Co jíst a jak cvičit při dětech, aby šla kila dolů?

jessuela
7. srp 2019

Holky,
Jdu si pro radu. Jak shodit, poradte co se muze jist, ja tomu nerozumim 😃 Co tak pri detech delate, aby jste ubrali na vaze. Zajit si do fitka je nemozne, nemam je kde strcit.
Prochazky myvame dost, ale ty nefunguji, kamen urazu bude v tom, ze cely den nepotrebuji jist, ale vecer nevim co bych sezrala 😃

6miska4
7. srp 2019

Za mě můžu doporučit Whole30 a pak přejít např. na Low Carb. Všechny info najdeš na paleosnadno.cz plus existují i skupiny na FB, kde je hodně inspirací na jídlo.

sudylichozrout
7. srp 2019

@6miska4 tyhle diety akorat v dlouhodobem horizontu nici zdravi, a kdyz je prestanes stopro dodrzovat, nasleduje jojo jako prase.
@jessuela cvic doma a jez mene. Jez vyvazene, jez lehka jidla, vynechej zbytecne cukry v podobe sladkosti, sladkych limonad a podobne. Ale jez vsechno, drubez, ryby, hovezi, klidne i prilohy, testoviny, mlecne vyrobky, ovoce, zeleninu, i pecivo. Ale hlidej si, kolik tobo snis. Staci, kdyz budes mit nizsi prijem nez vydej. Je to jednoducha rovnice o celkove zmene pristupu k jidlu a zivotnimu stylu.

6miska4
7. srp 2019

@sudylichozrout W30 není dieta, podstata je jinde ;)

sudylichozrout
7. srp 2019

@6miska4 jakmile vynechavas nejakou slozku stravy, (sacharidy, tuky...) ci naopak zvysujes prijem urcitych jejich casti (proteiny, tuky) oproti jinym, ktere vynechavas, je to dieta. At se tomu rika paleo, low carb, keto, ducan... A z dlouhodobeho hlediska jsou vsechny tyhle hokusypokusy riskantni.
Nejjednodussi a nejzdravejsi formou hubnuti je vyvazena a zdrava strava a dostatek pobybu.

pospis
7. srp 2019

@sudylichozrout LCHF neni dieta ale zivotni styl. Dodržováním kila jdou dolu a zastavi se na vaze, kterpu považuje telo za přijatelnou. Ja jsem na tento styl najela xx let dozadu a zhubla na vahu krera mi vyhovuje, niz to nejde aniz bych se trápila hlady a to nechci (i kdyz bych jeste par kg dolu brala) Ted jsem jen na udržovací modu. Hresim pomerne casto, ted 14dni dovolena pizza, hranolky, pečivo... po příjezdu 1,5kg nahoře... nevadi vahu si drzi porad plus minus 2kg a jsem spokojená. Tento styl stravy mi vyhovuje, neni to dieta je to životni styl a kdyz dostanu chuť na brambory nebo domaci chleba s maslem, cokoladu nebo sladké ovoce.. dam si, svet se nezbori😀😀

sudylichozrout
7. srp 2019

@pospis svet se nezbori, ale rychle zacnes pribirat. Kamarad to drzel, pak byl 3 tydny na sluzebce v zahranici, jedl hotelovou stravu. Zadne prasarny, ale zkratka normalni jidla a mel za ty tri tydny 7 kg nahore. Druhy kamos to same, ten ma +5 kg za 14 dnu normalni stravy z dovolene. Tata drzel ducana a +5 kg po mirne korekci smerem k normalni strave. Tak se na to vykaslal.

pospis
7. srp 2019

@sudylichozrout jsem na teto strave tak 7let. Ted 14dni dovolena a hotelova strava 1,5kg nahoře. Manze taky a to ji normálně 😀😀😀
Ja v podstatě nejim sladke a nezdravé (smazene, knedliky omacky) a vyhybavam se priloham a pečivu. Naprosto mi to vyhovuje a kdyz mam chut dam si i "zakazane" a ver ze hresim minimalne 2x tydne. Ted to uz moc neřeším, jak pisi jsem na udržovací modu. Kvalitní čokoládu jim denne😀Vaha mi jaks taks vyhovuje😀😀

sudylichozrout
7. srp 2019

@pospis 🙂

aneta15
7. srp 2019

@jessuela kup si chytré hodinky a chod na procházky ve správné tepové frekvenci aby si spalovala tuky. Pak stačí u jídla trochu přemýšlet. Vyhýbám se sušenkám a sladkostem. Kdyz mám chuť na sladké tak si udělám trhanec z vlocek. Nevynechávám sacharidy jen je jím dopoledne a večer už ne. Zhubla jsem 20 kilo. Ke důležité sportovat v tepovce, kde spalujes tuky. Já běhala jak blázen byla zpocena jak prase a nic....pak jsem si začala hlídat tepovku a zjistila jsem že nejvíce hubnu při rychlé chůzí, kterou střídám s lehkým během....jde to i s dětmi. Stačí 40 minut denně a kila šla dolů....všechny ty diety, kdy se trapis a vynechávas sacharidy a podobně věci jsou nesmysly....najdi si cestu, která se stane životním stylem....

