Cvičení po porodu bez hubnutí, máte zkušenost?

martsla
6. lis 2015

Dobrý den, mám asi trochu neobvyklý dotaz... Mám dva a půl měsíce po porodu - přibrala jsem 12 kg a nyní jsem -2kg na váze 47-48kg... takže hubnout opravdu nechci (mám opravdu dost hubené ruce až je to ošklivé) ale třeba zpevnit zadek a břicho by bylo fajn + chybí mi ten pocit po cvičení a potřebuji na chvilku vypnout. Mám ráda běh, brusle, plavání nebo jen třeba rychlejší procházky s kočárem, ale bojím se, aby mi váha nešla ještě více dolů... Snažím se jíst opravdu i hodně, ale malá se narodila s vadou ruky a nervy udělali prostě své a neměla jsem nikdy problém s váhou... Nemáte někdo zkušenost se cvičením nebo i stravováním po porodu pokud nechcete, aby váhá šla nějak dolů? Dceru plně kojím a nerada bych třeba kvůli váze přišla o mléko, ale trochu po tom všem na chvilku vypnout by se hodilo:-/ děkuji všem předem za radu...

alexah89
6. lis 2015

zvýšit prijem, a posilovat.. nabranim svalove hmoty kg pujdou trochu nahoru, ale pokud jsi proste hubenour, tak hubenourem budes.. nebehat, tim jen spalujes. ale vylozene se zamerit na posilovnu, kde budes cvicit urcite partie a zvedat vahy.. zkusila bych osobního trenéra, který ti aspoň v zacatku poradi

saaralota
6. lis 2015

@martsla Radu bohužel nemám, sama jsem měla podobný problém, nemohla jsem přibrat a navíc jsem byla slabá a unavená. Zlepšilo se to až po půl roce, když jsme začali ubírat kojení a přidávat příkrmy. Prostě za plného kojení jsem byla úplně vyřízená. Jinak celkově bych sledovala pravidelnou "normální" stravu. Můj problém byl, že když jsem na to nemyslela, tak jsem si nestihla včas připravit jídlo, pak mě dohnal "vlčí hlad" a musela jsem okamžitě sníst, co bylo po ruce - tedy často nějaká sušenka, venku koláč z pekárny... čímž jsem se zaplácla, výživa žádná... A pokud jde o cvičení, spíš bych to směřovala k nějakým posilovacím cvikům na budování svalové hmoty, než na běh atd.... ale to je můj laický názor.

martsla
autor
6. lis 2015

@saaralota Děkuji za odpověď, ale to posilování právě klidně oželím, ale ten pocit po sportování mi chybí (nejsem žádný profi sportovec, ale jezdili jsme na kole, běhali se synem...občas ty brusle... pořád jsme něco dělali a to "provětrání" hlavy chybí) Na jídlo se snažím myslet - jím se starším synem, ale i tak jsem unavená a i tu sušenku nebo sladké si dám třeba i po večeři ....

martsla
autor
6. lis 2015

@alexah89 zvýšit příjem? Jsem totální laik, ale co mám přidat při kojení? nevadí mi tolik že nejsem zpevněná... prostě vím že mi třeba běh čistí hlavu...člověk na chvilku zapomene na problémy... Nikdy jsem nebyla příznivcem posilovny a asi nikdy nebudu.... a dcera je i opravdu malinká na to abych jí nechala hlídat třeba babičkou a šla trénovat s trenérem... Běhat se dá i s kočárem tak proto jsem se ptala :-/ vypadá to tedy že než přestanu kojit tak asi na běh mám zapomenout abych se úplně neztratila a nepřišla o mléko...myslela jsem si to...děkuji za radu

