nadýchané.Žloutky utřu s tvarohem a opatrně přimíchám sníh.trošku posolím,na plech si lžící vytvaruji bulky a dám péct do trouby.Asi 200stupnů na 15 minut.Já to jím bud jako pečivo nebo si udělám i mini pizzy 🙂 Nejvíc mi chutnají z druhého dne.Nebo ujíždím na sýrových trojúhelníčkách.Nakrájím si plátkový sýr na trojůhelníky,a dám na plech,posypu pizza kořením,dám na plech a do trouby asi na 5 minut,fakt luxus🙂 Zkusím přidat ještě jedno jídlo

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@berenika39 Jinak ty tvarohové bulky používám i jako knedlky třeba ke svíčkové.A chutná to moc dobře

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 ups, to vypadá dobře! moc děkuju🙂

tak přeju, at se ti hubnutí daří🙂.

jo a moje oblíbený jídlo jsou jednohubky🙂)). plátek okurky, kolečko vajíčka, kolečko sýra. večeře jak vyšitá🙂))))))

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@berenika39 děkuji jednohubky zkusím,vajíčka mám hrozně ráda.ty bulky jsou fakt dobrý,pečivo mi vůbec nechybí ani třeba knedlík k omáčce kterou samozřejmě nezahuštuji.A pizza je taky výborná

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 no já ještě vynechávám lepek, co to jde...takže to je pro mě super věc. určitě o víkendu hned zkusím.

kecalka2
autor
24. kvě 2017

Holky tak ted mi došlo kde jsem asi udělala chybu🤐Jedla jsem salámy,klobásu,a občas buřta na ohni.Sice bez chleba ale to je přece tučný jak prase.Asi to bude tím že ano.A hermelín :(

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 copak tučný, to sice taky, ale: v tom není ze zvířátka nic. jen náhražky, škroby, uměliny, strouhanka, mletý zbytky...to prostě je jako bys jedla rohlík. nechci mudrovat - ale uzeniny do jídelníčku prostě vůbec nepatří🙂)).
dej si, jednou za dva týdny kousek něčeho, ale neměj to jako "jídlo".

Kvalitní šunka je řešení, s nejvyšším obsahem masa, od kosti, snad i slanina čistá je dejme tomu, ale ne klobásy, párky a salámy.
Bezva, ted už to půjde🙂

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@berenika39 Tak je pravda,že jsem kupovala s vysokým obsahem masa a koukala jestli tam není škrob nebo mouka.Ale ty ostatní éčka jsem neřešila.Ted to jíst už nebudu.Mám naději že to půjde dobře 🙂párkrát jsem si dala klobásu u stánku a ta stoprocentně mouku a škroby obsahovala.Jsem ráda že jsem na to přišla :D Mohu se zeptat jestli jíš hermelín?Nebo ho mám taky raději vyřadit?Píše se že se můžou sýry do 45 procent tuku ale mám za to že jsem kupovala docela tučný :(

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 já jo, hermelín ráda. je tučný. to je pak otázka - jestli potřebuješ hubnout fakt vážně, tak zbytečně tučné věci jsou navíc - místo toho si dej s nižším obsahem tuku. ale jinak hermelín, vydlabaný, vnitřek smíchaný s žervé, okurkou, naplněný, super jídlo 🙂.
já si dávám, ráda. ale nehubnu už.

kecalka2
autor
24. kvě 2017

Posílám složení vysočiny a spekacku co jsem jedla.Radši teda vynechat

kecalka2
autor
24. kvě 2017
berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 grrr☹. 32g tuku na 100g obsahu. ne, ne, to neeee🙂))))))))).

kecalka2
autor
24. kvě 2017

Tak ta vysočina mi nejde sem hodit :( ale jsou tam samá ecka a radši už jí jíst nebudu

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 jinak tohle nemá s dělenou stravou nic společného - tyhle věci vždy obsahují obojí - i sacharidy, i bílkoviny. to tedy platí i o spoustě jiných potravin, ale pokud tohle budeš jíst, je to zbytečná snaha, to mi můžeš věřit na 100%.

jogurt - bílý. maso - čisté. vejce - samotné. sýr - přírodní.
prostě nic, co je polotovar, konzervvovaný výrobek, co je už "hotové". v tom jsou vždycky bludy.
Zkus to třeba jen nějaký čas, pak si můžeš do zvířátkoého dne dát šunku, ale ted , když chveš hubnout, tak neee🙂.

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 ale fakt super, že si to uvědomuješ, že to čteš - to je strašně důležitý, držím palce🙂

kecalka2
autor
24. kvě 2017

super tak alespon už vím 🙂 snad to ted půjde.Hermelín budu kupovat jen ten s malým obsahem tuku.Já si říkala že je blbost hubnout když je to všechno tak tučný.Je to jak jsi psala výše.Jíst bůček bez knedlíku a myslet si že hubnu

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@berenika39 takže šunku ted ani kvalitní s vysokým obsahem masa?

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 super🙂
tuky člověk potřebuje, ale taokvé ty správné - třeba ořechy jsou fajn, olivový olej, máslo...třeba.

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 to jo, to jez, zase úplně se uvázat k něčemu, aby tě to nebavilo, to by bylo škoda🙂. hlavně žádný stres🙂

kecalka2
autor
24. kvě 2017

@berenika39 Moc děkuji za pomoc! už vím kde je jádro problému a ted to snad už půjde.A mě přišlo divné že by se po salámu mělo hubnout :D Ještě že jsem sem napsala

berenika39
24. kvě 2017

@kecalka2 no já teď "hubnu" jednu kamarádku, a nemít ty rozdílnou váhu - ona má o 30kg víc☹, tak si myslím, že jsi ty ona😀 😀 😀
Dnes se mě ptala, jestli vadí cukr do zálivky na salát. No, vadí...🙂. a nemusí tam být - hořčice, majonéza, ocet, sůl...mnam.