sudylichozrout
7. srp 2019

@aneta15 Ano. Telo zacne spalovat tuky ze zasob po 20 minutach aktivity s urcitou tepovkou. Takze treba kdyz clovek dava 20 minut behu a pak nic, pali jen okamzitou energii z cukru, ale ne z ulozenych tuku. Proto je lepsi treba 20 minut kardio ve vysoke tepovce, a pak silove cviceni, rychla chuze... Cokoliv aktivniho. Po takove aktivite je telo nastartovane a pali jeste cca 2 dny ze zasob, i kdyz uz clovek neni aktivni. Kdyz jsem sundavala tehotenska kila (nebylo jich nastesti moc), chodila jsem 3x v tydnu do fitka. 20 minut orbitrack, 50 minut silove cviceni a na zaver 20 minut bud rychla chuze na pasu, nebo zase orbitrack. K tomu uprava stravy. Kila letela dolu jak splasena. Pak jsem zvolnovala cviceni a uz jen drzela vyvazeny jidelnicek a urcity kaloricky prijem optimalizovany o ubytek aktivity z cviceni. A volila 🙂

radu98
8. srp 2019

Základem je sport a strava, ale dá se sportovat i s dětmi (procházky apod.). Dámy rada na pevný zadeček při procházce, soustřeďte se, aby jste při každém kroku zatnuly vždy tu půlku, na které máte zrovna váhu. A teď strava - Důležité je jíst často a malé porce, vydatné na všechny živiny. Když jsem dělala jídelníčky, tak jsem nejvíce kalorií dávala na snídani a naopak nejméně na večeři, která byla převážně ze zeleniny. Snídaně třeba banánové lívance (banán, vajíčko, skořice a trochu ovecných vloček) osmažené na pánvi v kokosovém oleji s bílým jogurtem a ovocem a máš tam vše co potřebuje tělo aby si neukládalo na později (vláknina, sacharidy, bílkoviny a zdravé tuky). K obědu pak volit jídla hodně bohatá na bílkoviny (vajíčka, kuřecí maso - má nejméně tuku, avocádo). K večeři nezapomínat něco lehkého a snadno stravitelného převážně zeleninu. Pokud by sis dala něco těžsího, tak jdi spát až 2 hodiny poté 🙂
Hlavní pravidla- vyhni se přílohám- ke stejku si dej raději salát, vynech smažená jídla a sladké (ale pozor! Občas je důležité si zaprasit, takže jednou za týden si dopřej něco dobrého jako třeba čokoládu, mekáč a podobně) a základem na rozklad tuku je velký příjem tekutin 3litry min. - opět vynech slazené nápoje a pij nejlépe čistou vodu.
Kávu pij černou KVALITNÍ bez mléka.
A pokud budeš myslet, že máš hlad, vypij sklenici vody a počkej 15 minut, pokud i pak budeš mít hlad, dej si něco k jídlu, bohatého na živiny ( třeba celozrnný chléb s avocádem a vajíčkem). Opravdu si ale z druhé strany přečti složení, někdy to je jen obarvená mouka.
Nekupuj polotovary a radši si hodně udělej doma sama. Do vsěho jenom zbytečně rvou cukry a enormní množství soli.
To je asi tak nějak základ - přeju hodně štěstí a kdyby jsi měla dotaz, tak napiš 🙂

widowblack
8. srp 2019

Jíst 5x6x denně ale hlídat si co ( návidů a rad je na netu milion) každopádně bez pohybu a posilovani ( tím nemyslim zvedání činek) to nepujde 100% ale i toho je plny instagram a internet . Jinak již tu zmíněná paleo strava a wohe 30 atd .... vy jenž o tom víte jen z doslechu a nebo to co psal blesk a aha tak se vykaslete na reči že to je špatný - evidentně o tom víte prd . Já o tomto stavování a životním stylu načetla velice dost a to kvalitní literatury, měla jdem i zajímavou diskuzi s vrcholovou sportovkyní která díky tomuto stylu zivota má lepší výsledky . Neříkal že takto se stravovat je jednoduché a "levné" ale je to reálné a zdravé . Hlavně se to opírá o to v čem sme kdysi dávno předávno existovali .

