Co jíst na noční směně?

petulka25
27. zář 2014

Ahoj holky prosím od října mě čekají směny! Denní-noční 12 ☹ snažím se zhubnout pár kg, ale nedovedu si představit že budu jíst nějak pravidelně..... co třeba jíst na noční směně? děkuji

lenicka07
27. zář 2014

Já si myslím že bys na noční měla jíst stejně jako když jsi na denní směně. Jsi aktivní, pracuješ, čili musíš přijímat energii stejně jako ve dne. Takže normální jídelníček jako bys měla přes den, zdravou, lehkou stravu..

petulka25
autor
27. zář 2014

@lenicka07 asi si budu dělat nějaké zeleninové krabičky

katcha21
27. zář 2014

Stejné jídlo jako ve dne. Větší problém bude ta nepravidelnost, ale s tím bohužel nejde nic dělat, když směnuješ 😒

lenicka07
27. zář 2014

@petulka25 určitě zařaď i nějaké hlavní jídlo, pokud máš možnost si v práci ohřát, jen zelenina je málo...

petulka25
autor
27. zář 2014

@katcha21
@lenicka07 noooo to bude zajímavé no než si zvyknu všeobecně na práci a na směnnost-třeba budu tak unavená a vynervované, že ta váha půjde sama dolů 🙂

lenicka07
27. zář 2014

@petulka25 obecně je to spíš na směnách s hubnutím horší, je těžší dodržovat nějaký režim a já když mám nervy, tak je obaluju něčím sladkým 😀 hlavně prosím tě nejez jen zeleninu, je to cesta do pekel. Já se nejedením a zeleninou a polívkama dostala až na krásných skoro 80 kg. Dnes mám kolem 58.

tkanicka
27. zář 2014

@petulka25 ze zeleniny asi moc živin nebudeš mít a nad ránem se nacpeš, než půjdeš spát, protože už tělo bude vyčerpané a bude fungovat bodová dieta "zbodnu na co přijdu"

ninive211
27. zář 2014

Důležité při hubnutí jsou hlavně bílkoviny, takže jogurty (pokud možno ne příliš tučné smetanové, ale ani "light"!), kefíry, libové maso...pokud ti nevadí třeba Hollandia nebo obyč. bílý kefír, tak značka ideál, nejsou tam zbytečné sacharidy

petulka25
autor
27. zář 2014

@lenicka07
@tkanicka
@ninive211 hm tak to se mám naco těšit ☹

petulka25
autor
27. zář 2014

@ninive211 kefíry a jogurty mám ráda, takže večer/v noci si můžu klidně dát? když si koupím nějký ten jogurt, kefír, proložím zeleninou,
kretebroty,......

lenicka07
27. zář 2014

též můžeš zkusit sýr cottage, žervé, lučinu, méně tučnou mozzarellu, plátek celozrn. chleba...

petulka25
autor
27. zář 2014

@lenicka07 to bych brala těch 58 kg, jak si toho docílila?

ninive211
27. zář 2014

@petulka25 Určitě, já když navečer chci hřešit, tak sahám právě po bílkovinách - mléko, jogurt, plátek libové šunky...a jestli si chceš dělat ty zeleninové saláty, tak určitě doporučuji k tomu sýr cottage, popř. riccotu. Ono to víc zasytí, než "jen" zelenina. A navíc je to zdravé 🙂 K tomu celozrnné pečivo a zdravé jídlo je na světě.

petulka25
autor
27. zář 2014

@ninive211 takže taková forma zdravého hlavního jídla v noci 🙂 to by šlo děkuji

lenicka07
27. zář 2014

@petulka25 I když já toho dosáhla asi kojením, potřebovala bych spíš přibrat, neboť jsem dost vysoká. Takže jsem vlastně žádnou dietu nedržela, krom té výše zmíněné "bodové" 😀 zbodnu na co přijdu. Fakt to nechápu, jím mnohem více a vážím mnohem méně. Když jsem nežrala nebo byla neustále na zelenině tak jsem pořád přibírala. A vlastně jsem pořád myslela jen na jídlo, měla jsem stále hlad.

petulka25
autor
27. zář 2014

Noooo tak kojení , to je dobra dieta! Ja u mladší dcery zhubla taky na 58 a jedla jsem vsechno a hodně, sladké pořád😉. Jak jsem přestala kojit sla i ma váha rychle nahoru ☹:'( a to jim míň i toho sladkého je míň ,ale s vahou bojuju ☹!ale říkám si jsem zdravá,mam krásné zdravé deti milující rodinu!takze par kg navíc neva!
@lenicka07

lenicka07
27. zář 2014

@petulka25 Tak to se mám na co těšit teda... Já myslela že se mi už konečně změnil metabolismus 😀 ještě stále kojím tak jsem zvědavá co přijde potom...

teeerez
27. zář 2014

@petulka25 na zelenine nemas nejmensi sanci nocni vydrzet a bude te to nutit do sladkeho. Minimalne nez si uplne zvyknes, tak telo je unavene, je vetsi zima, potrebuje energii. Ja bych rozhodne pridala teple jidlo, alespon polivku...

dora13
27. zář 2014

A jedna se o fyzickou praci nebo treba o praci recepcni? Myslim, ze i to je dost dulezite pro jidelnicek...

petulka25
autor
27. zář 2014

@lenicka07 ja se taky těšila ze hubnu a hubnu a nakonec jsem to vsechno nabrala zpět ☹ ale treba ti to vydrzi,sousedce to vydrželo a to uz 4 roky nekoji 😉
@teeerez no uvidime ty nocni vycházejí tak cca 8 za měsíc
@dora13 rekla bych jak fyzickou tak psychickou,zdravotní sestra na náročném ode