veraga
6. lis 2015

Z toho, co popisuješ, soudím, že potřebuješ nabrat svalovou hmotu. Štíhlé svalnaté ruce vypadají rozhodně lépe než hubené tyčky 🙂. Zaměřila bych se proto na posilovací aktivity. Rychlejší běh je možný, ale pokud potřebuješ zpevnit, bude to chtít posilovat. Pokud si nemůžeš dovolit chodit do fitka, na internetu je hodně programů, díky kterým se zpevníš. Já mám třeba zkušenost s Jillian Michaels. Víc než cvičení je ale důležitá strava. Cvičení dá svalu impuls, ale strava a následná relaxace ho vyživí tak, aby rostl. 😉

martsla
autor
6. lis 2015

@veraga Soudíš asi správně🙂 bohužel ruce nevypadají ani jako hubené tyčky ale jako kosti potažené kůží s viditelnými žílami☹( jinak tím že jsem vždy nějak sportovala tak snad nějaké svaly jinde mám 🙂 fitko mám sice kousek od baráku ale od malé se mi ještě nechce...poradíš prosím co tedy mám jíst?

alexah89
6. lis 2015

@martsla zvýšit príjem energie ve strave, pokud je problém jist vetsi porce, zkus jist casteji. nemyslim, ze by ti mělo vadit to, ze nejsi zpevnena, ale spis je to o tom, ze chces pribrat, coz se da dosáhnout pravne nabranim svalove hmoty. to proste jde nejlepe v posilovne.. zajdi nekam do fitka a pobav se s odborníkem, ale beh, aerobik, zumba a jiné podobne aktivity ti pomohou sice ke zpevneni ale ne nabrani- to ty nepotrebujes. me osobne fitko taky neba, ale i u toho se da skvele vyčistit hlava ;)

veraga
6. lis 2015

@martsla Pokud jsi byla zvyklá sportovat, máš to o to jednodušší. Tělo má "svalovou paměť". Pokud někde svaly jednou byly a nyní jsou jen ochablé, stačí jim daleko menší impuls k tomu, aby se probudily a zase vyrostly. Samozřejmě je každý člověk jinak geneticky vybaven. Někdo může ve fitku dřít do úmoru a kulturista z něj nikdy nebude, ale přiměřeně se vyrýsovat půjde každému. I ty kůží potažené kosti můžou vypadat dobře, uvidíš. 😉
Zkus teda nějaké to domácí cvíčo. Pro začátek na rozhýbání mě napadá třeba 30 day shred od J. Michaels. Je to na půl hodinky a není to tak náročné. Pak můžeš přejít třeba na Six weeks - six pack (břicho) nebo Killer Buns and Thighs (zadek, stehna).
Strava se musí přizpůsobit cvičení. Pokud se cvičí hodně, mělo by se jíst 6-8x denně. Důležité je zvýšit příjem bílkovin, ty jsou palivem pro růst svalů. Nezapomeň ale i na sacharidy. Je to na dlouhé vypisování. Na netu pohledej "strava pro nabírání svalové hmoty". Najdeš hodně ukázkových jídelníčků.

martsla
autor
6. lis 2015

Holky děkuji za rady 🙂 myslím že jím hodně (chlap jí půlku co já a nabírá a nadává že je to nespravedlivé 🙂) koukala jsem na ty jídelníčky a jím podobně co doporučují... Ale chtěla jsem spíš zkušenost někoho kdo rychle zhubl po porodu a právě třeba běhal zda to byl problém nebo ne...co konkrétně přidat k jídlu aby se nehublo dál:-/ Vím jak zpevňovat a posilovat ale prostě ten pocit když člověk je venku je o něčem jiném☹ Zkusím tedy cvičit se synem večer - má "domácí úkoly" z fotbalu na zpevňování a je to podobné jako cvičení na netu a s běháním ještě chvilku počkám ....

michaelanavrc
10. lis 2015
Uživatel michaelanavrc je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od michaelanavrc.

ahoj mrki se na stranku fithall ja jsem na to nedavno narazila a nechala si tam i upravit jidelnicek 🙂 jsou tam online videa a muzes si vybrat na jakou partii si cviceni zvolit. pro me je to super ja nerada chodim do fitka a tak posiluju doma.