kittyy17
8. srp 2019

@jessuela hubnutí s dětmi je nesmysl. Já když držím dietu, jsem protivná a nemám na ně trpělivost.
Jediným řešením je pravidelný stravovací režim a pohyb

dura175
8. srp 2019

Mně fascinuje to ohánění se stravou našich předků. Jo, v pravěku jedli jen maso a co našli a posbírali. Ale toho mamuta si museli ulovit, třeba pár hodin běhat. A pak se toho masa přejedli a když nic neulovili, tak byli hladem. A dožívali se asi 30 let...
A je zvláštní, kolik lidí po vysazení low carb přibere. Pokud dodržuju vyvážený jídelníček, tak mě podobné věci nemůžou potkat. Určitě bych se LCHF neoháněla jako univerzální udržitelnou pravdou. Někomu může vyhovovat, pro někoho to není vůbec vhodné. A budu se opakovat, ale pokud chce člověk držet diety s vysokým obsahem bílkovin, musí vědět, zda jsou jeho ledviny zdravé. Ledviny nebolí a hodně dlouho člověk nemusí mít žádné potíže.

widowblack
8. srp 2019

@aneta15 na shazování podle tepovky musíš znát svou klidovou( ta se měří po ránu po probuzeni bez budíku a stresu) a svou maximálku ( nejlépe ti změří při zátěžovém testu - pro sportovce lékař) , a pak by ti měl ten co tomu rozumí stanovit hranice tepovek na spalování . Jen nějaké chytré hodinky sou k prdu - pokud to není opravdu značka viz. Polar , Sigma .( záležitost od 5- a výš tisíc) Nejlepší je mít hrudní pás a hodinky k tomu ( je to o něco málo levnější a dobré jsou od Sigmy) a hlavně nezapomenout na zóny energetického krytí a na čas který pohybem trávíte ;) ono je to zotiž složitější že si tady navzájem radíte . Pokud se Vám osobně podařilo shodit 20 kg tepovkou atd sama od sebe bez studia a rad zkušených trenérů super s tleskám ale asi ste měla štěstí se trefit 😉 Osobně radí pani / slečně najít si fakt dobrýho a ZKUŠENÉHO TRENÉRA ( ne žádnou rychlo kvašku po vikendovém školení s kurzem fittnes trenér) aby jí poradil 😉

widowblack
8. srp 2019

@dura175 většinou umírali protože byli uloveni 😉 nebo zmrzli v zimě a hlady nebyli , právě proto jedli "kořínky" a ovoce zeleninu . Mouku meli čistou nemodifikovanou a geneticky neupravovanou 😉

balogis
8. srp 2019

Stačí vychytat aby byl příjem menší než výdej,dostat se do kalorického deficitu,počítat makra a je to,žádné omezování jen přemýšlet o tom co jíš a snažit se to vyvážit.pro začátek doporučuji používat kalorické tabulky a na stránkách Michala Josefa Totha si vypočítat kolik kalorií je pro tebe akorát.

pink_unicorn
8. srp 2019

Omez pečivo a cukry a začni třeba běhat. To nic nestojí a manžel snad může 2 večery v týdnu na hodinu pohlídat ne?

sinicka
8. srp 2019

Stahni si nejake aplikace ma drepy, kliky, sedy lehy, na youtube je perfektni Péťa Elblová. Dava i tipy na jídla. Neprezirat se, nejist sladkosti, bramburky, smažený.. 2x-3x za tyden pomalu běhat, staci pul hodiny.

vineta
8. srp 2019

@widowblack Tak na mě třeba to jídlo 5-6x denně vůbec nefunguje, akorát mi podporuje nezdravý návyky furt něco hrnout, musím jíst 3x (max 4x, když jsem dlouho vzhůru) abych hubla- tj tehdy, když mám hlad, ne jen proto, že je čas na svačinu.

Jinak ono to chce hlavně správné nastavení v hlavě a na to je každá rada drahá, k tomu momentu rozhodnutí prostě musí každý dojít sám... a pak jde cokoliv a ani to není najednou nijak těžké. Já už ten svůj moment našla, ale trvalo mi to hodně dlouhou dobu.

