Běhání s obezitou. Je vhodné začít?

aneta3222
19. pro 2021

Ahoj, myslíte, že je vhodné začít běhat s moji vahou? Dekuji za odpovědi.

krisstina93
19. pro 2021

A jakou máš váhu? S větší nadváhou se běhat nemá, trpí pak klouby, spíš nejdřív svižnější procházky.

mia255
19. pro 2021

pokud jsi obézní tak běh rozhodně ne. Nejenže si můžeš odrovnat klouby ale pravděpodobně budeš v tepovce, která na hubnutí není vhodná. Nejlépe svižnější chůze a hlídat si "hubnoucí" tepovku 🙂

makovice88
19. pro 2021

@aneta3222 Mas 100 kg? Behani urcite ne s takovou vahou! Zacit sviznejsimi prochazkami, to uplne staci. ☺️

aneta3222
autor
19. pro 2021

Omlouvám se že jsem nenapsala mám cca 105kg

merope
19. pro 2021

@mia255 Tak já se třeba rychlou chůzí do "hubnoucí" tepovky nedostanu. Ale já se do ní nedostanu skoro ničím jiným než řízením auta a stresem 😀.

emk0
19. pro 2021

A co začít plaváním? Mě to moc pomohlo s váhou!🙂)

mia255
19. pro 2021

@merope a máš nadváhu? Nebo třeba sportovní "minulost"? Protože běžnému obeznimu/člověku s nadváhou stací právě ta rychlá chůze a zadycha se dostatečně

mia255
19. pro 2021

@merope mě to stačilo když jsem měla 171 cm a 86 kilo, stačila půlhodinová rychlá chůze a byla jsem spojená až na zadku 😁

lenulacek
19. pro 2021

@aneta3222 určitě ne. Oddelas si kolena

12misulkq
19. pro 2021

@aneta3222 s tvoji vahou nejlépe zacit plavat…. Pro běhu by si měla zátěž na kolena jako kráva….

merope
19. pro 2021

@mia255 Nemám nadváhu, mám obezitu 🙂. Sportovní minulos tak max na VŠ, ale prostě zjevně mě sport "nabíjí" a zbavuje stresu a snižuje tepovku nebo nevím, nerozumím tomu. Ale prostě i když jsem jela fakt nějaké kruháče, tak už jsem padala vyčerpáním a tepovka pořád nízká.

aneta3222
autor
19. pro 2021

@emk0 plavat moc neumím

aneta3222
autor
19. pro 2021

A sportovní minulost skoro nic. Mám obezitu

aneta15
19. pro 2021

@aneta3222 kup si hodinky nebo fitness náramek, který Ti bude měřit tepovku. Výpočti si na netu... Je tam plno kalkulacek v jaké tepové frekvenci spalujes a zacni chodit. Já nadváhu nemám a paradoxně nejvíc spaluju, kdyz jdu ostrou chůzí. Chodila jsem běhat, běhala jsem i 10 km a nezhubla nic. Pak jsem si začala hlídat tepovku a zjistila, že pokud běhám tak jdu na sílu, kdyz jdu tak spaluju.

aneta15
19. pro 2021

@aneta3222 tohle je můj běh, který je na hubnutí úplně špatně. Mě to hodně pomáhalo a motivovalo, když jsem viděla ty čísla. Takže běh neznamena hubnutí, a pokud u toho vydržís a začneš chodit v tempu tak se k tomu běhu propracujes, je to totiž dost návykové 😁

treasurka
19. pro 2021

@aneta3222 Ahoj, letos 2. 8. se mi narodila dcera a měla jsem váhu 104, dnes 75, zvládla jsem to svižnou chůzí cca hodinu denně a vynechala jsem sladkosti, těstoviny, brambory, rýži, a pečivo. Kdybych běhala, určitě by mi odešla kolena. Teď už to jde, i shody vybíhám v pohodě ;) Radím začít pozvolna...

martiniquest
19. pro 2021

S touto vahou bych nebehala. Jednak se demotivujes hned na zacatku a navic si odrovnas kolena. Za sebe bych koupila sporttester/hodinky merici tepovku a zacala rychlou chuzi ve spravne tepove zone (aerobni). Jak vybudujes trochu kondice a shodis do pasu nadvahy, pak bych klidne zacala s behem.

mysh_me
19. pro 2021

@emk0 pokud se plavanim hubne, tak co delaji velryby spatne? 🤔
(Pro odlehceni 😉 )

emk0
19. pro 2021

@mysh_me 😂🤔 ovšem to je k zamyšlení 🤔 bůhví jak jsou nasvalený😂

emk0
19. pro 2021

@aneta3222 já letos na začátku roku hubla ze 115kg, nejdříve jsem razantně upravila jídelníček a první kila šla úplně sama. Když jsem se cítila už lépe (každé kilo je cítit), tak jsem začala s lehkým cvičením doma a pak teda přidala plavání..ale až po lockdownu. Jakmile dáš nějaké to kilo dolu, nebudeš se muset bát o klouby a pokud nemáš žádnou fyzičku nebo zkušenosti, tak začínat tou rychlochuzi je ideální🙂)

aneta3222
autor
19. pro 2021

S tím plaváním asi ne protože to vůbec neumím

aneta3222
autor
19. pro 2021

A hodinky mám

emk0
19. pro 2021

@aneta3222 to je jasný, každému vyhovuje něco jiného. Mě zas nevyhovuje běhání. Ale po malých krůčkách jde vše!🙂)

aneta3222
autor
19. pro 2021

A šlapat na rotopedu muzu?

veroniqess
19. pro 2021

Doporučuji elypticky trenažér a později teprve přejít k běhu, rotoped je také ok

te_reza
19. pro 2021

Budou ti bohatě stačit procházky. Nevěřím tomu, že by byl běh s tvojí váhou nějakým přínosem.

aneta3222
autor
19. pro 2021

@te_reza přesně tak

malinkaelinka
19. pro 2021

Pokud touzis po běhu, zkus se k nemu prochodit. Ono se řekne blbá chůze, ale zvládneš hodinu jít svižně? Chod a zkus popobehnout. Třeba sto metrů. Priste víc. A pak ještě víc. A pomalu z rychle chůze prechazej na běh. Nenásilně, myslí na své klouby. A samozřejmě k tomu pořešit stravu, pohyb je úžasná věc, ale tělo potřebuje adekvátní palivo.

bucifalek
19. pro 2021

Pokud neva, tak se prifařím s dotazy - doporučite čím měřit tepovku? Nějaké hodinky? Případně tip na nějaké? Začínám s běho-chůzí... A ještě kde zjistit, jaká tepovka je optimální pro hubnutí? Díky za rady ;)

lida9
19. pro 2021

s tvoji vahou zacni vubec nejak se hybat... misto psani na konika jdi ven to vyzkouset - kdyz se budes citit dobre u behu behej, kdyz ne, zacni chuzi - hlavne nejaky pohyb🙂