Dobrý den, po nástupu do prace jsem šílené přibrala a bohužel se mi to nedaří vůbec shodit, jako by mě něco blokovalo. Začala jsem mít podezření jestli nejdu do přechodu, dle testů prý ne, ale gyn mi sdělil, že mi chybí hormon progesteron. A ten chybí i ženským v přechodu a převládá estrogen, po kterým tloustnou , tak nevím jak se o toho lisim, když už v 37 ho nemám. Napsal mi norethisteron, ale přijde mi, že mám hlad snad větší. Skoro furt se hlídám a mám obavy jak to se mnou bude dál, když mám sedavé zaměstnání. Máte někdo zkušenost jak ho získat zpět a zbavit se estrogenu?
Hlavně nepij kontryhel, ten je hojně doporučován na různé ženské potíže, ale obsahuje látky podobné estrogenu.
Drmek přírodní cestu doplníš jak psala @andelka
Pokud jsi ve stresu, tak to je chce zapracovat i na tom, aby jsi ve stresu nebyla, protože tělo ve stresu nevyrábí tolik progesteronu. (Nová prace je stres a stresuje tě to, že máš moc extrogenu...) A vyrábí se víc kortizol, který také podporuje ukládání tuku na břiše.
Helena Máslová (zabývá se psychosomatikou a gynekologií) v knížce Plodnost uvádí, že progesteron se dá zvýšit i takovou činností jako je vyšívání, ruční práce atp. Opakující se, uklidňující činnost, ve které nejedeš na výkon, nesoutěžíš, ale jen musíš být trpělivá.
A nepoužívej gynex,ten taky podporuje vyšší estrogen. Zkus ten drmek. Pak samozřejmě pohyb a úprava stravy. A ja pila hodně i močopudne caje,jako je třeba kopřivový caj, protože ze sebe ten estrogen částečně taky dostanes. Estrogen se štěpí ve strevech, takže třeba i nějaký doplněk na ocistu střev. Upřímně, přírodní cestou je to drobet alchymie.
Přírodní progesteron je v Drmku obecném. Používala jsem tinkturu, když jsem měla málo progesteronu a nepravidelné dlouhé cykly.