widowblack
8. srp 2019

@vineta souhlasí , ale je to i o tom co zapojiš do jídelníčku , jaké máš spalování , jak to podporuješ pohybem , cvičením a celkovým životním stylem . Já osobně jím opravdu 5 x denně ale množství akorát abych nebyla přežraná ale tak aby žaludek měl pořad co zpracovávat a nenutilo mě to si ukládat , ale ja mám velice rychlý metabolismus , já měla vždy opačný problém přibrat - vážila sem 45 kg až po 3 letech cvičení sem se dokázala díky svalové hmotě dostat na mojí magickou 50 . Ale to prostě opak toho co řeší 90 % žen . Já odobně mám hrůzu kam padnu behem tehotenství teď - po porodu a kojení . Snad se díky pravidelným trénikům udžím tam kde sem . Takže cvičením se nemusí jen hubnout ale muže se i přibírat 😉 ale na partiich kde to je hezky - zadek , stehna , ruce 😉

drep
8. srp 2019

Na mě nejlépe funguje průmyslově neupravená strava, tj. Domácí příprava ze základních surovin, přišlo mi, že tělo se přenastavilo a že mi to vysloveně prestalo chutnat. Navíc nejím věci s palmovým olejem, takže na rychlou sváču v obchodě můžu zapomenout. Je důležitý mít jídlo aspoň trochu připravený dopředu, svačinu v kabelce a podobně, aby pak člověk v za chvatu vlčího hladu neztrestat balení chipsů. Hřeším, ale stejně zdravě: domácí koláč, kvalitni čokoláda, ale já na sladké moc nejsem, pro mě nejmilejší hřích jsou arašídx anebo semínka. A ze sportů běh, pokud tedy nemáš výraznou nadváhu, pak by byla vhodnější chůze. Běh přináší rychlé výsledky a rychlé vylepšení kondice, navíc je zadarmo a venku (což pro mě, která jsem furt zavřená v klimatizované místnosti pod umělým světlem, je asi nejdůležitější. Nepropadat panice, umět překonat selhání (a teď jsem snědla máslový dort od tety, to je konec, tak to si rovnou dám i ten bůček a talíř chlebíčků)

marketanova
8. srp 2019

Rozhodně všeho s mírou, ale také zdravé potraviny a při hubnutí se mazat krémy ať nevznikají strie

aneta15
8. srp 2019

@widowblack mám Garminy a mám hrudní pás a začínala jsem jako úplný laik....a když se zajímáš a čteš nepotřebuješ žádného trenera. Asi taky dost záleží jak člověk sportoval před tehu já nabrala při těhotenství 32 kilo, víceméně jsem si je vylezela měla jsem rizikové a byla ráda že jsem ho donosila. Je pravda že jsem vždycky sportovala a měla fyzičku a pokud člověk každý den jde na hodinovou procházku v tepovce kolem 120 - 140 a vyloženě neprasi tak prostě zhubne. Je to jen o pravidelnosti. Já chodila jeden den s kočárkem a druhý den sama....pokud bylo hlídání....a pak jsem měnila tempo aby si tělo nezvyklo a pořád spalovalo. Paní psala, že nemá čas nikam chodit. Hlavně jde o to najít činnost která bude člověka bavit. Já třeba měla prostor chodit do fitka....byla jsem dvakrát a už bych tam nešla....nebaví mě to. Na chůzi a běhu jsem závislá....když mám náladu a chuť se zničit běžím třeba 10 km ale z toho mám 80 procent v šílené tepové zóně. Mě osobně i chytré hodinky pomohly v tom, že jsem zjistila jak málo jsem.se hýbala....měla jsem.povic, ze celý den lítám kolem děti a večer jsem zjistila, že mám mizernych 4 000 kroku tak jsem se sebrala a šla na půl hodiny ven. Je to svým způsobem návykové 😀

widowblack
8. srp 2019

@aneta15 mě o závislosti ma pohybu a sportu povídej , trávila sem v tělocvičně ( ne ve fitku) 8 hodiny tydně 😂 teď to mám stažený během prvního trimestru tam na 3-4 😂 ale trochu jiný pohyb než bylo běžné ale pomalu v druhym trimestru si najedu na to com byla zvykla ale upraveny 😉

aneta15
8. srp 2019

@widowblack je fajn když člověk může sportovat v těhotenství...to mě se nepodařilo ani u jednoho, chtěla bych třetí a vím, že budu zase jako rozkydly vorvaň 😀 ale vím , že to zase dokážu shodit.

widowblack
8. srp 2019

@aneta15 ja měla u holky opak - rizikac od zacatku tehu ( krvaceni) a za cely tehu sem pribrala 7 kg a po porodu sem mela 46 apo kojeni 7 mesicu sem sla na vahu 39 kg . A to taky nikdo nechce 😏tak doufam ze u druhého si vahu udržím kolem mé těžce nabyte 50 😂

klea81
8. srp 2019

@sudylichozrout těstoviny, ale ne pšeničné 😉

ariadna12
8. srp 2019

@jessuela mozna v tom to je, zkus jist pravidelne.

drep
8. srp 2019

@aneta15 já se teď hýbu skoro jen s dcerou, buď s kočárem nebo v šátku a dítě si zvyklo na mou hodně rychlou chůzi a rytmus houpání, že babičkám při lážoplážo chůzi nespí 😉